Hae ylioppilaskunnan hallitukseen vuodeksi 2020

Pääset vaikuttamaan siihen, miten OYY näkyy opiskelijoiden parissa ja rakentamaan entistä parempaa ylioppilaskuntaa.

Ylioppilaskunnan hallituksessa sinulla on ainutlaatuinen mahdollisuus päästä kehittymään opiskelijavaikuttajana ja oppia työelämän kannalta monipuolisia taitoja. Pääset vaikuttamaan siihen, miten OYY näkyy opiskelijoiden parissa ja rakentamaan entistä parempaa ylioppilaskuntaa. Työ opiskelijan hyvän elämän puolesta alkaa, kun sinä pääset ylioppilaskunnan hallitukseen vuodelle 2020.

Hallitustyöskentely tarjoaa 6–8 opiskelijalle ainutlaatuisen tilaisuuden johtaa ja kehittää ylioppilaskunnan päivittäistä toimintaa edustajiston linjojen mukaisesti.  Kenenkään ei tarvitse olla superihminen, jotta voisi hakea hallitukseen. Motivaatio sekä halu oppia ja kehittyä vuoden mittaisessa työssä opiskelijoiden hyväksi riittävät. Hallituksen jäsenenä toimit linkkinä opiskelijoiden välillä. Pääset laajentamaan projektinhallinta- ja johtamisosaamistasi, edistämään vuorovaikutustaitojasi sekä kehittämään monia muita tärkeitä opiskeluiden aikana ja niiden jälkeen tarvittavia taitoja.  Hallitusvuosi tuo mukanaan uusia, mahtavia kavereita ympäri Suomen ja tilaisuuden vaikuttaa yli 11 000 opiskelijan puolesta niin yliopiston, kaupungin kuin valtakunnan tasolla.

Hallituspesti on luottamustoimi. Hallitustyöskentely vaatii sitoutumista ja osallistumista viikoittaiseen ja usein virka-aikaiseen toimintaan, kuten hallituksen kokouksiin, poliittiseen vaikuttamiseen sekä projektien ja jatkuvan toiminnan edistämiseen. Hallitus esimerkiksi valitsee opiskelijaedustajat useisiin eri päätöksentekoelimiin, järjestää tapahtumia ja tempauksia, vastaa ylioppilaskunnan taloudesta sekä valvoo ylioppilaskunnan jäsenten eli opiskelijoiden etua. Hallituslaiset työskentelevät hyvin moninaisissa ja vaihtelevissa tehtävissä, jolloin sinulla on mahdollisuus päästä hyödyntämään juuri omaa osaamistasi.

Hallituksessa toimiminen on osa-aikaista, mutta työtehtävistä riippuen vaatii toisinaan enemmän sitoutumista. Hallituksen puheenjohtajan tehtävät ovat suurelta osin kokopäiväisiä. Joustava opiskelu on mahdollista työskentelyn ohessa. Hallituksen jäsenet saavat toimeentulon takaamiseksi palkkiota noin 500 euroa kuukaudessa ja puheenjohtaja palkkiota noin 900 euroa kuukaudessa riippuen hallituksen koosta ja talousarviosta. Vuonna 2020 hallituksen varapuheenjohtajien lisäpalkkio on 200 euroa.

Hallitusvuoden jälkeen olet saanut:

  • laajan suhdeverkoston ja uusia ystäviä ympäri Suomen
  • itsevarmuutta ja rohkeutta vaikeidenkin tilanteiden hoitoon
  • ainutlaatuista akateemista pääomaa ja uudenlaisia näkemyksiä koko elämään
  • kokemusta työelämässä tarvittavista taidoista, kuten tiimityöskentelystä, projektinhallinnasta ja kokoustekniikasta

Hallitukseen voi hakea kuka tahansa ylioppilaskunnan jäsen. Jätä hakemus ja ansioluettelo soveltuvilta osin osoitteeseen hakemukset(a)oyy.fi viimeistään 2.12. klo 23.59 mennessä. Voit laittaa hakemukseesi myös linkin, josta löytyy ansioluettelosi. Kerro hakemuksessasi, haetko hallituksen puheenjohtajaksi vai hallituksen jäseneksi sekä millaista osaamista sinulla on tehtävään. Edustajisto valitsee hallituksen puheenjohtajan ja jäsenet kokouksessaan 10.12. Järjestämme kaikille hakijoille haastattelutilaisuuden 4.12. Puheenjohtajalle sekä hallitukseen valituille järjestetään perehdytystä tehtävään 13.,16. ja 18.12.

Lisätietoja hallituksessa toimimisesta ja hakuprosessista: Hallituksen puheenjohtaja Miriam Putula, hpj(a)oyy.fi, p. 040 523 1821

Valintaprosessin aikana edustajistoryhmät käyvät keskustelua hallitukseen hakeneista henkilöistä. Ota rohkeasti yhteyttä läheiseen edustajistoryhmääsi ja kerro, että olet kiinnostunut hakemaan OYY:n hallitukseen. Edustajistoryhmät tekevät esityksen tai esityksiä hallituksesta, ja esitys hyväksytään edustajiston kokouksessa 10.12.

Skip to content