Uutiset Janne Hakkarainen

11: Viikko aikaa hakea OYY:n yritysyhteistyökoordinaattoriksi! One week time to apply for the position of OYY Business Cooperation Coordinator!

Luet viikoittain ilmestyvää OYY:n viikkokirjettä. Jos haluat oman viestisi viikkokirjeeseen, lähetä se (mieluiten suomeksi ja englanniksi) kuluvan viikon torstaihin klo 15 mennessä osoitteeseen viikkokirje@nulloyy.fi. Ei liitetiedostoja.

You’re reading the weekly OYY newsletter. If you wish to have your own message in the next newsletter, please send it to viikkokirje@nulloyy.fi by 3 p.m. this Thursday. No attachment files.

1. Viikko aikaa hakea OYY:n yritysyhteistyökoordinaattoriksi! One week time to apply for the position of OYY Business Cooperation Coordinator!
2. Perheellisten iltapäivä 16.3. / Day for students with families 16.3.
3. Yliopiston ulko-ovien kiilaaminen auki kielletty / Forbidden to leave open University outer doors
4. Keep fit goes Tanssikoulu Matleena
5. Hankirugbyturnaus 17.3.
6. Avanto Accelerator Program – Apply Before Mar 21!
7. Maksutonta toisen asteen koulutusta tavoitteleva kansalaisaloite sai 50000 allekirjoitusta – vielä kannattaa allekirjoittaa
8. Demola etsii opiskelijoita projekteihin / Demola is looking for students to join projects
9. Tarvitsetko mappia? Need a binder?
10. Tarvikko nää töitä? -rekrytointitapahtuma tiistaina 27.3.208 klo 12–15 Kulttuuritalo Valveella, Hallituskatu 7.

1: Viikko aikaa hakea OYY:n yritysyhteistyökoordinaattoriksi! One week time to apply for the position of OYY Business Cooperation Coordinator!

Kiinnostaako sinua kehittää OYY:n suhdetoimintaa ja kehittyä myyntityössä? Hae OYY:n yritysyhteistyökoordinaattoriksi 19.3. mennessä. Työ sopii loistavasti opintojen oheen. Hakukuulutus nettisivuillamme: http://www.oyy.fi/hae-oyyn-yritysyhteistyokoordinaattoriksi/

Are you interested to develop OYY’s business cooperation and be better in sales work? Apply OYY’s Business Cooperation Coordinator by 19th of March. Position is perfect for students. More information in Finnish: http://www.oyy.fi/hae-oyyn-yritysyhteistyokoordinaattoriksi/

2. Perheellisten iltapäivä 16.3. / Day for students with families 16.3.

Tervetuloa viettämän perheellisten iltapäivää Lämsänjärven leirikeskukseen (Hiihtomajantie 2) perjantaina 16.3. klo 16–19. Luvassa on makkaranpaistoa, nokipannukahvittelua sekä ulkoilua ja yhdessä oloa. Huonon sään sattuessa myös sisätilat ovat käytössämme. Kaikki opiskelijat ovat tervetulleita, perheellä tai ilman.

Lisätietoja Facebook-tapahtumasta: www.facebook.com/events/177305779539382/

Welcome to spend Day for students with families at Lämsänjärvi Camping Center (Hiihtomajantie 2) on Friday 16th of March at 16–19. We grill sausage, drink campfire coffee and enjoy outdoor activities. In case of bad weather we have an option to go inside. All students are welcome!

For more information, see the Facebook-event: www.facebook.com/events/177305779539382/

3. Yliopiston ulko-ovien kiilaaminen auki kielletty / Forbidden to leave open University outer doors

Muistutus viikoittaisten ongelmatilanteiden johdosta: Yliopiston ulko-ovien jättäminen auki kiilaamalla on kiellettyä. Jos jollakulla on tarve päästä yliopiston tiloihin, hänen tulee ottaa yhteyttä kulkuoikeuksia myöntävään tahoon, henkilöstön osalta virastomestareihin (esimiehen hyväksymät kulkuoikeustarpeet) ja opiskelijoiden osalta verkkokaupasta ostettava 24/7 henkilökohtainen kulkutunniste. Ovien auki jättäminen tilojen ollessa lukittuina voi johtaa turvallisuusongelmiin, kiinteistöteknisiin vaurioihin ja jälkikäteisiin vastuullisten selvittelyyn.

Reminder due to weekly problems: Leaving University outer doors open using a wedge or in any other manner is forbidden. If one needs access to University premises, the person shall contact the access right administrator: Facility Services for staff with supervisor approval to access rights, personal 24/7 campus card from webstore for students. Leaving the doors open when the facilities are locked may result in security problems, damages to the building systems and finding out the responsible ones afterwards.

4. Keep fit goes Tanssikoulu Matleena

OYY järjestää vuoden toisen Keep fit -tapahtuman Tanssikoulu Matleenan kanssa keskiviikkona 21.3. klo 15.30-17. Tanssikoulu Matleena on nuorekas paritanssikoulu Oulussa joka tarjoaa meneviä rock´n swing lajeja sekä perinteisiä lavatansseja kaiken ikäisille ja tasoisille harrastajille. Lajikokeilu tanssin parissa järjestetään Linnanmaan liikuntahallin 3. lohkossa. Tällä tanssitunnilla kokeillaan kolmea eri tanssilajia: Boogie Woogieta, fuskua ja west coast swingiä. Tervetuloa mukaan kokeilemaan kaikkia tai vain yhtä lajia! Et tarvitse omaa paria mukaan! Lisätietoja tapahtumasta ja tanssikoulusta Facebookista www.facebook.com/events/1831428573818546/ ja ilmoittautuminen https://goo.gl/forms/J1OiYjb9P2uh6ppZ2

OYY organises Keep fit -event with Dance school Matleena on Wednesday 21st of March from 3.30 to 5 pm. in Linnanmaa sports hall, section 3. In this try-out session we try three different dancing types: Boogie Woogie, Fusku and West Coast Swing. Welcome along to try all of them, or just one! You do not need your own partner with you! More information on Facebook: www.facebook.com/events/1831428573818546/ and registration in https://goo.gl/forms/J1OiYjb9P2uh6ppZ2

5. Hankirugbyturnaus 17.3.

Oulun yliopiston koneinsinöörikilta ja OYUS Rugby -seura järjestävät viime vuoden tapaan, ainejärjestöjen välisen Hankirugbyturnauksen yliopiston Pegasus-kirjaston takaisella kentällä lauantaina 17.3.2018. Tapahtuma alkaa kello 12.15, jolloin aloitetaan opastuksella pelin kulkuun ja sääntöihin, jonka jälkeen pelit jo alkavatkin! Neuvomassa ja tuomaroimassa turnausta on OYUS Rugby -seuran jäseniä. Palkintoja parhaiten menestyville on myös luvassa!

Turnaukseen osallistuminen on joukkueille ilmaista eikä edellytä aiempaa kokemusta lajista, sillä tärkeimmät säännöt, pelin perusidea ja mm. turvalliset taklaukset käydään läpi ennen pelejä ja tarvittaessa vielä pelin aikanakin. Rugby on fyysinen laji eli parhaimpia ulkoiluvaatteita ei ehkä kannata peleihin päällensä laittaa ja pelaaminen tapahtuu omalla vastuulla, mutta tarkoituksena on kuitenkin vain saada -varmaankin suurimmalle osalle- mukava ensikosketus lajiin ja hauskat pelit aikaiseksi!

Joukkueessa voi olla 6-12 miestä, naista tai molempia, ja kentällä voi olla kerrallaan joukkueesta 6 pelaajaa. Peliaika pienellä kentällä on 2×7 minuuttia. Jos joukkueeseen ei saada vähintään kuutta pelaajaa, niin minimissään viidelläkin pärjää kun sovitaan herrasmiesmäisesti, että pelataan 5 vs. 5 peli.

Peliasuna käy hyvin tavallinen lenkkeilyasu/toppa-asu, lämpimät kengät sekä hanskat, joissa on hyvä pito/grippi. Tupsuton pipo on pakollinen mahdollisia osumia pehmentämään. Lämmikkeiksi pelipaikalla on pelaajille tarjolla lämmintä mehua, grillattua makkaraa sekä Ympäristörakentajakillan vedettävä sauna!

Jos kiinnostus heräsi, niin kasaa joukkue ja ilmoita joukkueesi nimi ja pelaajien määrä minulle sähköpostiosoitteeseen urheiluvastaava@nullkonekilta.oulu.fi viimeistään 14.3.2018 mennessä. Jos ilmenee kysyttävää aiheeseen liittyen, voi samaiseen sähköpostiosoitteeseen olla myös yhteydessä. Kannustamaan ja pelejä seuraamaan ovat kaikki tietenkin myös tervetulleita!

6. Avanto Accelerator Program – Apply Before Mar 21!

Avanto Accelerator on täällä taas ja sinulla on mahdollisuus oppia neljässä viikossa muuttamaan ideasi liiketoiminnaksi kanssamme! Avanto Accelerator on avoin kaikille, jotka ovat kiinnostuneita kehittämään ideastaan liiketoimintaa ja hankkimaan arvokkaita työelämätaitoja tulevaisuuden työntekijänä.

Avannosta saat:

  • tietoa yrittäjyydestä sekä hyödyllisiä yrittäjyys- ja työelämätaitoja
  • luot arvokkaita yhteyksiä yrittäjyysyhteisöön
  • 5 opintopistettä ollessasi opiskelija

Oletpa aloittelija vielä ilman ideaa, sinulla on liikeidea, jota haluat kehittää tai jo olemassa oleva yritys, Avanto on oikea ohjelma sinulle. Ohjelma toteutetaan pääosin englanniksi.

Ideation Workshopissa 14.3. löydät itsellesi liikeidean Avantoa varten: https://www.facebook.com/events/1984722835079234/.

Katso Avannon ohjelma täältä: https://www.avantoliikeideakiihdyttamo.com/program/

Hae viimeistään 21.3.: https://oulu.typeform.com/to/grt4x4

The Avanto Accelerator program is back and that means that it is your chance to learn in 4 weeks how to turn an idea into a business by doing it with us! The Avanto Accelerator program is open for everyone interested both in developing an idea into business and creating value for their profile as a future employee. With Avanto you

– get essential entrepreneurial knowledge and skills
– create valuable connections in the entrepreneurial community
– receive 5 ECTS as a student participant

Whether you are a total beginner without an idea, have a business idea and want to develop it, or have an existing business, this program is right for you.

Ideation Workshop to come up with a business idea Mar 14: https://www.facebook.com/events/1984722835079234/.

Check out the full program here: https://www.avantoaccelerator.com/program/.

Apply before Mar 21: https://avantoaccelerator.typeform.com/to/zhVKNI.

7. Maksutonta toisen asteen koulutusta tavoitteleva kansalaisaloite sai 50000 allekirjoitusta – vielä kannattaa allekirjoittaa

Maksutonta toisen asteen koulutusta tavoitteleva kansalaisaloite sai sunnuntaina täyteen 50000 allekirjoituksen rajan. Aloitteen allekirjoittaminen on yhä mahdollista, ja se kannattaa, koska mitä suurempi allekirjoittajamäärä on sitä vakuuttavampi aloite on. Lisäksi paperille kerätyt kannatusilmoitukset joutuvat vielä tarkastukseen.

Oulun yliopiston ylioppilaskunta kannattaa tavoitetta maksuttomasta toisesta asteesta.

Aloite kansalaisaloite.fi-palvelussa: https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2607. Samalta sivulta löytyy myös aloitteen perustelut.

The Student Union of the University of Oulu supports the citizens’ initiative for truly cost-free high school and vocational education. The initiative reached the 50000 limit of signatures, but you can still sign it at https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2607 if you are a Finnish citizen.

8. Demola etsii opiskelijoita projekteihin / Demola is looking for students to join projects

Haluatko oppia tekemisen kautta, parantaa työelämävalmiuksia, kehittää kykyäsi ratkoa ongelmia, tiimityöskentelytaitoja ja esiintymisvalmiuksia? Demola Oulu tarjoaa kaikkea tätä + 5op + mahdollisuuden tienata hieman rahaa.

Demola koostaa eri alojen opiskelijoista monitieteellisiä ja -kulttuurisia projektiryhmiä, jotka ratkovat työelämälähtöisiä avoimia ongelmia ja tarjoavat niihin innovatiivisia ratkaisumalleja yritysten ja organisaatioiden hyödynnettäväksi.

Opiskelijat toimivat ryhmissä oman alansa asiantuntijoina, jolloin he saavat arvokkaita tilaisuuksia soveltaa oppimaansa käytännössä ja kehittää tiimityöskentelytaitojaan aidoissa työelämälähtöisissä projekteissa.

Demola tarjoaa opiskelijoille ainutlaatuisen ikkunan työelämään ja kansainväliseen projektityöskentelyyn sekä mahdollisuuden solmia uusia verkostoja. Opiskelijat saavat opinnoistaan opintopisteitä, mutta myös rahallista korvausta, mikäli asiakas haluaa lisensoida opiskelijoiden tuotoksen. Opintojen yhteyteen on myös mahdollista kytkeä opinnäytetöitä.

Demola etsii parhaillaan opiskelijoita kevään 2018 toisen kauden (maalis-toukokuu) projekteihin. Hakuaika päättyy 15.3.2018 klo 23:59! Projektit alkavat 22.3.2018 ja päättyvät 15.5.2018

Hae mukaan viimeistään 15.3.2018 osoitteessa: http://oulu.demola.net/apply.

Lisätietoja:
Simo Kekäläinen – simo.kekalainen (at) demola.net +358 50 3077 067
Matthew Barth – matthew.barth (at) demola.net +358 40 0152 216

Would you like to add “project working experience in an international team” to your CV? How about solving real-life cases and problems for actual companies, getting 5 ECTS credits for it, and possibly even earning some money as well?

Demola is looking for talented students for our Spring 2018 projects.

Demola offers students a unique opportunity to add a real-life twist into the conventional path towards a career. At Demola, you will work in a project with a multidisciplinary team solving real-life cases together with partner companies. And yes, it’s all part of your degree program.

Apply to Demola Oulu’s second Spring 2018 season by March 15th at 23:59 http://oulu.demola.net/apply. Projects will start on March 22nd and last until May 15th.

For more information:
Simo Kekäläinen – simo.kekalainen (at) demola.net +358 50 3077 067
Matthew Barth – matthew.barth (at) demola.net +358 40 0152 216

9. Tarvitsetko mappia? Need a binder?

OYY:n toimistolla suoritettiin pari viikkoa sitten suursiivous. Sen aikana löysimme paljon mappeja, joita emme enää tarvitse. Niitä on toistaiseksi jaossa toimistomme edustalla Linnanmaan kampuksen keskusaulassa. Jos tarvitset mappia, hae niin monta kuin tarvitset!

There was a spring-cleaning at the office of the Student Union a few weeks ago. During the cleaning we found a big number of binders which we don’t need anymore. If you need a binder, feel free to

10. Tarvikko nää töitä? -rekrytointitapahtuma tiistaina 27.3.208 klo 12–15 Kulttuuritalo Valveella, Hallituskatu 7.

Tapahtumasta löydät sadoittain avoimia työpaikkoja 16 henkilöstöpalveluyrityksen tarjoamana. Tapahtumaan ovat tervetulleita kaikki työnhakijat ikään, osaamisalaan ja koulutustaustaan katsomatta. Lue lisää: https://www.facebook.com/events/1807168606011100/?notif_t=event_calendar_create&notif_id=1520845687040266