Uutiset Janne Hakkarainen

7: OYY:n vuosijuhlaviikko / OYY anniversary week 22.-25.2.

1. OYY:n vuosijuhlaviikko / OYY anniversary week
2. Uniresta tiedottaa
3. Lue vuoden ensimmäinen Oulun ylioppilaslehti!
4. Hae opiskelijajäseneksi Linnanmaan ruokalatoimikuntaan!
5. Tervetuloa ideoimaan Toria!
6. CIMOn harjoittelupaikkojen haku alkanut
7. CISV Lappeenranta hakee ryhmänohjaajia ja leirien johtohenkilöitä
8. Tule muusikoksi Amaniin!

1. OYY:n vuosijuhlaviikko / OYY anniversary week

OYY juhlii 56-vuotista taivaltaan 22.-25.2.! Luvassa on paljon tapahtumia ja alennuksia, joista voit lukea lisää täällä: https://www.facebook.com/events/192045264485214/

OYY celebrates its 56th anniversary on 22.-25.2.! There will be a lots of events and discounts. Read more here: https://www.facebook.com/events/192045264485214/

Tapahtumaa tukevat PSOAS, Uniresta ja asianajotoimisto hp § Laki.

2. Uniresta tiedottaa

Ravintola Medisiinassa Kontinkankaalla on maanantaista 22.2. alkaen tarjolla ruokaa edulliseen opiskelijahintaan myös iltaisin. Iltamenu katetaan maanantaista torstaihin klo 15-17.30.

Ravintola Vanillassa (sijaitsee Oulun Virastotalossa Torikadulla) on tarjolla edullista opiskelijaruokaa (myös iltaisin ja lauantaisin) ja uutuutena nyt myös hampurilaisateria torstaisin klo 10.30-14.00 välisenä aikana. Tervetuloa Vanillaan burgerille torstaisin!

Eikä tässä vielä kaikki. Yleisön pyynnöstä Facebookistakin tuttu Julinian Kimmo (https://www.facebook.com/Julinian-Kimmo) tekee paluun. Kimmon valmistamia hampurilaisia on tarjolla ravintola Kastarissa arkisin klo 13-15 välisenä aikana. Iltapäivän pelastus löytyy siis Kastarista!

Viikolla yhdeksän on tulossa soppaviikko Unirestan ravintoloissa. Tarjolla on sen seitsemän sortin soppaa nautittavaksi paikan päällä tai otettavaksi mukaan. Tästä lisää myöhemmin.

3. Lue vuoden ensimmäinen Oulun ylioppilaslehti!

Vuoden ensimmäisessä Oulun ylioppilaslehdessä käsitellään mm. Oulun yliopiston uutta strategiaa, pohditaan miten sanavalinnoilla voi vaikuttaa omaan hyvinvointiin, kuullaan kulttuuriantropologin työelämäpolusta ja tavataan uusi Oulun yliopiston kirjastonjohtaja Minna Abrahamsson-Sipponen. Hae oma lehtesti Linnanmaan, Kontinkankaan tai keskustan jakelupisteistä tai lue verkossa www.oulunylioppilaslehti.fi sekä www.issuu.com/oulunylioppilaslehti.

4. Hae opiskelijajäseneksi Linnanmaan ruokalatoimikuntaan!

Onko sinulla näkemyksiä opiskelijaruokailusta? Haluatko päästä kehittämään Linnanmaan kampuksen ravintoloita? Oulun yliopiston ylioppilaskunta (OYY) hakee nyt 2 varsinaista ja 3 varajäsentä Linnanmaan ruokalatoimikuntaan. Hae ruokalatoimikunnan opiskelijajäseneksi lähettämällä vapaamuotoinen hakemus soveltuvalla ansioluettelolla 1.3.2016 mennessä OYY:n sosiaalipoliittiselle asiantuntijalla sähköpostitse osoitteeseen sopoasiantuntija@nulloyy.fi.

Lue lisää: http://www.oyy.fi/hae-opiskelijajaseneksi-linnanmaan-ruokalatoimikuntaan/

5. Tervetuloa ideoimaan Toria!

Oletko huomannut, että pääaulan ympäristöä on uudistettu? L2-luentosali ja TellUs ovat kokeneet melkoisen muodonmuutoksen. Mutta entäpä niiden välissä sijaitseva pääaula? Me haluamme juuri sinut mukaan ToriPajaan! Ideoidaan yhdessä pääaulasta kaikkien kampuslaisten Tori, jonne voi tulla oppimaan, keskustelemaan, väittelemään tai ihan muuten vaan oleskelemaan.

Miten ToriPaja toimii? Järjestämme TellUs-stagella opiskelijoille ja jatko-opiskelijoille kolmena iltapäivänä kevättalven aikana TellUs-stagella ToriPajoja, joissa ideoidaan, pohditaan ja kehitetään ajatuksia mitä Tori voisi olla ja mitä Torilla voisi tehdä. Tämä on mahdollisuus olla kehittämässä omaa kampusympäristöäsi juuri sinun käyttöäsi varten.

Ilmoittaudu mukaan ToriPajaan sähköpostitse osoitteeseen piia.markkanen@nulloulu.fi keskiviikkoon mennessä. ToriPajat järjestetään kello 13:15 torstaina 18.2., maanantaina 29.2. sekä tiistaina 15.3. TellUs Stagella. Tarjolla virvokkeita ja naposteltavaa sekä kaikkiin ToriPajoihin osallistuneille kaksi leffalippua Elokuvateatteri Stariin! Tule mukaan! Tuo kaverisikin!

6. CIMOn harjoittelupaikkojen haku alkanut

CIMOn organisaatio-ohjelmassa on alkanut haku harjoitteluun ulkomailla.  Haku päättyy 23.2.2016. klo 16.15.

Harjoittelupaikkoja on haussa mm. ulkosuomalaisissa lehdissä, suomen kielen ja kulttuurin opetuspisteissä, Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituuteissa, Suomen edustustoissa, Finpron toimistoissa, Tekesin toimipisteessä, Suomi-kodeissa sekä kehitysyhteistyötä tekevissä organisaatioissa / UNDP.

Paikat on tarkoitettu korkeakouluopiskelijoille ja vastavalmistuneille. Haettavana on paikkoja eri alojen yliopisto-opiskelijoille, mm. humanisteille, yhteiskuntatieteilijöille, kauppatieteilijöille, oikeustieteilijöille,  sekä sosiaali- ja terveydenhoitoalan ja kaupallisen alan amk-opiskelijoille.

Tarkat paikkakohtaiset kuvaukset on nähtävillä CIMOn verkkosivuilla:

http://www.cimo.fi/ohjelmat/kansainvalinen_harjoittelu/suomalaisorganisaatiot

Maaohjelmien hakukierros järjestetään samaan aikaan organisaatio-ohjelmien hakukierroksen kanssa. Kohdemaina ovat  Kiina, Argentiina, Brasilia, Chile, Peru ja Venäjä.

Lisätietoja: http://www.cimo.fi/ohjelmat/kansainvalinen_harjoittelu/maaohjelmat

7. CISV Lappeenranta hakee ryhmänohjaajia ja leirien johtohenkilöitä

Haluatko vaihtelun vuoksi päästä kesäksi eroon haalarihommien ja kauluspaitatyön oravanpyörästä ja tehdä jotain muuta hyödyllistä ja tärkeää? Haluatko laittaa koulussa oppimasi kasvatus-, johtamis- ja/tai kansainvälisyysopit käytäntöön?

CISV Lappeenranta hakee kesän kansainvälisiin lasten ja nuorten parissa oleviin ohjelmiinsa ryhmänohjaajia (leader) ja leirin johtohenkilöitä (staff). Kaikissa vapaaehtoistehtävissä tarjoamme sinulle vastuuta, kansainvälisiä kontakteja ja kavereita, sekä aivan uudenlaisia huikeita kokemuksia. Varsinaista kokemusta järjestömme toiminnasta ei tarvitse olla, hoidamme kaiken tarvittavan koulutuksen kevään aikana. Se mitä sinulta vaaditaan, on asennetta, mielenkiintoa ja sitoutumista. Tarjolla olevat tehtävät ovat vapaaehtoistyötä, joten palkkaa niistä ei saa, mutta myös kaikki asianomaiset kulut korvataan sinulle, ja tarvittaessa autamme sinua hyödyntämään ohjelmissa toimimisen työharjoitteluun ja vastaavaan tarkoitukseen.

Tarvitsisimme toimijoita seuraaviin tehtäviin:

Leader, Village-leiri Tampereella 01.07-28.07.2016.

Leaderinä tehtäviin kuuluu omasta neljän lapsen delegaatiosta huolehtiminen ohjelman aikana ja leirin ohjelman järjestäminen yhdessä 11 muun delegaatioden leadereiden, leirin staffien ja nuorten ohjaajien kanssa.

Yhteyshenkilö: Rauha Kauppinen, rauha.kauppinen@nullfi.cisv.org

Leader, perhevaihto Trentoon, Italiassa 9.7-6.8.2016, 2 viikkoa Suomessa ja 2 viikkoa Italiassa.

Leaderinä tehtäviin kuuluu omasta kuuden lapsen delegaatiosta huolehtiminen  ohjelman aikana ja perhevaito-ohjelman suunnitteleminen järjestäminen yhdessä Italian delegaation leaderin kanssa. Suomessa majoitat luonasi toisen italialaista leaderia ja Italiassa majoitut hänen luokseen.

Yhteyshenkilö: Topi Karppanen, topi.karppanen@nullfi.cisv.org

Staff (3 kpl), Village-leiri Lappeenrannan seudulla 28.06.2016 – 28.07.2016.

Staffina tehtäviin kuuluu ensisijaisesti leirin käytännön asioiden suunnittelua ja järjestämistä, kuten teeman suunnittelu, erillaisten retkien suunnittelu, käytännön elämisjäjestelyiden suunnittelu leiripaikalla jne. sekä leirin päätösarvioinnin teko yhdessä muiden staffien kanssa.

Yhteydenotot: cisv.lappeenranta@nullgmail.com

Lisää tietoa järjestöstä, ohjelmista, tehtävistä ja kaikesta löytyy sivuiltamme http://www.fi.cisv.org/

8. Tule muusikoksi Amaniin!

Oululainen, afrikkalaista musiikkia esittävä kymmenhenkinen musiikkiryhmä Amani etsii riveihinsä uusia muusikoita. Laulajista hakusessa olisi ainakin sopraano, altto/kakkosaltto ja basso. Lisäksi etsimme perkussionistia/muusikkoa ja keikkamiksaajaa. Mikäli sinulla on jokin muu taito, kuuntelemme myös mielenkiinnolla!

  1. Koe-esiintymismahdollisuus tiistaina 23.2.2016 klo 17-
  2. Koe-esiintymismahdollisuus tiistaina 1.3.2016 klo 17-

Ilmoittautuminen ja tiedustelut osoitteeseen amaniheimo@nullgmail.com 22.2.2016 mennessä.

Tavoitat meidät myös Facebookissa: https://fi-fi.facebook.com/Amaniheimo