Edustajistovaalit 2015

Valituksi tulleet ja varaedaattorit 

 • Vaalilaskenta 2015 Edustajistovaalit Edustajiston Jäsenet

 • Läpipääsijät: 
 • Vaalilaskenta 2015 Edustajistovaalit Suhteellinen Henk Koht Tulos
 • Paikkajako: 

 • Vaalilaskenta 2015 Edustajistovaalit Paikat
 • Ehdokkaiden äänet vaaliliitoittain: 

 • Vaalilaskenta 2015 Edustajistovaalit Vaaliliitot
 • Katso ennakkotietoja mm. vaalirenkaittain täältä:

 • Ennakkotietoa vaalituloksesta 2015

 • Mihin jäsenmaksusi käytetään? Millaisiin asioihin ylioppilaskunnan tulee ottaa kantaa? Millaisia tapahtumia ja jäsenpalveluita OYY:n pitäisi järjestää? Äänestä edarivaaleissa ja vaikuta!

  Edustajisto on ylioppilaskunnan korkein päättävä toimielin. Se päättää mm. jäsenmaksun suuruudesta, ylioppilaskunnan linjoista, toimintasuunnitelmasta ja talousarviosta. Parittomina vuosina järjestettävissä edustajistovaaleissa valitaan 37 jäsentä ja heidän varajäsenensä, jotka linjaavat ylioppilaskunnan toimintaa seuraavat kaksi vuotta. Vaalit ovat suhteelliset, salaiset, yhtäläiset ja välittömät.

  Syksyn 2015 edustajistovaalit ovat OYY:n historian ensimmäiset sähköiset vaalit. Äänestäminen onnistuu siis sujuvasti, vaikka olisit vaalien aikaan vaihdossa tai sairaana.

  Sähköinen ennakkoäänestys alkaa keskiviikkona 28.10.2015 klo 9.00, ja se päättyy varsinaisena vaalipäivänä eli keskiviikkona 4.11.2015 klo 15.00. Vaalipäivänä 4.11. voit äänestää myös Linnanmaan kampuksen keskusaulassa klo 9–16 sekä lääketieteellisen tiedekunnan päärakennuksen aulassa klo 9–15 ja arkkitehtuurin tiedekunnan tiloissa Oulun keskustassa klo 9–15.

  Vaaliasiakirjat

 • Vaalikuulutus edustajistovaalit 2015 • Ehdolle edustajistovaaleissa?

  Lähde ehdolle vaaleissa, niin saat äänesi kuuluviin ja sinulle tärkeät vaaliteemat mukaan keskusteluun! Edaattorina saat myös huikeaa, työelämässäkin hyödyllistä kokemusta mm. poliittisesta päätöksenteosta, talouden suunnittelusta ja omien mielipiteiden puolesta argumentoimisesta.

  Edustajistossa toimiminen vie moneen ainejärjestöpestiin tai ylioppilaskunnan luottamustoimeen verrattuna suhteellisen vähän aikaa. Kokouksia on vuosittain 8–10 kappaletta. Niissä pääsee todella vaikuttamaan, koska edustajisto päättää niin ylioppilaskunnan rahankäytöstä, keskeisistä henkilövalinnoista kuin toiminnastakin.
  Vaalikelpoisia edustajiston jäseniksi ovat kaikki ylioppilaskunnan jäsenet, jotka ovat ilmoittautuneet läsnä oleviksi Oulun yliopiston opiskelijoiksi 14.10.2015 mennessä. Ehdokkaan on täytettävä 18 vuotta viimeistään varsinaisena vaalipäivänä. Vaalikelpoinen ei kuitenkaan ole henkilö, joka on vajaavaltainen.
  Ehdokkaaksi ilmoittaudutaan vaaliasiakirjoilla, joita on saatavana ylioppilaskunnan kansliasta Linnanmaan kampukselta (Erkki Koiso-Kanttilan katu 1, X1-ovi, 2.krs, 90570 Oulu) ja OYY:n verkkosivuilta. Ehdokkaat voivat muodostaa vaaliliittoja ja vaalirenkaita.

  Vaaliasiakirjat on jätettävä viimeistään keskiviikkona 14.10.2015 klo 12.00 ylioppilaskunnan kansliaan. Myös postitse toimitettujen asiakirjojen on oltava tällöin perillä.

  Kiinnostaako? Älä epäröi ottaa yhteyttä edustajistomme jäseniin ja kysyä lisää edustajiston työskentelystä tai ehdolle lähtemisestä! Tämänhetkiset edustajiston ryhmänjohtajat ovat:
  Edustajiston puheenjohtaja: Vili Koistinen, epj[ät]oyy.fi
  Keskustaopiskelijat: Johannes Nissinen, johannes.nissinen[ät]gmail.com
  Vihreät: Janne Hakkarainen, janne.hakkarainen[ät]ouka.fi
  Luonnontieteilijät: Tommi Sikanen,  tommi.sikanen[ät]student.oulu.fi
  Humanistit ja kasvatustieteilijät (HuKa): Liisa Väisänen & Muusa Jyrkinen, liisa.pekkala[ät]student.oulu.fi & muusa-maria.jyrkinen[ät]student.oulu.fi
  Kokoomus: Lotta Savola, lotta.savola[ät]student.oulu.fi
  Tekniikka ja talous (TeTa): Tero Marin & Aleksi Poropudas, tero.marin[ät]gmail.com & aleksi.poropudas[ät]student.oulu.fi
  Lääketieteilijät: Lotta Peltola, lotta.peltola[ät]student.oulu.fi