44 000 euroa opiskelijoiden virkistys- ja mielenterveystyöhön

Oulun yliopiston ylioppilaskunta on saanut 44 000 euron lahjoituksen opiskelijoiden virkistys- ja mielenterveystyöhön. Oulun yliopistolla esitettiin vapun aikaan Aapo Heikkilästä kertovaa Ortotopologian lopulliset alkeet -näytelmää, jonka lipputulot lahjoitettiin kokonaisuudessaan ylioppilaskunnalle opiskelijoiden hyväksi tehtävään työhön. Näytelmä oli tarkoitus esittää alun perin jo vuonna 2020, mutta koronarajoitusten takia sitä esitettiin lopulta huhtikuussa 2022. 

OYY:n hallitus tekee suunnitelman lahjoituksen käytöstä, ja päätöksestä tiedotetaan myöhemmin.

“Ylioppilaskunnassa on tällä hetkellä käynnissä erilaisia opiskelijoiden hyvinvointia tukevia hankkeita, kuten hyvinvointituutorointi ja Vamos Oulun kanssa toteutettava Mind Care -hanke,” kertoo OYY:n hallituksen sosiaalipoliittinen vastaava Iikka Kokkoniemi. “Vaihtoehtona on jatkaa olemassa olevia hankkeita, tai käyttää lahjoitussumma kokonaan uuteen kohteeseen.”

Jos näytelmää ei päässyt näkemään tai kiinnostus Aapo Heikkilää ja ortotopologiaa kohtaan on herännyt, myynnissä on Aapo Heikkilästä kertova kirja, jonka voi hankkia OYY:n toimistolta 25 euron hintaan. Myös kirjamyynnin tuotot ohjataan opiskelijoiden hyväksi samaan kohteeseen kuin näytelmätuottojen lahjoitus.

Aapo Heikkilää näytelmässä esitti Mika Nuojua, ja sen ohjasi Markku Pölönen. Näytelmän yhteistyökumppaneina toimivat Eija ja Veikko Lesosen säätiö, Osuuskauppa Arina ja Ponsse. 

Skip to content