Hae ylioppilaskunnan tutkimusharjoittelijaksi 8.3.2020 mennessä!

Gradutyön teemana ovat opiskelija-aktiivitoimintaan lähtemistä motivoivat sekä motivaatiota haastavat tekijät.

Oulun yliopiston ylioppilaskunta on noin 11 000 opiskelijan julkisoikeudellinen yhteisö. OYY toimii jäsenistönsä edunvalvonta, koulutus ja palvelujärjestönä, joka työllistää tällä hetkellä kahdeksan työntekijää.

Ylioppilaskuntamme hakee joukkoonsa 

Tutkimusharjoittelijaa 

Haemme joukkoomme tutkimusorientoitunutta, aktiivista ja opintojensa loppupuolella olevaa opiskelijaa, joka on kiinnostunut tekemään maisterivaiheen opinnäytetyönsä ylioppilaskunnan tarpeisiin. Tarjoamme sinulle haasteellisen ja innostavan opinnäytetyömahdollisuuden opiskelijavaikuttamisen ytimessä.

Gradutyön teemana ovat opiskelija-aktiivitoimintaan lähtemistä motivoivat sekä motivaatiota haastavat tekijät. Tutkimuksen tarkoituksena on tuottaa tietoa siitä, mitkä tekijät lisäävät tai toisaalta vähentävät kiinnostusta osallistua vaikuttamiseen tiedeyhteisössä esimerkiksi oman opiskelijajärjestön, harrastejärjestöjen, opiskelijaedustajatoiminnan tai opiskelijaliikkeen muodossa. Työssä olisi mahdollista käsitellä myös esimerkiksi korkeakouluopiskelijoiden käsityksiä korkeakouluvaikuttamisen eduista ja haasteista heille itselleen. Tarkemmista tutkimuskysymyksistä, menetelmistä sekä graduprosessin aikataulusta on mahdollista sopia erikseen, mutta lähtökohtaisesti työskentely ajoittuisi joko kuluvan vuoden keväälle tai tulevalle syksylle.

Tehtävään hakevalta edellytetään vähintään perustason ymmärrystä laadullisten ja määrällisten tutkimusmenetelmien käytöstä. Kaikenlainen aiempi kokemus haastattelujen tekemisestä, aineistonkeruusta ja käsittelystä tai esimerkiksi tutkimusavustajan tehtävistä katsotaan eduksi, vaikkakaan se ei ole valituksi tulemisen edellytys. Harjoittelu voisi sopia esimerkiksi kasvatustieteiden, humanististen tieteiden tai kauppatieteiden opiskelijoille. Aiempaa kokemusta opiskelijavaikuttamisesta ei edellytetä, mutta se voidaan niin ikään katsoa hakuprosessissa hyödyksi.

Harjoittelun kesto on kaksi ja puoli (2,5) kuukautta ja palkkaus on 2 500€ yhteensä koko työharjoittelujaksolta. Harjoittelijan työaika on keskimäärin 30 tuntia viikossa ja pääasiallinen työpaikka on ylioppilaskunnan toimisto Linnanmaalla. Harjoittelun edellytyksenä on yliopiston maksama harjoittelutuki.

Hakemukset ansioluetteloineen toimitetaan PDF-muodossa sähköpostitse osoitteeseen hakemukset@oyy.fi. Hakemusten tulee olla perillä viimeistään sunnuntaina 8.3.2020 klo 23.59. Laita viestin otsikkoriville maininta ”Tutkimusharjoittelija”. Myöhässä tulleita hakemuksia ei oteta huomioon. Osa hakijoista kutsutaan haastatteluihin haun päätyttyä. 

OYY korostaa toiminnassaan moniarvoisuutta ja ihmisten tasavertaisia mahdollisuuksia. Toivomme tehtävään eritaustaisia ja -sukupuolisia hakijoita.

 

Lisätietoja:

Hausta ja käytännön asioista: 

pääsihteeri Kauko Keskisärkkä, paasihteeri@oyy.fi, 0405231822

Harjoittelun tavoitteista ja toteutuksesta: 

Hallituksen 2. varapuheenjohtaja Jarkko Impola, jarkko.impola@oyy.fi, 050 407 9489

Hallituksen jäsen Petra Nieminen, petra.nieminen@oyy.fi

Skip to content