Uutiset Janne Hakkarainen

5: OYY:n uuden toimiston suuret avajaiset / Grand Opening of the Student Union’s new office

Luet viikoittain ilmestyvää OYY:n viikkokirjettä. Jos haluat oman viestisi viikkokirjeeseen, lähetä se (mieluiten suomeksi ja englanniksi) kuluvan viikon torstaihin klo 15 mennessä osoitteeseen viikkokirje@nulloyy.fi. Ei liitetiedostoja.

You’re reading the weekly OYY newsletter. If you wish to have your own message in the next newsletter, please send it to viikkokirje@nulloyy.fi by 3 p.m. this Thursday. No attachment files.

1. YTHS:n kevään 2017 fysioterapiaryhmät
2. Hae opiskelijajäseneksi opintotukilautakuntaan
3. OYY:n uuden toimiston suuret avajaiset / Grand Opening of the Student Union’s new office
4. Oulun ylioppilaslehden nettisivuilla joka viikko uutta luettavaa
5. YK:n uskontojen ja katsomusten yhteisymmärryksen viikko
6. Universumin vuoden 2017 Career Test
7. Startup Weekend Oulu
8. The Irish Music Society of Oulu etsii rahastonhoitajaa ja sihteeriä!
9. Haetaan rauhankysymyksistä ja turvallisuuspolitiikasta kiinnostuneita nuoria

1. YTHS:n kevään 2017 fysioterapiaryhmät

YTHS:n kevään 2017 fysioterapiaryhmät alkavat 15.2. ja kestävät 3.5. asti. Ryhmät ovat yhden kerran ryhmiä ja maksuttomia, mutta peruuttamattomasta poisjäännistä veloitetaan 35€/kerta.

Lisätietoja ja ilmoittautumisohjeet: www.yths.fi/filebank/4037-Fysioterapiaryhmat_kevat_2017.pdf

Unfortunately, these groups of FSHS are held only in Finnish.

2. Hae opiskelijajäseneksi opintotukilautakuntaan

Opintotukilautakunnan lakisääteisenä tehtävänä on mm. opintojen edistymisen seuranta sekä antaa pysyväisohjeet opintotukiasioiden käsittelystä ja ratkaisemisesta. Hakuaika päättyy 31.1.2017. Hae nyt osoitteessa halloped.fi! Lisätietoja: www.oyy.fi/hae-opiskelijavarajaseneksi-oulun-yliopiston-opintotukilautakuntaan/

3. OYY:n uuden toimiston suuret avajaiset / Grand Opening of the Student Union’s new office

OYY:n toimisto viettää avajaisia ystävänpäivänä 14.2. Osallistu kiertoajelulle, ota kaverikuva ja voita upeita palkintoja! Stay tuned!

OYY’s new office has a grand opening on Valentine’s day 14th of February. Take a tour at the office, take a photo with a friend and win wonderful prizes! Stay tuned!

4. Oulun ylioppilaslehden nettisivuilla joka viikko uutta luettavaa

Oulun ylioppilaslehti on viettänyt rauhallista hiljaiseloa päätoimittajavaihdoksen ajan. Nyt tuo rauha on rikottu: uusi päätoimittaja Anni Hyypiö aloitti työssään 17.1, joten lehden nettisivuilta löytyy taas annos uutta ja mielenkiintoista luettavaa.

Oulun ylioppilaslehdestä saat selville muun muassa sen, miten Oulun yliopiston henkilöstö suhtautuu yt-uutisiin, mistä Verban fuksivalassa on kyse, ja millä mielin OYY:n uusi hallitus aloittaa toimintavuotensa.

Muistathan, että vuonna 2017 Oulun ylioppilaslehteä ei julkaista enää paperilehtenä, vaan printistä tutut sisällöt löytyvät nyt osoitteesta www.oulunylioppilaslehti.fi. Uutta luettavaa ei tarvitse siis vartoa kuukausitolkulla, sillä diginä Oulun ylioppilaslehti tarjoaa uutta luettavaa joka viikko.

Vaikka julkaisumuoto muuttuu, lehden ydintehtävä pysyy samana: Ylkkäri tarjoaa sinulle kiinnostavimmat kuulumiset Oulun yliopistolta ja oululaisesta opiskelijaelämästä.

Pysyt parhaiten kärryillä lehden kuulumisista tykkäämällä lehdestä Facebookissa (Oulun ylioppilaslehti), Twitterissä (@Ylkkari) ja Instagramissa (@Oulun_ylioppilaslehti) sekä tilaamalla RSS-syötteen osoitteesta http://www.oulunylioppilaslehti.fi/feed/.

5. YK:n uskontojen ja katsomusten yhteisymmärryksen viikko

Uskontojen ja katsomusten yhteisymmärryksen tapahtuma to 2.2. klo 13.30-14.00, paikka Oulun yliopiston Linnanmaan kampuksen Hiljainen huone YT101, Erkki Koiso-Kanttilan katu 5. (Hiljainen huone on poissa normaalikäytöstä to 2.2.  klo 12.30-14.30).

Kokoontumisessa luetaan lyhyitä katkelmia eri uskontojen pyhistä teksteistä aiheesta yhteys (unity) suomeksi ja englanniksi. Tästä aihepiiristä tilaisuuteen osallistujat voivat myös itse valita haluamiaan lyhyitä tekstejä ja lukea niitä. Tekstien välissä pidetään lyhyt mietiskelyhetki.

Tilassa on eri uskontojen symboleja ja esineitä.

Tilaisuus ei ole hartaus eikä siellä rukoilla yhteisesti, mutta henkilökohtainen hiljainen rukous on mahdollista.

Tilaisuuden tarkoitus on tehdä yliopiston hiljaista huonetta tunnetummaksi ja tutustuttaa eri uskontoihin kuuluvia yliopistolla olevia henkilöitä toisiinsa ja sitä kautta vähentää ennakkoluuloja ja kielteisiä asenteita eri uskontoja ja monikulttuurisuutta kohtaan.

Tilaisuuden järjestäjänä on ”Uskontojen ja katsomusten yhteisymmärryksen viikon valmistelutiimi” ja tiimiin kuuluvat minun lisäksi kaksi (naispuolista) opiskelijaa Oulun yliopistosta, kristitty ja muslimi.

Tilaisuudesta tiedotetaan tarkemmin lähiaikoina.

6. Universumin vuoden 2017 Career Test

Kutsumme sinut osallistumaan Universumin vuoden 2017 Career Testiin. Universumin Career Testin kautta saat syvällisen analyysin uraprofiilistasi, mikä tukee sinua huomattavasti tulevaisuuden urasi hahmottamisessa.

Klikkaa tästä osallistuaksesi uratestiin.

Tämä Universumin 25 vuoden kokemuksella rakennettu työkalu auttaa sinua vastaamaan seuraaviin kysymyksiin:

Mikä on minun uratyyppini?

Kuinka suuret palkkaodotukset muilla opiskelijoilla on ensimmäisen työpaikkansa suhteen?

Mitkä kymmenen työpaikkaa sopisivat parhaiten juuri minulle?

Ovatko uratavoitteeni täysin erilaisia suhteessa muihin opiskelijoihin verrattuna?

Aikaraja uratestiin vastaamiselle on 3.2.2017

Mikäli uratestiin osallistuu yli 1000 vastaajaa, Universum lahjoittaa 500 euroa Punaisen Ristin Suomen yksikön toimintaan.

Tämä uratesti on täysin luottamuksellinen ja anonyymi. Mahdollisten kyselyiden ja palautteiden varalta, autamme sinua mielellämme osoitteeseesta ask@nullcareertest.com.

7. Startup Weekend Oulu

Want to build and launch your own company in 54 hours? It’s now possible, as the awesome Startup Weekend, an event happening in 135 countries worldwide, is happening in Oulu again this February!

There’s a special offer the 10 fastest Student Union members – additional 5 eur off the already discounted student ticket price! Just enter the code “startupOYY” at the checkout.

Read more about the event and and get your tickets here: http://www.up.co/communities/finland/oulu/startup-weekend/10343

Facebook event: https://www.facebook.com/events/1832780500273152/

Moreover, this February Startup Weekend is a part of the first ever Startup Week in Finland. Startup Week is a seven-day celebration of Oulu’s thriving entrepreneurship scene. Startup Week is filled with amazing events hosted by our community leaders, entrepreneurs and friends. Like our facebook page and keep an eye on the event calendar: https://www.facebook.com/OuluStartupWeek

Oma yritys 54 tunnissa? Startup Weekend Oulu järjestetään jo kolmatta kertaa 10.-12. helmikuuta 2017. Tule mukaan viettämään unohtumaton viikonloppu loistavassa seurassa ja kokemaan, millaista on oman yrityksen rakentaminen ideasta konkretiaan!

Nopeimpia OYY:n jäseniä palkitaan myös erikoistarjouksella, sillä koodilla “startupOYY” 10 ensimmäistä saa vielä 5€:n lisäalennuksen valmiiksi opiskelijahintaisista lipuista.

Lue lisää tapahtumasta ja osta omat lippusi osoitteesta http://www.up.co/communities/finland/oulu/startup-weekend/10343

Löydä meidät myös Facebookista: https://www.facebook.com/events/1832780500273152/

Helmikuinen Oulu tarjoaa myös muita loistavia startup-tapahtumia. Startup Weekend on osa Suomen ensimmäistä Startup Weekiä – seitsemän päivän mittaista tapahtumasarjaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin, vahvistaa ja yhdistää Oulun yrittäjäyhteisöä ja kaikkia siitä kiinnostuneita. Startup Week on täynnä eri tahojen järjestämiä tapahtumia aina workshopeista mielenkiintoisiin paneelikeskusteluihin. Käy tykkäämässä Facebook-sivustamme osoitteessa https://www.facebook.com/OuluStartupWeek ja tutustu koko viikon ohjelmaan osoitteessa www.oulu.startupweek.co!

8. The Irish Music Society of Oulu etsii rahastonhoitajaa ja sihteeriä!

Nyt juuri sinulla on mahdollisuus päästä osaksi maailman pohjoisinta irkkufestaria!  The Irish Festival of Oulu houkuttelee joka vuosi syys-lokakuun vaihteessa tuhansia ihmisiä Oulusta, muualta Suomesta ja maailmalta irkkumusiikin ja –kulttuurin äärelle. Vuosittain vaihtuva irkkufestarin ohjelmisto sisältää monipuolisen ja mukaansatempaavan tarjonnan musiikkia, kulttuuria, teatteria, elokuvia, tarinankerrontaa..

Rahastonhoitajan tehtäviin kuuluvat laskujen maksaminen ja maksatus, tilitapahtumien seuraaminen ja raporointi sekä (satunnainen) palkanmaksu. Pesti ei välttämättä vaadi aikaisempaa kokemusta, sillä kiperän paikan tullessa on mahdollista kysyä apua ja tehdessä oppii paljon uutta! Työ sopii kuormittavuudeltaan erinomaisesti opintojen ohelle, vauhdikkain ajankohta on syys-lokakuun vaihteessa festarin aikaan.

Sihteerin tehtäviin kuuluvat  pöytäkirjojen laadinta, kokousten koollekutsuminen, pöytäkirjan pitäminen kokouksessa sekä jäsenrekisterin ylläpitäminen. Tarkempaa tietoa sihteerin pestistä on mahdollista kysellä osoittesta secretary@nullirkku.fi.

Molemmat roolit sopivat vastuulliselle, jämptille ja järjestelmälliselle tyypille, joka ei kavahda paperitöitä. Lisäksi hyvä englannin kielen osaaminen katsotaan eduksi. Porukkamme koostuu vapaaehtoisista, joita yhdistää innostus irkkukulttuuriin. Samalla on mahdollista osallistua yhdistyksen kaikkeen muuhun toimintaan, ideointiin ja organisointiin. Kyseessä on ainutlaatuinen tilaisuus päästä kurkistamaan mitä festarinjärjestämisen kulissien takana tapahtuu! Tällaiset vastuutehtävät näyttävät tietysti erinomaisilta CV:ssä, eikä suosituksissa pihistellä!

Uudet toimijat valitaan helmikuussa järjestettävässä vuosikokouksessa, joten hae mukaan pirteään joukkoomme pikimmiten!

9. Haetaan rauhankysymyksistä ja turvallisuuspolitiikasta kiinnostuneita nuoria

Haetaan rauhankysymyksistä ja turvallisuuspolitiikasta kiinnostuneita nuoria osallistumaan rauhanlähettiläs-koulutukseen

Oletko kiinnostunut rauhantyöstä ja globaalien haasteiden pohtimisesta? Opiskeletko yhteiskunnallisella alalla vai oletko muuten kiinnostunut kansainvälisistä kysymyksistä ja kansalaisvaikuttamisesta?

Sadankomitea järjestää vuoden 2017 aikana koulutusjakson, jonka tarkoituksena on tarjota tietoa ja osaamista rauhantyöhön ja globaalien turvallisuuspoliittisten haasteiden ymmärtämiseen. Koulutukseen haetaan erilaisista taustoista tulevia 18–29-vuotiaita osallistujia.

Koulutuksen tapaamiskertoja järjestetään yhteensä vuoden 2017 aikana neljä ja ne pidetään Helsingissä, Rauhanasemalla. Koulutukset järjestetään lauantaipäivinä ja niiden yhteydessä osallistujille tarjotaan lämmin ateria. Osallistujilta peritään koulutuksesta 20 euron osallistujamaksu. Sadankomitea korvaa osallistujien matkakulut kotimaassa halvimman joukkoliikennevälineen mukaan 10 euroa ylittävältä osalta.

Koulutuspäivät ja -teemat:

18.3. klo 11–17   I Kestävä rauha ja turvallisuus
20.5. klo 11–17   II Asevarustelu
23.9. klo 11–17   III Aseidenriisunta
18.11. klo 11–17   IV Minä rauhanlähettiläänä: Osallistujat perehtyvät heitä erityisesti kiinnostaviin ajankohtaisiin kampanjoihin Suomessa ja kansainvälisesti sekä erilaisiin rauhantoiminnan muotoihin.

Koulutuksen menestyksellinen suorittaminen edellyttää osallistumista jokaiseen koulutuspäivään. Osallistujat saavat koulutuksen päätteeksi rauhanlähettiläs-todistuksen.

Jos kiinnostuit, lähetä vapaamuotoinen motivaatiokirje, jossa kerrot lyhyesti itsestäsi ja kiinnostuksestasi liittyen koulutukseen. Motivaatiokirjeet lähetetään 20.2.2017 mennessä osoitteeseen sadankomitea (a) sadankomitea.fi.

Lisätietoja koulutuksesta saa Sadankomiteasta:

Pääsihteeri Anni Lahtinen
anni.lahtinen (a) sadankomitea.fi
040 583 11 42

Järjestökoordinaattori Minna Vähäsalo
minna.vahasalo (a) sadankomitea.fi
040 167 96 60