Copy
Ylioppilaskunnan kuukausitiedote sisältää OYY:n ajankohtaisia asioita

Ylioppilaskunnan kuukausitiedote 1/2013

Ajankohtaista opiskelijan hyvän elämän rakentamisessa


OYY:n kuukausitiedoteessa on koottu uutisia ja tapahtumia ylioppilaskunnan arjesta ja juhlasta. Kuukausitiedotteen voi tilata itselleen OYY:n etusivuilta Ilmoitustaulusta.
www.oyy.fi

Suurmielenosoitus opintotuen puolesta järjestetään Helsingissä 20.3.2013.Opintotuen ympärillä kuohuu taas kerran. Opintotuen tulevaisuudesta tehdään päätöksiä hallituksen kehysriihen yhteydessä 21.3. Valtion talous on tiukilla ja näyttää uhkaavasti siltä, että säästöpaineet kaadetaan opiskelijoiden niskaan. Hallituspuolueet ovat erimielisiä opintotuen kehittämisestä ja kaikki vaihtoehdot opintotuen käyttöajan rajaamisesta lainapainotteiseen opintotukeen ovat mahdollisia.

Mielenosoittajajoukko kokoontuu Senaatintorille klo 13.00. Senaatintorilta kulue jatkaa Eduskuntatalolle vaatimaan vastauksia sukupolvien väliseen oikeudenmukaisuuteen koulutuspolitiikassa.

Opiskelijaliike on kyllästynyt jatkuvaan opintotuen pompotteluun. Nyt riittää!

Näpit irti opintotuesta! -kampanja (http://www.facebook.com/opintotuki2013) vastustaa järjettömiä kiristyksiä, jotka eivät edistä valmistumista.

Ei opintotuen lainapainotteisuudelle!

Opintotuen rajaaminen ei ole keino opintojen nopeuttamiseksi!

Kysymys on sukupolvien välisestä oikeudenmukaisuudesta!
OYY otti muiden ylioppilas- ja opiskelijakuntien kanssa kantaa opintotukikeskusteluun. Lue kannanotto täältä: 
http://www.oyy.fi/2013/02/21/ylioppilas-ja-opiskelijakuntien-yhteiskannanotto-opintotuesta/

Ylioppilaskunnan vuosijuhlaviikkoa juhlistettiin 18.-22.2.

OYY palkitsi opiskelijan hyvän elämän tekijöitä vuosijuhlassaan. OYY:n pitkäaikainen työntekijä Pirjo Heikkinen on kutsuttu Oulun yliopiston ylioppilaskunnan kunniajäseneksi. Kunniajäsenyys on ylioppilaskunnan ylin mahdollinen kiitoksen-, huomion- ja kunnianosoitus opiskelijoiden hyväksi tehdystä merkittävästä työstä. Vuosijuhlassa luovutettiin myös muita ansiomerkkejä opiskelijan hyvän elämän rakentamisesta.

Lue lisää: http://www.oyy.fi/2013/02/25/oyy-palkitsi-ansioituneita-toimijoita-vuosijuhlassaan-22-2/

Satellite Storiesin keikka keräsi hyvin katsojia!
Luentojooga oli OYY:n kulttuurijaoston järjestämä tapahtuma. Tiistaina ja torstaina oli mahdollista tunnin verran vetreyttää jäseniä ja mieltään kivimuseossa. Luentojoogaa toivottiin lisää yliopistolaisten arkeen.
Keskiviikon luentoralli houkutteli opiskelijoita vierailemaan eri tieteenalojen luennoilla. Samalla opiskelijoilta pyydettiin palautetta luento-opetuksesta. Tempauksessa kerättiin yhteensä 155 palautelomaketta, joiden avulla kehitetään yliopiston opetusta eteenpäin. Luentoralliarvonnan voitti Oona Kivelä, joka pääsi viettämään OYY:n vuosijuhlia Annos53-tilaisuudessa.

SopoTekoSkabassa opiskelijat saivat äänestää, mikä oli heidän sopoin teko.

Arvonnoissa Lotta Hannonen ja Miikka Krogerus voittivat 2 elokuvalippua. Haalarimerkin voittivat Eero Manninen ja Petri Piirainen. Palkinnoista parhaimman voitti Laura Kemppainen! Laura pääseepi  kahvistelemaan iki-ikanien sopopoikien Jaakon ja Ukko-Pekan kanssa! 
 
Onnea voittajille! Palkinnot on lunastettavissa OYY:n toimistolta.

Ylioppilaskunnan kalenterikilpailun voitti Jussi Virpiranta


Painokustannuksellisista syistä kalenterikansikilpailu pidettiin tänä vuonna aikaisemmin ja nopeammin, mutta onneksi saimme hienoja ehdotuksia. Finaaliin valittiin kolme työtä ja OYY:n jäsenet saivat äänestää suosikkiaan. Ääniä annettiin yhteensä 199 kpl ja voittajaksi valittiin Jussi Virpirannan työ. 

Jussi pokkasi 300 euroa sekä mahtavan tilaisuuden näyttää omaa osaamistaan! Onnea Jussi!

Opiskelijat saivat samalla äänestää, mitä haluavat kalenteriinsa ja toiveissa oli bussiaikataulut, muistiinpanotilaa ja karttoja.

Valiokunnat ja jaostot kutsuvat sinut mukaan!


Kansainvälisessä jaostossa eli tuttavallisesti I-sectionissa keskustellaan kansainvälisestä viestinnästä yliopistolla ja ylioppilaskunnassa.
http://www.oyy.fi/tapahtumat/i-section-meeting-22013-on-28th-of-february/

Ympäristöjaoston vuoden ensimmäinen kokous maanantaina 11.3. klo 16.30! Tule vaikuttamaan ympäristötietoisemman ylioppilaskunnan puolesta.
http://www.oyy.fi/tapahtumat/ymparistojaoston-kokous-12013/

Sopovaliokunnan kokouksessa tutustutaan PSOAS:n uuteen Aurora-taloon.
http://www.oyy.fi/tapahtumat/sopovaliokunta-32013/
Rauhala-klubi etsii ahkeraa ja motivoitunutta monitaituria - ehdota vuoden opiskelijaa!

http://www.oyy.fi/2013/02/25/rauhala-klubi-etsii-vuoden-opiskelijaa-rauhala-club-is-looking-for-the-students-of-the-year/
OYY:n hallitus on jo suuressa työntouhussa opiskelijan hyvän elämän puolesta! Heihin voit aina olla yhteydessä!


http://www.oyy.fi/2013/01/09/oulun-yliopiston-ylioppilaskunnan-hallitus-on-jarjestaytynyt/
Seuraavaa Ylkkäriä saa hyvinvarustelluista lehtitelineistä 13. maaliskuuta alkaen. Lehti on luettavissa digitaalisena versiona osoitteessa issuu.com/oulunylioppilaslehti

Juttuja luvassa muun muassa opiskelijan terveydestä, perheellisen opiskelijan arjesta ja Jesus Christ Superstar -rockoopperasta.

Muistathan lisäksi, että aine- ja harrastejärjestöt saavat ilmoittaa menoistaan Ylkkärissä ilmaiseksi. Menoista voi lähettää tietoa esimerkiksi osoitteeseen toimitus at oyy.fi

Deadlinet ja kaikkea muuta voi tarkistaa osoitteesta ylkkari.fi

OYY hakee kääntäjäharjoittelijaa kokoamaan englanninkieliset nettisivut kuntoon!

Harjoittelua varten tarvitsen yliopiston harjoittelutuen.

Lue lisää:
http://www.oyy.fi/2013/02/21/oyy-etsii-joukkoonsa-taitavaa-englannin-kielen-kaantajaharjoittelijaa-2kk-30hvko/
Ylioppilaskunnan sihteeristö toimii asiantuntijoina opiskelijan edunvalvonnassa. Olemme täällä sinua varten!

http://www.oyy.fi/oyy/henkilokunta/

Opintovapaiden sijaisina toimivat Laura Kantomaa sosiaalipolittiisena sihteerinä kesäkuun loppuun asti. Juho Karjalainen toimii koulutuspoliittisena sihteerinä heinäkuun loppuun asti.

http://www.oyy.fi/2013/01/16/laura-kantomaa-ja-juho-karjalainen-aloittavat-oulun-yliopiston-ylioppilaskunnan-sihteerien-sijaisina/
Oulun Ylioppilasapu ry:n stipendit ovat nyt haettavissa! Hakuaika päätty 1.3. klo 14, jolloin hakemukset tulee olla Ylioppilasapu ry:n toimistolla (Mannenkatu 1 A).

http://www.oyy.fi/2013/02/07/ylioppilasapu-ryn-stipendit-haettavissa-apply-for-a-student-scholarship/

SYL tiedottaa:
Opiskelijajärjestöt neuvottelijoille Säätytalolla 28.2.


Opiskeluaikaan kohdistuva paine ei pelasta työuria!

http://www.epressi.com/tiedotteet/opiskelijajarjestot-neuvottelijoille-saatytalolla-to-28.2.-opiskeluaikaan-kohdistuva-paine-ei-pelasta-tyouria
Ylioppilaskunta otti kantaa erilaisuuden hyväksymisen puolesta. Oululla on vielä tekemistä, jotta kaikki sen asukkaat voivat olla omia persooniaan.

http://www.oyy.fi/2013/02/11/oyy-ottaa-kantaa-erilaisuuden-hyvaksymisen-puolesta/
OYY:n Facebook
OYY:n Facebook
OYYtwiittaa
OYYtwiittaa
www.oyy.fi
www.oyy.fi


Copyright © *2013* *Oulun yliopiston ylioppilaskunta*, All rights reserved.
*www.oyy.fi* *Kuukausitiedote*

unsubscribe from this list    update subscription preferences