Uutiset Janne Hakkarainen

37: Rekrytapahtumia, haaste pyöräilykampanjaan, see the dates for free legal guidance!

Luet joka maanantai ilmestyvää OYY:n viikkokirjettä. Jos haluat oman viestisi viikkokirjeeseen, lähetä se (mieluiten suomeksi ja englanniksi) kuluvan viikon torstaihin klo 15 mennessä osoitteeseen viikkokirje@nulloyy.fi.

You’re reading the weekly OYY newsletter. If you wish to have your own message in the next newsletter, please send it to viikkokirje@nulloyy.fi by 3 p.m. this Thursday.

Tapahtumia viikolla 37
OYY:n toimisto auki ma–to 8–16, pe 8–14. OYY office hours: Mon to Thu 8 am to 4 pm, Fri 8 am to 2 pm.
9.9. Vulcanalia

Tapahtumia viikolla 38
15.9. klo 17 OYY:n edustajiston kokous 3/2015 – OYY representative council meeting 3/2015

 1. Ylioppilakunta tarjoaa: Maksuton lakiasiainneuvonta syksyllä 2015 – Check out the free legal guidance dates for OYY members
 2. Lukuvuoden 2014-15 opintosuoritukset ajoissa Oodiin!
 3. Hae opiskelijajäseneksi opintotukilautakuntaan!
 4. Kainuun herkkuja ja työtilaisuuksia tarjolla 9.9. Linnanmaalla
 5. Tule MegaMatchmaking-rekrytointitapahtumaan 9. syyskuuta!
 6. Haaste kansalliseen pyöräilykampanjaan: ehkäistään yhdessä itsemurha!
 7. Opiskelijoille -50 % Napteekin naprapatia- ja fysioterapiapalveluista
 8. Nyyti ry:n syksyn nettiryhmät ja chatit starttaavat
 9. Guest Lecture on Evaluating the effectiveness of Finland’s development cooperation policy, 11.9. at 12.30–14
 10. Kehitysyhteistyöviikko tulee lokakuun lopussa! 
 11. Lähde koeyleisöksi Oulun kaupunginteatterin Musta munkki -näytelmään 7.9. tai 8.9. klo 18.30

1. Ylioppilaskunta tarjoaa: maksuton lakiasiainneuvonta syksyllä 2015
Ylioppilaskunnan jäsenellä on mahdollisuus maksuttomaan lakiasiainneuvontaan ylioppilaskunnan kustantamana. Neuvontapalvelua antaa Asianajotoimisto Marja-Riitta Immonen.  Syksyn 2015 osalta neuvonnan ajankohdat ovat 17.9., 15.10., 19.11. ja 10.12. Kaikki ovat torstaipäiviä ja kellonaika 14.30-16.00. Lisätietoja: www.oyy.fi/opiskelijalle/oyyn-palvelut-ja-tapahtumat/jasenedut/

Check out the free legal guidance dates for OYY members

The members of OYY can get legal guidance free of charge. The advice service is provided by a solicitor’s office called Asianajotoimisto Marja-Riitta Immonen. The office has student advice days during the Autumn term 2015 on the following dates: Thu 17.9., Thu 15.10., Thu 19.11., and Thu 10.12. On these days you can walk straight into the office between 14.30 and 16.00. You don’t need to book an appointment, but do bring your student ID card with you. Read more: http://www.oyy.fi/en/member-benefits

 1. Lukuvuoden 2014-15 opintosuoritukset ajoissa Oodiin!

Olitko lukuvuonna 2014-15 harjoittelussa (harjoittelu päättynyt 31.7.2015 mennessä) tai vaihto-opiskelijana? Onko sinulla kursseja tai osaamista, joka voidaan hyväksilukea opintoihisi (nk. AHOT-menettely)? Tee tarvittavat hyväksilukemishakemukset ja muut toimenpiteet 10.9.2015 mennessä, jotta ne ehditään käsitellä ja kirjata Oodi-opintorekisteriin lukuvuoden 2014-15 suorituksiksi. Jos sinulla on kysyttävää opintosuorituksiin liittyen, ole yhteydessä tiedekuntasi koulutuksen lähipalveluun. Kela käyttää Oodin opintosuoritustietoja opiskelijoiden opintojen edistymisen seurannassa, joten vältyt turhalta Kelan selvityspyynnöltä, kun 31.7.2015 mennessä suorittamasi opinnot on kirjattu Oodiin. Opetus- ja kulttuuriministeriö käyttää samoja tietoja yliopistoissa suoritettujen opintojen määrän arvioinnissa (vähintään 55 op/lv suorittaneet).

 1. Hae opiskelijajäseneksi opintotukilautakuntaan!

OYY hakee opintotukilautakuntaan yhtä opiskelijajäsenen henkilökohtaista varajäsentä 30.4.2016 saakka. Opintotukilautakunnan lakisääteisenä tehtävänä on mm. opintojen edistymisen seuranta sekä kesäaikana ja ulkomailla harjoitettavien opintojen riittävän laajuuden määrittäminen. Tehtävänä on myös antaa pysyväisohjeet opintotukiasioiden käsittelystä ja ratkaisemisesta.

Lisätietoja ja hakuohjeet: www.oyy.fi/oyy-hakee-opiskelijajasenta-oulun-yliopiston-opintotukilautakuntaan-2/

 1. Kainuun herkkuja ja työtilaisuuksia tarjolla 9.9. Linnanmaalla

Työn ja vapaa-ajan kainutlaatuisia mahdollisuuksia esitellään Kainuu Connection -tapahtumassa Linnanmaan kampuksella, Sali PR 105 ke 9.9.2015 klo 13–16.00.  Tilaisuudessa on kainuulaismakuinen buffet-tarjoilu, josta riittää varmuudella 200 ensimmäiselle. Tule tutkailemaan maakunnan tarjoamia työmahdollisuuksia! Kainuusta löytyy tekemätöntä työtä mm. opettajille, insinööreille, lääkäreille, hoitajille, sosiaalityöntekijöille ja psykologeille. Lisätietoa: http://www.kainuunliitto.fi/kainuu_connection

 1. Tule MegaMatchmaking-rekrytointitapahtumaan 9. syyskuuta

Oulun alueen suurin rekrytointitapahtuma järjestetään 9.9. klo 9-14 Oulun kaupunginteatterilla (Kaarlenväylä 2, Oulu)! Tule mukaan, verkostoidu ja löydä uusi työpaikka! MegaMatchmaking-tapahtuma on maksuton ja kaikille avoin.

MegaMatchmaking-rekrytointitapahtuma kerää yhteen Oulun alueen ja Pohjois-Suomen rekrytoivat yritykset ja osaajat. Tapahtumassa mukana on myös tietoiskuja, joista saat myös monia hyviä vinkkejä esimerkiksi yritystoiminnan käynnistämisestä, työnhausta sosiaalisessa mediassa ja hyvästä työhakemuksesta ja CV:stä. Lue lisää: www.duunaamo.fi/matchmaking-9.9.2015. Tervetuloa mukaan!

 1. Haaste kansalliseen pyöräilykampanjaan: Ehkäistään yhdessä itsemurha!

Suomen Mielenterveysseura ry ja Surunauha ry järjestävät kansallisen pyöräilykampanjan itsemurhien ehkäisemiseksi. Kampanja järjestetään kansainvälisenä itsemurhien ehkäisypäivänä 10.9, jolloin pyöräilemme myös täällä Oulussa. Pyöräilyä varten kokoonnutaan Oulun kriisikeskuksen pihalle (Tuirantie 1) klo 13.30. Lisäksi klo 16.30–19 järjestetään iltatilaisuus läheisensä itsemurhan uhrina menettäneille.

Lisätietoa: https://www.facebook.com/events/486048651553570/

 1. Opiskelijoille -50 % Napteekin naprapatia- ja fysioterapiapalveluista

Fysikaalinen hoitolaitos Napteekki tarjoaa Oulun yliopiston henkilöstölle ja opiskelijoille kaksi (2) ensimmäistä hoitokertaa yhden hinnalla naprapatia, fysioterapia sekä harjoitusterapia). Jatkohoidot -10% ja hieronnat aina -10%. Lääkärin lähetteellä saat myös KELA-korvauksen fysioterapiasta ja naprapatiasta.

Ajanvarausta tehdessäsi muista ilmoittaa tiedekuntasi. Ajanvaraus ja tiedustelut numerosta 040 707 0172 tai 040 587 7880. Lisätietoa: www.napteekki.fi

 1. Nyyti ry:n syksyn nettiryhmät ja chatit starttaavat

Nyytin nettiryhmät ja chatit jatkuvat tänä syksynä edellisten vuosien malliin. Tule jakamaan vinkkejä ja oivalluksia sekä mietteitäsi sinua koskettavasta aiheesta!

Lisätietoja kaikista nettiryhmistä ja chateista: www.nyyti.fi/nettiryhmat/

 1. Guest lecture on evaluating the effectiveness of Finland’s development cooperation and development policy, 11.9. at 12.30–14.00

Jyrki Pulkkinen (Ministry for Foreign Affairs of Finland, Director of Development Evaluation Unit): “Evaluating the effectiveness of Finland’s development cooperation and development policy. Practice and challenges of development evaluation.” Free guest lecture for all interested students on the 11th of September at 12.30-14.00 in KTK122. Welcome!

Luento ja keskustelua kehitysyhteistyöstä sekä sen evaluoinnista. Tilaisuus on englanninkielinen, kaikki kiinnostuneet opiskelijat ovat tervetulleita. Jyrki Pulkkisen on kutsunut vierailulle Ouluun Suomi-Namibia-Seuran Oulun osasto yhdessä Oulun yliopiston ja OYY:n kanssa.

10. Kehitysyhteistyöviikko tulee lokakuun lopussa!

Kehitysyhteistyöviikko tulee taas! Tänä vuonna sen teemana on suomalaisten vastuu globaalissa maailmassa. Teema tulee esiin erityisesti Oulun seudun YK-yhdistyksen järjestämässä asiantuntijapaneelissa, jossa keskustellaan yritysten vastuusta globaalilla toimikentällä.

Kehitysyhteistyöviikko on OYY:n järjestämä, pääosin vapaaehtoisvoimin toteutettu hanke, jonka tavoitteena on lisätä tietoisuutta kehitysyhteistyöstä. Oulun kehitysyhteistyöviikko on osa suurempaa projektia, jossa ovat mukana lähes kaikkien Suomen yliopistojen ylioppilaskunnat.

Tykkää kehitysyhteistyöviikon FB-sivusta, niin pysyt kärryillä tulevista tapahtumista! Viikon aikana on monenlaista meininkiä joogasta eriarvoisuuskahveihin, eli jokaiselle on varmasti jotain. Myös vapaaehtoiseksi kehyviikkoa tuottavaan mahtavaan porukkaan ehtii vielä. Jos kiinnostaa, ota yhteyttä: oyy.kehyviikko@nullgmail.com

11. Lähde koeyleisöksi Oulun kaupunginteatterin Musta munkki -näytelmään 7.9. tai 8.9. klo 18.30

Lähde Oulun kaupunginteatterin Musta munkki -näytelmän koeyleisöksi pienelle näyttämölle maanantaina 7.9. tai tiistaina 8.9.! Huomaa, että kulku pienelle näyttämölle on infopisteen kautta Pikisaaren puolelta. Paikalle voi tulla n. 15 min aikaisemmin, harjoitukset alkavat klo 18.30. Myöhästyneitä ei enää päästetä sisälle.

Kesto n. 2 tuntia, ei väliaikaa. Näytelmässä käytetään savuja. Kotimainen kantaesitys pienellä näyttämöllä 11.9.2015! Lue lisää: http://teatteri.ouka.fi/ohjelmisto/nyt-ohjelmistossa/musta-munkki