Ylioppilaskunta jatko-opiskelijalle

gradu_kainalossa_ netzJatko-opiskelijat voivat halutessaan liittyä ylioppilaskunnan jäseniksi. Jäsenyys oikeuttaa jatko-opiskelijan OYY:n tarjoamiin jäsenpalveluihin ja opiskelija-alennuksiin siinä missä perustutkinto-opiskelijatkin. Perustutkinto-opiskelijoille tarkoitetut valtakunnalliset etuudet eivät kuitenkaan ole jatko-opiskelijoiden käytössä.

Vaikka jatko-opiskelija ei ole oikeutettu YTHS:n palveluihin, VR:n opiskelija-alennukseen, Matkahuollon opiskelija-alennuksiin tai opiskelijoiden ateriatukeen, voi jatko-opiskelijakin saada hyviä diilejä opiskelijoiden nettialusta Frankin kautta, opiskelijahintaisia lippuja erilaisiin tapahtumiin, halvempia harrastusmahdollisuuksia ja alennuksia eri kaupoissa.

Ja jos aloittelevan tutkijan elämä alkaa pakittaa, voi jatko-opiskelija OYY:n jäsenenä kääntyä jäsenpalvelujemme puoleen. Meiltä saa maksuttoman lakimiesneuvonnan, vippilainapalvelun ja asiantuntijasihteeristömme neuvontapalvelut. Jatko-opiskelijajäsenemme voivat myös osallistua OYY:n tapahtumiin ja toimintaan.

Jäseninä jatko-opiskelijat saavat myös mahdollisuuden järjestäytyä ja vaikuttaa tohtorikoulutuksen kehittämisen puolesta.  OYY:n jatko-opiskelijajäsenet saavat äänestää ja asettua ehdolle esim. edustajistovaaleissa ylioppilaskunnan sääntöjen mukaisesti.

Ylioppilaskunnassa toimii syksyllä 2013 toimintansa aloittanut jatko-opiskelijajaosto (Doctoral Students’ Section). Jatko-opiskelijoiden jaosto pyrkii kokoamaan yhteen erilaisten jatko-opiskelijoiden äänen ja tuomaan esille heidän tarpeitaan Oulun yliopistossa ja ylioppilaskunnassa. Kaikki jatko-opiskelijat ovat tervetulleita mukaan, mutta ainostaan ylioppilaskunnan jäsenet saavat toimia jaoston varsinaisina jäseninä ja puheenjohtajana. Jaostossa voit tavata uusia tutkijakavereita! Kokouksista tiedotetaan yliopiston doctoralstudents-listalla ja OYY:n nettisivuilla sekä jaoston ilmoitustaululla ylioppilaskunnan toimiston ulkopuolella.

Jatko-opiskelijoiden omalle doctoralstudents-sähköpostilistalle voit liittyä täältä  (http://lists.oulu.fi/mailman/listinfo/doctoralstudents).

Tällä hetkellä OYY:ssa on noin 250 jatko-opiskelijajäsentä. OYY koordinoi tohtoriopiskelijajäsenten valintaa Oulun yliopiston tutkijakoulun tohtorikoulutustoimikuntiin.


Jäseneksi ilmoittautuminen ja jäsenmaksu

Jatko-opiskelijoiden jäsenmaksu on pienempi kuin perustutkinto-opiskelijoiden jäsenmaksu, sillä se ei sisällä YTHS:n palvelumaksua. Jäsenmaksun suuruuden päättää vuosittain ylioppilaskunnan edustajisto. Lukuvuonna 2016–17 jäsenmaksu jatko-opiskelijoille on 55 euroa lukuvuodelta tai 27,5 euroa lukukaudelta.

Jatko-opiskelijat voivat ilmoittautua ja maksaa jäsenmaksunsa milloin tahansa lukuvuoden aikana. Liityttyäsi ylioppilaskunnan jäseneksi saat jäsenyydestä kertovan vihreän jatko-opiskelijakortin (perustutkinto-opiskelijoiden kortti on sininen). Opiskelijakortti maksaa 15,10 euroa.  Opiskelijakortin pääset tilaamaan täältä. 

Voit maksaa jäsenmaksun Weboodissa. Jos sinulta puuttuvat yliopiston käyttäjätunnukset, verkkopankkitunnukset tai molemmat, voit maksaa jäsenmaksun suoraan tilillemme.

Jäsenmaksun maksutiedot:
Saaja: Oulun yliopiston ylioppilaskunta
Tilinumero (IBAN): FI20 5741 3620 0141 31
Summa: 55,00 e (+ mahdolliset vapaaehtoiset maksut)
Viite (viestikenttään): Oma nimesi

Voit myös maksaa jäsenmaksun käteisellä tai kortilla toimistollemme. Erkki Koiso-Kanttilankatu 1, X1-ovi, 2.krs (Linnanmaan kampus).

Vapaaehtoiset maksut lukuvuonna 2016–2017:

Jäsenmaksun yhteydessä on mahdollista suorittaa myös vapaaehtoisia maksuja seuraaville organisaatioille:

– Ylioppilaslehti Ylkkärin postitusmaksu, 10 €
– Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin leikki- ja nuorisotoiminta 5,30€
– Oulun yliopiston varainhankintakampanja 5,20 € tai 10,10 €
– SYL:n kehitysyhteistyöhankkeet, 5,10 € –

HUOM! Jatko-opiskelijat eivät ole oikeutettuja YTHS:n palveluihin, VR:n opiskelija-alennukseen, Matkahuollon opiskelija-alennuksiin tai opiskelijoiden ateriatukeen.