– 31.1.2018

Aktiiviklubi – OYY:n koulutukset järjestötoimijoille

OYY kouluttaa järjestötoimijoita 30. ja 31.1. Voit halutessasi osallistua useampaan koulutukseen. Ilmoittaudu koulutuksiin 25.1. mennessä täällä.

Huom! Emme lähetä erillistä viestiä, mihin koulutuksiin olet ilmoittautunut.

KOULUTUKSET:

TIISTAI

klo 16-17:30

  1. Hallituksen jäsenen vastuut ja velvollisuudet yhdistyksessä @TellUs Stage
  2. Yritystyhteistyö ja tapahtumat @SÄ105

 

klo 17:30-18 Tauko ja pientä evästä vihreillä naulakoilla!

klo 18-19:30

  1. Taloushallinnon ABC @TellUs Stage
  2. Kansainvälisyyden perusteet @TellUs Frost
  3. Avaimet sopoon @Sä105

 

KESKIVIIKKO

klo 16-17:30

  1. Puheenjohtajat ja sihteerit yhdistysten moottoreina @TellUs Stage
  2. Kaikki mukaan – viestinnän parhaat käytännöt yhteishengen luomiseksi + Mediasuhteet kuntoon @SÄ105

 

klo 17:30-18 Tauko ja pientä evästä vihreillä naulakoilla!

klo 18:00-19:30

  1. EU:n yleinen tietosuoja-asetus järjestöille – klo 18 @TellUs Stage
  2. Kopon työkalupakki klo 18 @TellUs Frost

 

KOULTUSTEN KUVAUKSET

1. Hallituksen jäsenen vastuut ja velvollisuudet yhdistyksessä (Aino-Kaisa Manninen & Toni Sandvik)

Mikä on yhdistyslaki ja mitkä muut asiakirjat ohjaavat järjestön toimintaa? Millaisia vastuita ja velvollisuuksia yhdistyksen hallituksella on, entä sen yksittäisellä jäsenellä? Mitä eroa on yhdistyksen kokouksella ja yhdistyksen hallituksen kokouksella? Tervetuloa kuuntelemaan perusasioita yhdistystoiminnan perusteista. Koulutus on suunnattu erityisesti uusille yhdistystoimijoille, mutta perusasioiden kertaus ei ole pahitteeksi vaikka yhdistyksen hallituksella olisi ollut aiemminkin.  Huom. Tässä koulutuksessa on päällekkäistä sisältöä puheenjohtaja- ja sihteerikoulutukseen, joten sinun ei tarvitse osallistua näihin molempiin.

Responsibilities of the board member (Aino-Kaisa Manninen & Toni Sandvik)

What is the Finnish Associations Act and what other laws and documents guide the activities of associations? What are the responsibilities and duties of the board of an association? What about the obligations of a single member of the board? What is the difference between a meeting of the association and a board meeting? Come and hear information about the basics of associations and how they work. The training is aimed especially for people new to associations and organisations, but it does not hurt to revise this basic info even if you are a seasoned veteran

2. Yritystyhteistyö ja tapahtumat (Sonja Arstio & Jenna Suorsa)

Kuinka yhteistyökumppaneita ja sponsoreita hankitaan? Miten kehittää järjestön yrityssuhteita? Mikä on sponsoripaketti ja yhteistyösopimus? Koulutuksen käytyäsi tiedät, miksi järjestösi kannattaa tehdä yritysyhteistyötä, miten alentaa kynnystä yhteistyön tekemiseen ja kuinka myydä omaa tapahtumaa siitä kiinnostuneille yrityksille.

3. Taloushallinnon ABC (Heini-Maaria Hakala)

Mitä on hyvä kirjanpito? Mitä tilinpäätös pitää sisällään ja kuinka se tehdään? Kuinka teen veroilmoituksen? Miten teen budjetin ja miten sen toteutumista seurataan? Koulutuksessa opit käytännön esimerkein taloushallinnon perusteet. Koulutus on suunnattu yhdistysten talouden hoitajille ja puheenjohtajille.

4. Kansainvälisyyden perusteet (Kalle Parviainen & David Delahunty)

Miten kansainvälistyminen vaikuttaa yliopistoon, opiskelijoihin ja opiskelijajärjestöihin? Mikä on kv-vastaavan tehtävä ainejärjestössä? Koulutuksessa kuulet ajankohtaisia asioita kansainvälisyyteen liittyen ja saat vinkkejä, kuinka tuoda kansainvälisyys osaksi järjestösi toimintaa.

5. Avaimet sopoon  (Hennamari Toiviainen & Vilma-Riikka Tiittanen)

Mitä sosiaalipolitiikka oikein on ja mitä järjestön sopovastaava tekee? Mitä sopon on hyvä tietää opiskelukyvystä ja hyvinvoinnista? Miten pysyä kärryillä ajankohtaisista sopoasioista? Koulutuksessa keskitytään sopon perusteisiin sekä paikallisesti ja valtakunnallisesti ajankohtaisiin asioihin sotesopasta opintotukimuutoksiin.

6. Puheenjohtajat ja sihteerit yhdistysten moottoreina (Aino-Kaisa Manninen & Toni Sandvik)

Mitä käytännössä tarkoittaa hyvä hallinto järjestöissä? Mitkä ovat järjestön tärkeät asiakirjat, yhdistyslain perusteet sekä  mitä tulee ottaa huomioon kokoustekniikassa? Mitä hyvä yhdistyksen puheenjohtaja tekee, mitä ei tee? Mikä on puheenjohtajan asema ja vastuut, entä sihteerin?  Käymme ensin läpi hallintoa ja koulutuksen lopppupuolella on mahdollisuus poikkitieteelliseen verkostoitumiseen.

7. Kaikki mukaan – viestinnän parhaat käytännöt yhteishengen luomiseksi + Mediasuhteet kuntoon (Janne Hakkarainen & Katri Kiurujoki & Anni Hyypiö)

Mitä viestintä on? Kuinka järjestön sisäinen viestintä saadaan toimimaan kitkattomasti ja kaikki puhaltamaan yhteen hiileen? Kuinka saadaan yhteishenki kohoamaan? Kuinka toimia vaikeissa tilanteissa? Koulutuksessa käydään läpi yhdistyksen viestintää, viestinnän välineitä ja tapoja ja pohditaan, miten sitä voidaan kehittää. Keskustelemme eri järjestöjen hyvistä käytänteistä.

Haluatko saada näkyvyyttä tapahtumalle? Tiedätkö joukostanne mahtavan tyypin, josta pitäisi tehdä juttu? Haluatko tuoda havaitsemasi väärinkäytökset julkisuuteen? Oulun ylioppilaslehden päätoimittaja kertoo, miten laadit timanttisen tiedotteen ja saat houkuteltua toimittajan tapahtumaanne. Koulutus sopii kaikille mediasuhteiden parantamisesta kiinnostuneille, esimerkiksi järjestöjen viestintä- tai tapahtumavastaavalle.

8. EU:n yleinen tietosuoja-asetus järjestöille (TBA)

EU:n yleistä tietosuoja-asetusta ryhdytään 25.5.2018 alkaen kaikissa EU:n jäsenmaissa. Käytännössä asetus edellyttää, että henkilötietoja tulee käsitellä aiempaa huolellisemmin. Mitä se tarkoittaa järjestöjen kannalta? Tule ottamaan selvää!

9. Kopon työkalupakki (Henna Määttä & Jenna Suorsa)

Mitä koulutuspolitiikka on ja mitä kopovastaavan toimenkuvaan kuuluu? Kuinka opiskelijoiden oikeusturvaa ja vaikutusmahdollisuuksia edistetään? Mitä ajankohtaista koulutuspolitiikassa on meneillään paikallisesti ja valtakunnallisesti? Kuinka pysyä kärryillä ajankohtaisista asioista? Koulutuksessa pureudutaan koulutuspolitiikan ytimeen turhasta jargonista riisuttuna keskustellen ja esimerkkitapauksia ratkoen.