Henkilökunta

Ylioppilaskunnan henkilöstö koostuu asiantuntijasihteeristöstä, toimistohenkilökunnasta ja Oulun ylioppilaslehti Ylkkärin toimituksesta. Henkilökunta pyörittää ylioppilaskunnan arkea ja on sinun tukenasi opiskelijaelämän ylä- ja alamäissä.

siht_ryhmaOulun yliopiston ylioppilaskunnassa työskentelee pääsihteerin alaisuudessa joukko asiantuntijoita. Ylioppilaskunnan asiantuntijat ovat edunvalvojiasi ja auttajiasi, johon voit ottaa yhteyttä, jos joudut opiskelijaelämässäsi ongelmatilanteisiin. Asiantuntijat työskentelevät hallituksen päätöksenteon tukena ja valmistelee asioita hallitukselle. He myös vastaavat ylioppilaskunnan päivittäisten asioiden pyörittämisestä omalla erityisalueellaan.

Pääsihteerin alaisuudessa toimii myös Oulun ylioppilaslehti Ylkkäri. Ylkkäri on ilmainen jäsenlehtesi, joka pitää sinut kärryillä opiskelijamaailman ilmiöistä.

 

Eero_cropEero Manninen
pääsihteeri

Puhelin: 040 523 1822
S-posti: paasihteeri(a)oyy.fi
Facebook | Twitter | Foursquare

Ylioppilaskunnan pääsihteeri on henkilökunnan esimies ja vastaa ylioppilaskunnan henkilöstöhallinnosta, taloudenpidosta ja -suunnittelusta sekä osaltaan suhdetoiminnasta ja yhteistyöstä muiden tahojen kanssa. Pääsihteeri toimii tiiviissä yhteistyössä hallituksen ja edustajiston kanssa ja vastaa niiden päätösten toimeenpanemisesta.

Pääsihteeri on kontaktihenkilösi, jos haluat tietää jotain ylioppilaskunnan edustajistosta, hallituksesta tai vaaleista.

Henna_M_cropHenna Määttä
koulutuspoliittinen asiantuntija aka koposihteeri

Puhelin: 040 525 7821
S-posti: koposihteeri(a)oyy.fi

Koulutuspoliittista sihteeriä kiinnostavat opetuksen ja oppimisen laatu, opiskelijoiden oikeusturva sekä opiskelijanäkökulman huomioiminen yliopiston päätöksenteossa yhteistyössä hallinnon opiskelijaedustajien kanssa. Koposihteeri huolehtii eduistasi yliopiston mutkikkaissa byrokratian viidakoissa. Hänen sydämenasioitaan ovat laadukas koulutus, aktiivinen opiskelukulttuuri ja erilaisten oppijoiden huomioiminen yliopistokoulutuksessa. Koulutuspolitiikkaa tehdään niin paikallisesti kuin valtakunnallisesti – kopoteemat vaikuttavat konkreettisesti opiskelijan arkeen, oli sitten kyseessä opiskelijavalinnat, yliopistojen rahoitus, koulutuksen maksuttomuus, tutkintoon kuuluva harjoittelu, palauteprosessit, oppiaineiden opetussuunnitelmatyö tai tenttituloksista ilmoittaminen.

Koulutuspoliittinen sihteeri auttaa sinua mm.
– jos tenttituloksia ei kuulu kolmen viikon sisällä ja opettaja tarjoaa vain radiohiljaisuutta
– olet suorittanut vastaavansisältöisen kurssin toisessa yliopistossa, mutta hyväksiluvun kanssa nihkeillään tuntemattomasta syystä
– olisit kiinnostunut vaikuttamaan yliopiston päätöksiin hallinnon opiskelijaedustajana ja haluaisit lisätietoa asiasta

Hennamari_cropHennamari Toiviainen
sosiaalipoliittinen asiantuntija aka soposihteeri

Puhelin: 040 526 5821
S-posti: soposihteeri(a)oyy.fi

Sosiaalipoliittinen sihteeri on toimivan arjen vahtikoira. Ylioppilaskunnasta löytyy sosiaalipolitiikan erityisosaaja, joka tekee työtä opiskelijan opiskeluedellytysten ja opiskelukyvyn parantamiseksi. Soposihteeri huolehtii siis niistä puitteista, jotka takaavat opiskelijalle mahdollisuudet toteuttaa opintojaan. Ruoka, terveys, asuminen, hyvinvointi, erilaiset tukimuodot ja työllistyminen ovat soposihteerin työkenttää. Sosiaalipoliittinen sihteeri on kuntalobbauksen ammattilainen ja tekee edunvalvontatyötään yhteydessä mm. Oulun kaupungin vaikuttajiin, Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiöön ja Opiskelijoiden liikuntaliittoon.

Soposihteeri auttaa sinua mm.
– toimeentuloon ja opintotukeen liittyvissä asioissa, esim. jos Kelalta tullut opintotukipäätös on mielestäsi väärä tai tarvitset apua yleisen asumistuen liitteiden kanssa
– asumiseen ja terveydenhoitoon liittyvissä ongelmissa ja kysymyksissä, esim. jos tarvitset tietoa oikeuksistasi vuokralaisena tai et pääse hoitoon hoitotakuulain puitteissa
– yhdenvertaisuus-, esteettömyys- ja tasa-arvoasioissa, esim. jos sinulla ideoita esteettömyyden lisäämiseksi yliopistolla tai haluat että huomaamaasi epäreiluun kohteluun puututaan
– opiskelijaruokailuasioissa, esim. jos haluat välittää terveisiä ruuan laadusta

JuuliJuuli Juntura
kansainvälisten asioiden ja järjestöasioiden asiantuntija

Puhelin: 040 861 0868
S-posti: kvsihteeri(a)oyy.fi tai internationalofficer(a)oyy.fi
Facebook

Kansainvälisyys vaikuttaa jokaisen pienen opiskelijan arkeen. Se vaikuttaa koulutusohjelmiin, opetukseen, oppimistyyleihin  ja ulottuu opiskelijan arjesta valmistumisen jälkeiseen elämään. Kv-asiantuntija tekee työtä sen puolesta, että yliopistomme opiskelijoiden portti maailmalle pysyy auki ja että yliopistoyhteisö huomioi monipuolistuvan jäsenistömme tarpeet. Hän pitää myös silmällä muuaalla maailmalla tapahtuvia, laajempia kansainvälisiä koulutuspoliittisia trendejä ja tapahtumia. Hän arvioi, ennakoi ja nostaa keskusteluun Suomeen ja tänne pohjoiseen päin hiipiivien muutosten vaikutuksia Oulun yliopiston opiskelijoihin arkeen ja yliopistomme päätöksentekoon.  Kv-asiantuntijan sydänasioita ovat kaiken näköinen globalisaatioon ja kansainvälisyyteen liittyvä keskustelu, korkeakoulutuksen kaupallistuminen ja lukukausimaksut, kv-maisteriohjelmat, liikkuvuuden ja vaihdon haasteet sekä ulkomailta tulleiden opiskelijoiden edunvalvonta ja asema rakkaassa yliopistoyhteisössämme. Ennakointi ja yhteistyö on homman nimi!

Kv-asiantuntija auttaa mielellään mm.
– mikäli koet, että sinun kansainvälistymistarpeitasi ei huomioida
– jos kv tuntuu liian isolta seikkailulta, etkä tiedä mistä aloittaa
– vaihdonaikainen toimeentulo ja hyvinvointi huolettavat
– kun ilmenee ongelmia vaihto-opintojen hyväksilukemisen sekä tutkintoon sisällyttämisen kanssa ennen tai jälkeen lähtöä
– jos kotiinpaluu vaihdon jälkeen on yllättävän vaikeaa ja muissa kulttuurishokkitilanteissa

Juuli auttaa sinua järjestöpuolella mm.
– missä tahansa järjestöjen toimintaan liittyvässä ongelmassa
– jos haluaisit löytää itsellesi uuden harrastuksen, muttet tiedä mistä lähteä liikkeelle
– jos koet puutteita järjestöosaamisessa ja haluaisit ylioppilaskunnan järjestävän koulutusta asiasta.

veeranettiinVeera Adolfsen
viestintäsihteeri

Puhelin: 0400 381 321
S-posti: viestintasihteeri(a)oyy.fi
Facebook | Twitter | Tumblr

Viestintäsihteeri on ylioppilaskunnan viestintäasiantuntija, jonka tehtäviin kuuluvat sekä organisaatioviestinnän kehittämistoimet että ylioppilaskunnan jokapäiväinen viestiminen aina mediaseurannasta sähköpostilistojen moderointiin. OYY:n viestinnän kunnianhimoinen päämäärä on tehdä ylioppilaskunnan toiminnasta läpinäkyvää, vuorovaikutteista ja tuoda selkeästi opiskelijoiden tietoon, miksi ylioppilaskunnan toiminta on jokaiselle merkityksellistä.

Viestintäsihteeri auttaa sinua mm.
– saamaan järjestösi tai harrasteporukkasi viestit kuuluviin opiskelijoiden keskuudessa
– löytämään ne tiedotuskanavat, joiden kautta saat itsellesi tärkeää tietoa yliopistoyhteisössä tapahtuvista asioista
– mikäli koet, ettet saa riittävästi tietoa yliopistolla tapahtuvista asioista

sannanettiinSanna Teperi
Hallintosihteeri

Puhelin: 040 525 5562
S-posti: hallintosihteeri(a)oyy.fi

Hallintosihteeri vastaa ylioppilaskunnan yleishallinnosta. Hän toimii arkistotoimen vastuuhenkilönä sekä ylläpitää ja kehittää asiakirjahallintoa. Hallintosihteeri toimii pääsihteerin ja kanslistin oikeana kätenä.

Riitta Kaleva
kanslisti

Puhelin: 050 407 9623
S-posti: toimisto(a)oyy.fi

Kanslistimme Riitta Kaleva on ensimmäinen ihminen, johon jäsenemme törmää ylioppilaskuntaan tullessaan. Kanslisti on toimistomme sydän, joka huolehtii, että homma toimii. Kanslisti on yhteyshenkilösi kaikissa jäsenasioihin liittyvissä kysymyksissä. Hän kerää jäsenmaksut, käsittelee opiskelijakorttitilaukset ja ilmoittautumisia. Kanslistilta saa ostettua sporttipassin. Hän osaa auttaa sinua myös ylioppilaskunnan lainattavien välineiden ja vippikassan kanssa. Kanslistimme pyörittää lisäksi taloushallinnollisia rutiinitehtäviä ja on pääsihteerin vasen käsi.

 • Missä on OYYn toimisto? / Where is OYY office?
 • Minna_cropMinna Koivunen
  päätoimittaja

  Puhelin: 040 526 7821
  S-posti: paatoimittaja(a)oyy.fi
  Facebook | Twitter

  Oulun ylioppilaslehti Ylkkärin päätoimittaja vastaa lehden linjasta ja sisällöistä, koordinoi lehden avustajaporukkaa ja ilmoitusmyyntiä. Lisäksi hän laatii vuosittain lehdelle budjetin ja huolehtii sen toteutumisesta. Ylkkärin päätoimittaja on toimitusapulaisen lähiesimies.

  Päätoimittajaan kannattaa olla yhteydessä, jos
  – sinulla on palautetta Ylkkärin sisällöistä tai ilmestymisestä.
  – haluaisit liittyä mukaan Ylkkärin avustajajoukkoon oppimaan journalistisia taitoja.
  – sinulla on kehitysideoita Ylkkärin parantamiseksi.

  maaritnettiinMaarit Halonen
  toimitusapulainen

  Puhelin: 040 550 3927
  S-posti: toimitusapulainen(a)oyy.fi

  Oulun ylioppilaslehti Ylkkärin toimitusapulainen on päätoimittajan oikea käsi ja lehdentekoprosessin visuaalisen puolen moniosaaja. Toimitusapulainen taittaa, kuvaa ja kirjoittaa halutessaan lehtijuttujakin.

   

  Taru_valkTaru Torssonen
  Amazing Oulu-projektisihteeri

  Puhelin: 050 407 8452
  S-posti: taru.torssonen(a)oyy.fi

  Projektisihteeri on vastuussa Amazing Oulu 2015-tapahtuman järjestämisestä.