Uutiset Henna Määttä

Jatko-opiskelijaedustajien haku jatko-opiskelijajaostoon sekä yliopiston ja tutkijakoulun toimielimiin

Hakukuulutus

Jatko-opiskelijaedustajien haku jatko-opiskelijajaostoon sekä yliopiston ja tutkijakoulun toimielimiin

Haemme jatko-opiskelijaedustajia jatko-opiskelijajaostoon sekä yliopiston ja tutkijakoulun toimielimiin vuodelle 2019. Haussa ovat seuraavat opiskelijaedustajapaikat toimikaudelle 1.1.–31.12.2019:

1 jatko-opiskelijajaoston puheenjohtaja, tutkijakoulun johtoryhmän jäsen
1 jatko-opiskelijajaoston varapuheenjohtaja, tutkijakoulun johtoryhmän varajäsen
2 jäsentä ja 1 varajäsen tutkijakoulun koulutusryhmään
2 varsinaista ja 2 varajäsentä terveys- ja biotieteiden tohtorikoulutustoimikuntaan
2 varsinaista ja 2 varajäsentä ihmistieteiden tohtorikoulutustoimikuntaan
2 varsinaista ja 2 varajäsentä tekniikan ja luonnontieteiden tohtorikoulutustoimikuntaan
2 varsinaista ja 2 varajäsentä tieto- ja sähkötekniikan tohtorikoulutustoimikuntaan

 

Tehtävät tarjoavat erinomaisen mahdollisuuden osallistua yliopiston päätöksentekoon sekä tohtorinkoulutuksen kehittämiseen ja laadunvalvontaan. Tehtävät vaativat vastuullisuutta, hyviä vuorovaikutustaitoja ja kiinnostusta ajaa jatko-opiskelijoiden etuja. Opiskelijaedustajat tekevät yhteistyötä jatko-opiskelijajaoston kanssa, mm. tuomalla yliopiston päätöselinten ajankohtaisia asioita keskusteltavaksi jaoston kokouksissa. Jatko-opiskelijajaoston tavoitteena on vaikuttaa tohtorikoulutuksen kehittämiseen ja edistää jatko-opiskelijoiden tasa-arvoisia oikeuksia ja hyvinvointia. Jaosto kokoontuu noin kerran 1-2 kuukaudessa.

Hakijan täytyy olla Oulun yliopiston tutkijakoulun opiskelija ja ilmoittautunut läsnäolevaksi alkavana lukukautena. Suomen kielen taito katsotaan eduksi. Ylioppilaskunta tarjoaa perehdytystä tehtäviin. Puheenjohtajaksi valittavan täytyy olla ylioppilaskunnan jäsen vuonna 2019.

Lisätietoa avoinna olevista paikoista löydät halloped.fi-sivuilta: https://www.halloped.fi/fi/oulu. Lähetä hakemuksesi halloped.fi-sivuilla viimeistään 11.11. Hakemuksen lähettämistä varten kirjaudu järjestelmään yliopiston tunnuksillasi. Voit hakea useaa paikkaa. Jos haet tohtorinkoulutustoimikuntaan, valitse oman alasi toimikunta.

Kerro hakemuksessasi, mikä on mielestäsi jatko-opiskelijajaoston rooli Oulun yliopistossa, miksi sinä olisit hyvä tähän tehtävään ja mitä haluaisit erityisesti kehittää tohtorinkoulutuksessa, jatko-opiskelijoiden asemassa tai jatko-opiskelijajaoston toiminnassa. Mainitse myös, mikä on pääaineesi ja missä vaiheessa jatko-opintojasi olet.

Hakemukset käsitellään jatko-opiskelijajaoston kokouksessa 15.11.2018  klo:15 alkaen. Kokoukset ovat kaikille jatko-opiskelijoille avoimia ja myös hakijat ovat tervetulleita osallistumaan.

Lisätietoa:

Pauli Väisänen, jatko-opiskelijajaoston puheenjohtaja, pauli.vaisanen@nulloulu.fi

Henna Määttä, ylioppilaskunnan koulutuspoliittinen asiantuntija, kopoasiantuntija@nulloyy.fi, 040 525 7821

http://www.oyy.fi/doctoral-students

www.facebook.com/ouludoctoralstudentssection/

www.facebook.com/groups/366950416739175/

Uutiset Henna Määttä

Opiskelija, tiedä oikeutesi!

Joustavuuden, sujuvuuden ja ennen kaikkea opiskelijaystävällisyyden nimissä OYY:n nettisivuilta löytyy Opiskelijan oikeudet -osio, josta voit tarkastaa pelisäännöt, joiden tulisi toteutua yliopistoyhteisössämme.

Kannattaa tsekata toteutuvatko oikeutesi!

Muistathan myös, että ongelmatilanteissa voit myös aina kääntyä asiantuntijoidemme puoleen: help@nulloyy.fi

Uutiset Aino-Kaisa Manninen

OYY myi vanhan toimistonsa tilat

Tiedote 15.10.2018

Oulun yliopiston ylioppilaskunta myi omistamansa KOY Puistomannen osakkeet Pohjois-Suomen opiskelija-asuntosäätiölle (PSOAS) 1.9.2018. Samassa yhteydessä myös Uniresta Oy myi omistamansa kiinteistön osakkeet, joten Puistomannen hallintaoikeus on nyt kokonaisuudessaan PSOAS:lla.

Myydyt osakkeet kattavat OYY:n vanhan toimiston tilat, jotka sijaitsevat Mannenkadulla KOY Puistomannen toisessa kerroksessa. OYY:n toimisto oli kiinteistössä vuoden 1991 lopusta aina vuoden 2012 lokakuuhun asti. Tämän jälkeen OYY on vuokrannut tiloja eteenpäin.

– Oulun yliopiston ylioppilaskunnalla ja sen sisaryhteisöillä PSOAS:lla, Unirestalla ja Oulun ylioppilasapu ry:lla on ollut pitkä historia Rauhalassa ja sen pihapiirissä. Alunperin yhteisellä rakennushankkeella haluttiin tuoda nimenomaan sisaryhteisöt toisiaan lähemmäksi. Tämä on siis erään aikauden päätös, pääsihteeri Aino-Kaisa Manninen sanoo.

OYY on tarjonnut ylioppilaskunnan piirissä toimiville järjestöille mahdollisuutta vuokrata PSOAS:n omistamaa Puistomannen kokous- ja saunatilaa edulliseen hintaan. Vuokraustoiminta päättyy OYY:n osalta lokakuun 2018 loppuun mennessä.  OYY ja PSOAS keskustelevat parhaillaan siitä, minkälaisia tiloja voidaan jatkossa tarjota opiskelijajärjestöjen käyttöön.

Lisätietoja:
OYY:n pääsihteeri, Aino-Kaisa Manninen, paasihteeri@nulloyy.fi, p. 040 523 1822

Uutiset Aino-Kaisa Manninen

Mitä koulutusleikkausten jälkeen? Miten korjataan savuavat rauniot? -keskustelutilaisuus 15.10. klo 10

Maanantaina 15.10.2018 klo 10–11 järjestetään Tellus Stagella

“Mitä koulutusleikkausten jälkeen? Miten korjataan savuavat rauniot?” -koulutuspoliittinen keskustelutilaisuus

Tilaisuus on avoin kaikille. Kahvitarjoilu.

Panelisteina: 
SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne
Oulun yliopiston rehtori Jouko Niinimäki
Oulun yliopiston hallituksen jäsen Miina-Anniina Heiskanen
Oulun yliopiston ylioppilaskunnan varapuheenjohtaja Jenna Suorsa


Tilaisuuden juontavat Jesse Jääskeläinen ja Ronja Kuorikoski

Uutiset Essi Raappana

Hyvinvointiviikon avoin kahvitilaisuus opiskelijoille ja henkilökunnalle 11.10

Hyvinvointiviikon avoin kahvitilaisuus opiskelijoille ja henkilökunnalle Tellus Innovaatio Areenassa torstaina 11.10 klo 9.00 – 12.00

klo 9.00 – 9.15 Tilaisuuden avaus, henkilöstöjohtaja Jarmo Okkonen

TELLUS, STAGE: dos.Päivi Salmesvuori, Helsingin tutkijanaiset ry, Seksuaalinen häirintä yliopistoissa. Alustusta ja osallistavaa keskustelua Flinga-alustaa hyödyntäen. 

9.15 – 10.00 englanniksi

10.15 – 11.00 suomeksi

11.15 – 12.00 suomeksi

 

TELLUS, FROST CLUB: henkilöstöasiantuntija Tanja Mikkonen, Epäasiallinen kohtelu työpaikalla – esimerkkitapauksia

klo 9.15 – 10.30 englanniksi

klo 10.45 – 12.00 suomeksi

 

TELLUS, ASPIRE: Kiusaamisen ja häirinnän ehkäisy Oulun yliopistossa, 

Oulun yliopiston toimintaohje ja opiskelijakyselyn tulokset

Alustusta ja vapaata keskustelua aiheesta

klo 9.15 – 10.30 suomeksi, henkilöstöasiantuntija Emilia Vuoti

klo 10.45 – 12.00 englanniksi, opintopsykologi Pia Partanen

Telluksen tilaisuuksiin ei ennakkoilmoittautumista. Tarjolla kahvia ja pientä purtavaa!

Uutiset Essi Raappana

Hyvinvointiviikko 8 -14.10

Hyvinvointiviikko on OYY:n, Oulun yliopiston ja YTHS:n sekä yhteistyökumppanien yhteistyössä järjestämä opiskelijoiden ja henkilökunnan hyvinvointiin keskittyvä vuosittainen tapahtuma. Hyvinvointiviikon tavoitteena on tänä vuonna edistää tulevaisuuden tekijöiden, opiskelijoiden, mielen hyvinvointia ja psyykkistä terveyttä. Vuoden 2018 YTHS:n ja Nyytti ry:n teemojen mukaisesti huomioidaan yksinäisyyden ja myötätunnon kokemuksia. Rohkaisemme puhumaan, puuttumaan ja tarttumaan tilanteisiin! Ohjelmassa esimerkiksi Hyvinvointitori, verenluvutustempaus, Keep fit! lajikokeiluja, Oulun korkeakoululiikunnan tunteja ilman sporttipassia sekä Unirestan herkullisia tarjouksia!

Osallistu Hyvinvointiviikon Facebook-tapahtumaan! Näet  viikon ohjelman ja saat muistutuksia viikon tapahtumista!

 

 

Rekrytointi, Uutiset Henna Määttä

Hae hallinnon opiskelijaedustajaksi 5.11. mennessä!

Hakukuulutus

Hallinnon opiskelijaedustaja on tärkeä osa yliopiston nykyhetkeä ja tulevaisuutta. Jokaisella yliopiston opiskelijalla on mahdollisuus hakeutua hallinnon opiskelijaksi ja edistää opiskelijan hyvää elämää.

Oulun yliopiston ylioppilaskunta hakee aktiivisia ja motivoituneita hallinnon opiskelijaedustajia eli tuttavallisemmin hallopedeja muutamien tiedekuntien tiedekuntahallituksiin ja koulutustoimikuntiin. Näissä toimielimissä hallopedit toimivat opiskelijanäkökulman sanansaattajina.

Täydennyshaut ovat auki 5.11.2018 saakka. Kaikkien haussa olevien toimipaikkojen kausi alkaa heti valinnasta ja päättyy 31.12.2019. Hakeminen tapahtuu osoitteessa halloped.fi. Kirjaudu halloped-järjestelmään yliopiston tunnuksillasi verkkosivujen oikeasta yläkulmasta klikkaamalla HAKA-tunnusta.

Alla tarkemmat hakukuulutukset:

Tiedekuntahallitukset

Oletko kiinnostunut strategisesta johtamisesta tai siitä miten tiedekuntasi taloutta ohjataan ja seurataan? Näetkö tiedekuntasi henkilöstöpolitiikassa tai tiedottamisessa petrattavaa? Tiedekuntahallitus on juuri oivallinen vaikuttamisen paikka sinulle!

Tiedekuntahallitus tukee tiedekunnan johtoa muun muassa tiedekunnan toimenpideohjelman toteuttamisessa ja seuraamisessa, talouden- ja toimintasuunnitelman sekä henkilöstösuunnitelman valmistelussa ja seurannassa sekä asioiden tiedottamisesta henkilöstölle ja opiskelijoille.

Kerro hakemuksessasi pääaineesi sekä missä vaiheessa opintosi ovat, omista tavoitteistasi tiedekuntahallituksen työskentelyssä, motivaatiostasi sekä siitä, mitkä mielestäsi ovat opiskelijajäsenten tärkeimmät tehtävät. Hakukelpoisia tiedekuntien toimielimiin ovat perustutkinto-opiskelijoista ne henkilöt, joiden ensisijainen opinto-oikeus on kyseisessä tiedekunnassa. Valinnassa pyritään kiinnittämään huomiota eri tutkinto-ohjelmien mahdollisimman kattavaan edustukseen.

Avoinna olevat paikat:

Biokemian ja molekyylilääketieteen tiedekunnan tiedekuntahallitus: 1 varajäsen

Teknillisen tiedekunnan tiedekuntahallitus: 1 varajäsen

Luonnontieteellisen tiedekunnan tiedekuntahallitus: 1 varajäsen

 

Tiedekuntien koulutustoimikunnat

Koulutustoimikuntien tehtäviin kuuluu ohjata ja arvioida tiedekunnan tutkintoon johtavaa koulutusta sekä lisäksi vastata opiskelijapalautteen keruusta ja käsittelystä. Erityisesti jälkimmäisen tehtävän vuoksi koulutustoimikunnat ovat todella merkittävässä roolissa varmistamassa opiskelijapalautteen vaikuttavuutta!

Kerro hakemuksessasi pääaineesi sekä missä vaiheessa opintosi ovat, omista tavoitteistasi koulutustoimikunnan työskentelyssä, motivaatiostasi sekä siitä, mitkä mielestäsi ovat opiskelijajäsenten tärkeimmät tehtävät. Hakukelpoisia tiedekuntien toimielimiin ovat perustutkinto-opiskelijoista ne henkilöt, joiden ensisijainen opinto-oikeus on kyseisessä tiedekunnassa. Valinnassa pyritään kiinnittämään huomiota eri tutkinto-ohjelmien mahdollisimman kattavaan edustukseen.

Avoinna olevat paikat:

Teknillisen tiedekunnan koulutustoimikunta: 1 varajäsen

Tieto- ja sähkötekniikan tiedekunnan koulutustoimikunta: 2 varajäsentä

Lisätietoja: Koulutuspoliittinen asiantuntija Henna Määttä, kopoasiantuntija@nulloyy.fi, 0405257821

Uutiset Hennamari Toiviainen

OYY iloitsee opintopsykologien määrän lisäämisestä

Oulun yliopiston ylioppilaskunta (OYY) kiittää Oulun yliopistoa siitä, että ylioppilaskunnan pitkäaikainen tavoite resurssien lisäämisestä opintopsykologipalveluihin on toteutunut. Tänä syksynä yliopistolla työskentelee yhden sijaan kaksi opintopsykologia ja yksi opintopsykologiharjoittelija. Aiemmin opintopsykologien määrä on ollut tarpeeseen nähden liian vähäistä: yliopisto on joutunut ostamaan kyseistä palvelua ulkopuoliselta toimijalta, jotta lakisääteiset velvoitteet on saatu hoidettua.

Opintopsykologit auttavat opiskelijoita oppimiseen ja opiskeluun liittyvissä ongelmatilanteissa, joita muu opintojen ohjaus ja neuvonta ei ole ratkaissut. Tällainen tilanne voi olla esimerkiksi silloin, kun opinnot ovat syystä tai toisesta jumissa, opiskelijan itsetunto on kateissa tai motivaatio opiskeluihin on hiipunut. Opiskelija voi siis hakeutua opintopsykologille saadakseen ohjausta esimerkiksi opiskelutaitoihin, ajankäyttöön, jaksamiseen ja stressiin tai jännittämiseen liittyvissä kysymyksissä.

“Riittävät resurssit madaltavat kynnystä ottaa yhteyttä, kun opiskelija uskoo ja luottaa saavansa nopeasti apua. Kun opiskelija saa ajoissa ja ennalta ehkäisevästi ohjausta, ongelmat eivät suurene.”, toteaa OYY:n hallituksen puheenjohtaja Kalle Parviainen.

OYY toivookin, että myös jatkossa opintopsykologien määrä yliopistolla vastaa opiskelijoiden todellista tarvetta ja vastaanotolle pääsee kiireellisestikin molemmilla kampuksilla.

Lisätietoja opintopsykologien ohjauspalveluista yliopiston nettisivuilta: www.oulu.fi/yliopisto/opintopsykologi

 

Lisätietoja:
Hallituksen puheenjohtaja Kalle Parviainen: hpj(a)oyy.fi, 040 523 1821
Sosiaalipoliittinen asiantuntija Hennamari Toiviainen: sopoasiantuntija(a)oyy.fi, 040 526 5821

Uutiset Henna Määttä

Anna Opelle Omppu ja ehdota Jäätävän hyvää opettajaa!

Tänään on aika muistaa hyviä opettajia kiitokseksi laadukkaasta opetuksesta tai ohjauksesta! Omenoita voi hakea vihreiltä naulakoilta tai Kontinkankaan tiedekunnan kampuksen aulasta klo 10 lähtien opelle vietäväksi. Omenoita jaetaan klo 10 lähtien niin pitkään kuin omenoita riittää. Tempauksella muistutetaan palautteen antamisen tärkeydestä – sekä kehut että rakentava palaute vievät eteenpäin koulutuksemme laadun kehittämistä! Lue lisää Facebook-tapahtumasta.

Nyt aukeaa myös haku vuoden 2018 Jäätävän hyväksi opettajaksi.

Jäätävän hyväksi opettajaksi voi ehdottaa millä tahansa koulutusalalla toimivaa yliopisto-opettajaa. Jäätävän hyvä opettaja on motivoitunut kehittämään omaa työtään ja hänellä on hyvät pedagogiset taidot. Hän käyttää monipuolisesti erilaisia arviointimenetelmiä, jotka ovat systemaattisia, tasavertaisia ja perustuvat opintojakson osaamistavoitteisiin. Tiedätkö sinä Jäätävän hyvän opettajan? Oheisella hakemuksella voit ilmiantaa hänet. Hakuaikaa on 31.12.2018 asti.

Etsinnässä on Jäätävän hyvä opettaja, joka
– on innostava opettaja
– on ammattitaitoinen
– opettaa systemaattisesti ja opintojakson etenemistä on helppo seurata
– selittää opintojakson osaamistavoitteet ja ne näkyvät arvioinnissa
– on joustava ja ymmärtää opiskelijoiden moninaiset tarpeet
– käyttää arviointimenetelmiä monipuolisesti ja innostavasti

Aiemmin valitut Jäätävän hyvät opettajat:
Vuosi 2016 Matti Kangaspuoskari
Vuosi 2017 Matti Niemelä

Uutiset Oulun yliopiston ylioppilaskunnan hallitus 2018

Harrastejärjestökatalogin julkistamistilaisuus 25.9.

Oletko miettinyt, mitä kaikkea Oulun yliopiston opiskelijana voi harrastaa? Mistä löytää tietoa eri harrastejärjestöistä? OYY on tänä vuonna koonnut yhteistyössä piirissään toimivien harrastejärjestöjen kanssa harrastetoimintaa esittelevän katalogin, jossa esittelyt ovat kätevästi yksien kansien välissä! Harrastejärjestökatalogi näkee päivänvalon katalogin julkistamistilaisuudessa Tellus Stagella 25.9. klo 16:30–19. Tapahtuman aikana on tilaisuus tulla tutustumaan harrastejärjestöihin, jotka ovat paikalla esittelemässä toimintaansa. Tapahtuma on maksuton eikä siihen tarvitse erikseen ilmoittautua. Tule ihastelemaan harrastejärjestöjä ja uunituoretta painosta tullutta katalogia!

Uutiset Hennamari Toiviainen

Nuotioilta perheellisille ke 26.9.2018

Tervetuloa nauttimaan raikkaasta syysilmasta ja -ruskasta! Lämsänjärven leirikeskuksessa paistetaan makkaraa ja kiehautetaan nokipannukahvit keskiviikkona 26.9. klo 16–19. Iltapäivää voi viettää ihan vain nuotion loimusta nautiskellen. Tapahtumassa on myös leikkejä ja pelejä lapsille ja lapsenmielisille. Sateen sattuessa vietämme iltaa sisätiloissa. Tapahtuma on avoin kaikille korkeakouluopiskelijoille, perheellä tai ilman!

Ilmoitathan osallistumisestasi klikkaamalla ’osallistun’ Facebook-tapahtumaan, niin osaamme arvioida tarvittavaa syötävän ja juotavan määrää. Tarjoamme makkaraa tai kasvisvaihtoehdon, nokipannukahvit, teetä ja mehua sekä vaahtokarkkia. Halutessasi voit ottaa mukaan myös muuta evästä. Tapahtuma on päihteetön.

Tapahtuman järjestävät Oulun yliopiston ylioppilaskunta (OYY), Oamkin opiskelijakunta (OSAKO) ja Oulun evankelis-luterilaisen kirkon oppilaitostyö.

Lisätietoja: sopoasiantuntija(a)oyy.fi

Uutiset Henna Määttä

OYY: Nyt on aika panostaa koulutuksen laatuun ja yliopistoyhteisön hyvinvointiin!

Oulun yliopiston toiminnan ja talouden suunnittelu vuodelle 2019 käy kiivaana. Alustavia suunnitteluja ja ideoita erityisesti koulutuksen osalta on aloitettu työstämään jo keväällä professorifoorumissa sekä koulutuksen johtoryhmän ja koulutusneuvoston yhteisessä työpajassa. OYY haluaakin kiittää osallistavasta ja erilaiset näkökulmat huomioonottavasta työskentelytavasta, jossa opiskelijoiden edustajat ovat olleet alusta lähtien mukana.

OYY:n mielestä vuonna 2019 on korkea aika panostaa koulutukseen ja yliopistoyhteisön hyvinvointiin. Kuluvan strategiakauden ajan (2016–2020) Oulun yliopistossa on vahvasti panostettu tutkimukseen ja näin vakautettu asemaa kansainvälisenä tutkimusyliopistona. Koulutukseen satsaaminen ei saa jäädä vain juhlapuheeksi, vaan sen täytyy näkyä selvinä painotuksina tiedekuntien budjeteissa sekä koulutuksen strategiarahan kasvattamisena. Laadukas koulutus sekä toimivat tukipalvelut ovat yliopistolle paitsi markkinointivaltti, myös panostus, joka tuottaa yhteiskunnalle parempia osaajia ja tulevaisuuden tutkijoita. Riittävät resurssit myös takaavat sen, ettei toiminta ole päivästä toiseen selviytymistä, vaan aikaa jää myös todelliselle kehittämiselle.

OYY näkee, että koulutuksen rahallisen panostuksen lisäksi yliopiston kehittämisen painopisteiden tulee olla opiskelijakeskeisessä oppimisessa ja opetuksen laadun kehittämisessä, kansainvälisten opiskelijoiden ja henkilökunnan osallisuuden parantamisessa, uraohjauksen kehittämisessä sekä korkeakouluyhteisön liikkumista ja hyvinvointia tukevissa toimenpiteissä – jatkuvan oppimisen tavoitteita unohtamatta.

OYY haluaa muistuttaa, että opiskelijapalautteet, kuten ISB-kyselyn tulokset,  eivät anna kovin mairittelevaa kuvaa opetuksen laadusta ja opettajien pedagogisesta osaamisesta. Velvoittavat yliopistopedagogiset sekä opetushenkilökunnan pedagogisiin opintoihin osallistumisen mahdollistaminen olisivat selkeitä signaaleja siitä, että yliopistossamme halutaan nostaa koulutus ja opetus keskiöön. Tutkimukset osoittavat, että yliopistopedagogisten opintojen suorittaminen kannattaa: pedagoginen kompetenssi edistää opettajan hyvinvointia, työkykyä ja vähentää stressiä. Opettajan parantunut työkyky heijastuu taas opiskelijoiden oppimiseen. Lisäksi opiskelijoiden oppiminen paranee ja opinnot sujuvoituvat, kun kursseilla käytetyt opetusmenetelmät ovat monipuolisia ja laadukkaita.

OYY peräänkuuluttaa myös tasa-arvoisia ja yhdenvertaisia osallistumismahdollisuuksia. Kansainvälinen tiedeyhteisö tarkoittaa tasapuolisia osallistumismahdollisuuksia myös viralliseen päätöksentekoon, muuten kansainvälisyys toteutuu vain osittain. OYY haastaa jokaisen tiedekunnan kaksikieliseen viestintään sekä mahdollistamaan kansainvälisten opiskelijoiden ja henkilökunnan osallistumisen tiedekunnan tilaisuuksiin ja toimielimiin esimerkiksi tulkkien avulla. Jos ylioppilaskunta pystyy toteuttamaan kansainvälisten opiskelijoiden osallistumisen edustajiston kokouksiin, ylioppilaskunnan järjestämiin koulutuksiin ja jaostoihin, uskomme että jokainen tiedekunta pystyy samaan.

Edellä mainittujen lisäksi uraohjauksen laatu ja saavutettavuus on noussut kehittämiskohteeksi Oulun yliopistossa. Kerätyn opiskelijapalautteen perusteella uraohjauspalveluita ei joko tunnisteta ollenkaan, tai niiden saatavuutta pidetään vähäisenä. OYY näkee erittäin kannatettavana uraohjaukseen suunnitellun keskitetyn resurssin. OYY:n mielestä resurssi riittää kuitenkin ainoastaan toiminnan koordinoimiseen ja kehittämiseen. Realistisena ei voi kuitenkaan pitää, että kyseinen palvelu palvelisi kaikkia opiskelijoita kahdeksassa tiedekunnassa. OYY kannustaakin kaikkia tiedekuntia miettimään, millainen uraohjauspalvelu omasta tiedekunnasta löytyy ja millaisilla resursseilla uraohjausta toteutetaan.

Viimeisenä kehittämisen kärkenä OYY haluaa nostaa esille yliopistoyhteisön liikkumista ja hyvinvointia tukevat toimenpiteet. OYY on erittäin huolissaan tutkimustuloksista, joiden mukaan yli puolet korkeakouluopiskelijoista istuu yli 10 tuntia päivässä. Samaan aikaan korkeakoululiikunnan palveluiden käyttöaste on pienentynyt ja käyttäjähinnat nousseet. OYY vaatii selkeitä satsauksia korkeakoululiikunnan kehittämiseen ja markkinoimiseen sekä erityisesti vähän liikkuvien opiskelijoiden tavoittamiseen. Lisäksi tarvitaan keinoja istumisen vähentämiseen sekä pyöräilyn tukemiseen. Istumista voidaan vähentää esimerkiksi pylly ylös -kampanjalla, seisoma- ja sähköpöydillä sekä lisäämällä fyysiseen aktiivisuuteen kannustavia liikuntavälineitä ja -ratkaisuja kampuksilla.

OYY haluaa kannustaa tiedekuntia jatkamaan talouden ja toiminnan suunnittelua osallistavalla työskentelytavalla. Ryhmätyöt sekä toimielimissä käytävät keskustelut edesauttavat avointa keskustelukulttuuria sekä tukevat kaikkien edustajien kuulluksi tulemista. Lopuksi OYY haluaa muistuttaa, että yhteisöllisen, monitieteellisen ja kansainvälisesti arvostetun yliopiston paras käyntikortti on tyytyväinen opiskelija ja hyvinvoiva, osaava työntekijä.

Oulussa 20.9.2018

Kalle Parviainen                                            Aino-Kaisa Manninen
Hallituksen puheenjohtaja                               Pääsihteeri
Oulun yliopiston ylioppilaskunta                       Oulun yliopiston ylioppilaskunta

Lisätietoja: Koulutuspoliittinen asiantuntija Henna Määttä, kopoasiantuntija@nulloyy.fi, 0405257821

Rekrytointi, Uutiset Henna Määttä

Hae ATK-kadun opetustilahankkeen suunnittelutyöryhmään!

Haluatko vaikuttaa millaisia opetustiloja Linnanmaan kampuksella on ja tuoda ideat julki kaikkien opiskelijoiden puolesta? Oletko sinä valmis sitoutumaan suunnitteluun ja viestimään toiminnasta muille opiskelijoille, ylioppilaskunnalle ja tiedekuntasi ainejärjestöille? Nyt pääset vaikuttamaan hakemalla suunnittelutyöryhmään! Opiskelijat ovat suurin yksittäinen käyttäjäryhmä yliopiston tiloille ja siksi opiskelijoiden panos myös tilojen kehittämisessä on erittäin tärkeä.

ATK-kadulle, eli L10-salin lähistölle, suunnitellaan uusia yleisopetustiloja. Tilamuutosten myötä tarvetta on erityisesti pienille, noin 20–30 henkilön opetustiloille. Yleisopetustilahankkeella on käytettävissä neliömetrejä yhteensä noin 800 käytävän molemmin puolin. Suunnittelu on käynnistetty ideointityöpajoilla, joista ensimmäinen järjestettiin 6.6.2018 ja toinen 18.9.2018. Työ jatkuu työryhmätyöllä ja käyttäjäpalavereilla. Haku suunnittelutyöryhmään päättyy 25.9.2018.

Suunnittelutyöryhmässä toimii opiskelijoiden edustajina 6 varsinaista opiskelijajäsentä, joilla kaikilla omat henkilökohtaiset varajäsenensä. Jokainen opiskelijajäsen edustaa omaa tiedekuntaansa. Ensimmäinen arkkitehtivetoinen käyttäjäpalaveri on lokakuun alkupuolella ja työ jatkuu tammikuun 2019 loppuun. Tapaamisia tuona aikana tulee olemaan noin kolme kappaletta.

Ryhmän alustavat kokoontumisajat:

  • LOKAKUU: 4.10. aamu- tai iltapäivällä TAI 5.10. aamupäivällä
  • MARRASKUU: 1.11., 2.11. aamu- tai iltapäivällä; 5.-7.11. aamu- tai iltapäivällä
  • JOULUKUU: Tarvittaessa 5.12. tai 7.12. aamu- tai iltapäivällä

Suunnittelutyöryhmä tarjoaa opiskelijalle ainutlaatuisen tilaisuuden vaikuttaa. Mitä tehtävä vaatii?

  • Tilatyöryhmän kokouksiin osallistumista
  • Kokemusta siitä, millaista on opiskelu tiedekunnassa
  • Halu vaikuttaa siihen miten ja millaisissa tiloissa opetus tulevaisuudessa toteutetaan
  • Yhteistyö- ja organisointitaitoja
  • Oma-aloitteisuutta, tekevää asennetta ja ulospäinsuuntautuneisuutta
  • Sitoutumista koko prosessin ajaksi.

Emme odota aiempaa kokemusta tai osaamista tilahankkeiden suunnittelusta, mutta toivomme kaikkien hakijoiden olevan erittäin motivoituneita ja aktiivisia työryhmäläisiä. Pidämme tärkeänä, että opiskelijajäsenet pystyvät tuomaan koko tiedekunnan opiskelijoiden äänen tilatyöryhmään ja pitämään tiiviisti yhteyttä ainejärjestöihin ja ylioppilaskuntaan.

Kerro hakemuksessasi, omasta motivaatiostasi osallistua tilahankkeiden suunnitteluun ja siitä, miten viestisit työn etenemisestä muille opiskelijoille ja ylioppilaskunnalle. Mainitse hakemuksessasi myös mitä opiskelet ja kuinka pitkällä olet opinnoissasi sekä millaista mahdollillista aikaisempaa kokemusta sinulla on opiskelijavaikuttamisesta.

Avoinna olevat paikat: 6 varsinaista jäsentä ja 6 varajäsentä

Valinnassa otetaan huomioon Linnanmaan tiedekuntien edustus (HuTK, KTK, LuTK, OBS, TTK, TST). Päätöksen valituista tekee ylioppilaskunnan hallitus.

Lisätietoja: koulutuspoliittinen asiantuntija Henna Määttä, kopoasiantuntija@nulloyy.fi, 0405257821

Uutiset Henna Määttä

Opelle Omppu keskiviikkona 26.9.

Luodaan yhdessä positiivista ilmapiiriä ja hyvää palautekulttuuria!

Nyt on aika muistaa hyviä opettajia kiitokseksi laadukkaasta opetuksesta tai ohjauksesta! Opelle Omppu -tempaus järjestetään tänä vuonna keskiviikkona 26.9. Omenoita voi hakea vihreiltä naulakoilta tai Kontinkankaan tiedekunnan kampuksen aulasta klo 10 lähtien opelle vietäväksi.

Omenoita jaetaan klo 10 lähtien niin pitkään kuin omenoita riittää. Tempauksella muistutetaan palautteen antamisen tärkeydestä – sekä kehut että rakentava palaute vievät eteenpäin koulutuksemme laadun kehittämistä! Lue lisää OYY:n nettisivuilta tai Facebook-tapahtumasta.

Avaamme samaisena päivänä myös Jäätävän Hyvän Opettajan -etsinnät! Lisää infoa tulossa lähempänä.

 

Uutiset Henna Määttä

Tule mukaan ideoimaan uusia opetustiloja 18.9. klo:14!

ATK-kadulle eli L10-salin lähistölle suunnitellaan uusia yleisopetustiloja 

Tilamuutosten myötä tarvetta on erityisesti pienille, noin 20–30 henkilön opetustiloille. Yleisopetustilahankkeella on käytettävissä neliömetrejä yhteensä noin 800 käytävän molemmin puolin. Ideoita ja suuntaviivoja kehitystyöhön haettiin keskiviikkona 6.6.2018 järjestetyssä työpajassa parinkymmenen osallistujan voimin. 

Suunnittelutyö jatkuu kaikille avoimella työpajalla tiistaina 18.9.2018 klo 14-16 L2-salissa. Kaikkien panos ja ideat ovat todella arvokkaita! Tule kertomaan, millaisissa opiskelutiloissa sinä haluat opiskella!

Ilmoittautuminen perjantaihin klo 14 mennessä oheisella ilmoittautumiskaavakkeella.

Page 1 of 4912345...102030...Last »