Uutiset Janne Hakkarainen

34: OYY’s late office hours in 29th August and 5th of September

Luet viikoittain ilmestyvää OYY:n viikkokirjettä. Jos haluat oman viestisi viikkokirjeeseen, lähetä se (mieluiten suomeksi ja englanniksi) kuluvan viikon torstaihin klo 15 mennessä osoitteeseen viikkokirje@nulloyy.fi. Ei liitetiedostoja.

You’re reading the weekly OYY newsletter. If you wish to have your own message in the next newsletter, please send it to viikkokirje@nulloyy.fi by 3 p.m. this Thursday. No attachment files.

1. OYY:n toimisto palvelee pidempään 29. elokuuta ja 5. suuskuuta! OYY’s late office hours in 29th August and 5th of September
2. Kilpailuttamalla sähkösopimuksen säästää rahaa
3. Hae opiskelijoiden hyvinvointityöryhmään!
4. Kelan neuvontaa opintotukeen ja asumistukeen liittyen
5. Nyytin syyskauden chatit pyörähtävät käyntiin
6. Muutokset opintotukeen ja asumistukeen / Changes to financial aid and housing assistance
7. Päijät-Hämeen kesäyliopiston verkkokurssi venäjän kielen alkeiden opiskeluun

1. OYY:n toimisto palvelee pidempään 29. elokuuta ja 5. suuskuuta!

OYY:n toimisto on auki pidempään tiistaina 29.8. ja tiistaina 5.9. klo 18 asti. Muuten palvelemme elo- ja syyskuun ajan maanantaista torstaihin klo 8–16 ja perjantaisin klo 8–14.

OYY’s late office hours in 29th August and 5th of September

OYY’s office is open till 6 pm on Tue 29th of August and Tue 5th September. Otherwice, our office is open during August and September, Mon-Thurs at 8 am – 4 pm, Fri 8 am – 2 pm.

2. Kilpailuttamalla sähkösopimuksen säästää rahaa

Sähkösopimuksen vaihto edullisempaan on yksi parhaista tavoista säästää kotitalouden kuluissa. Mitä suurempi talous, niin sitä enemmän voit säästää. Erityisesti sähkölämmitteisten asuntojen asumiskuluissa voi asunnon koosta riippuen säästää vuodesta sadoista euroista aina tuhansiin euroihin saakka. Edullisin sähkö löytyy helposti kilpailuttamalla SähköMittari.fi-palvelussa. OYY tekee yhteistyötä palvelun kanssa.

3. Hae opiskelijoiden hyvinvointityöryhmään!

Oletko kiinnostunut opiskelijan hyvinvoinnista ja opiskelukyvystä? Onko sinulla ideoita opiskelijoiden hyvinvoinnin edistämiseksi? Oulun yliopiston opiskelijoiden hyvinvointityöryhmän tehtävänä on edistää opiskelijoiden hyvinvointia ja opiskelukykyä sekä opiskelijoiden huomioon ottamista yliopistoyhteisön jäseninä. Hae työryhmän opiskelijajäseneksi torstaihin 31.8. mennessä osoitteessa halloped.fi. Lisätietoja ja hakuohjeet: www.oyy.fi/hae-opiskelijoiden-hyvinvointityoryhmaan/

4. Kelan neuvontaa opintotukeen ja asumistukeen liittyen

Tule Kelan pop-up neuvontapisteelle keskusaulaan Palvelut tutuksi –tapahtumaan ti 5.9. klo 10–14 kysymään ja saamaan neuvontaa opintotuen ja asumistuen muutoksista. Kontinkankaalla opiskelevat voivat hyödyntää ammattikorkeakoulun puolella Kontinkankaan kampuksella olevaa pop up pistettä maanantaina 4.9. klo 1013. Lue lisää opintotuen ja asumistuen muutoksista Kelan nettisivuilta. Jos et pääse paikalle, voit esittää kysymyksesi tämän lomakkeen kautta. Tällöin OYY:n sosiaalipoliittinen asiantuntija käy esittämässä kysymyksesi puolestasi ja julkaisee ne koosteessa OYY:n nettisivuilla.

5. Nyytin syyskauden chatit pyörähtävät käyntiin

Tällä viikolla pyörähtää käyntiin Nyytin syyskauden chatit. Nyytin chat on paikka yhteiselle ajatusten ja kokemusten vaihdolle. Ryhmämuotoisessa chatissa jutellaan erilaisista opiskelijan arkea ja elämää koskettavista aihepiireistä. Tänä syksynä luvassa on kiinnostavia keskusteluteemoja mm. sinkkuudesta, seksuaalisuudesta, tutustumisesta, itsemyötätunnosta ja jännittämisestä. Kaikkien syksyn chat-tuokioiden ajankohdat ja aiheet löydät Nyytin sivuilta. Syksyn ekan chatin aihe to 24.8. on vapaa – tule jakamaan vaikkapa kesän lopun ja syksyn alkamisen fiiliksiä.

6. Muutokset opintotukeen ja asumistukeen / Changes to financial aid and housing assistance

Korkeakouluopiskelijoiden opintotukeen ja asumisen tukeen on tullut muutoksia 1.8.2017 alkaen. Osa muutoksista koskee vain ensimmäiset korkeakouluopintonsa aloittavia, mutta suurin osa kaikkia opiskelijoita. Katso kattava tietopaketti muutoksista OYY:n nettisivuilta!

The financial aid and housing assistance for students has been changed from 1 August 2017. Read more about the changes from Kela webpage!

7. Päijät-Hämeen kesäyliopiston verkkokurssi venäjän kielen alkeiden opiskeluun

Kyseinen paketti sopii niin täysin puhtaalta pöydältä aloittaville kuin myös kertaukseksi ja kurssille voi osallistua jo kieltä hieman enemmän taitavakin.

Jos olet jo jonkin aikaa miettinyt aloittavasi venäjän opiskelun niin nyt olisi tilaisuus tehdä asian eteen jotain konkreettista. Kurssi on erinomainen siinä mielessä, että sen voi suorittaa täysin verkossa. Tästä huolimatta eivät kuitenkaan kärsi opettajan saatavilla olo, kurssin monipuolisuus tai sen vuorovaikutteisuus. Kurssi on räätälöity mahdollisimman joustavaksi jokaisen oppijan mukaan.

Katso lisätietoja (sis. kontaktihlö yms.): http://www.paijathameenkesayliopisto.fi/ kohdasta ”Letkein askelin kohti venäjän alkeita -verkkokurssi