Haku ylioppilaskunnan keskusvaalilautakuntaan on nyt auki

Keskusvaalilautakunnan tärkein tehtävä on järjestää ylioppilaskunnan edustajistovaalit joka toinen vuosi. Hakuaika päättyy 7.10.

Keskusvaalilautakunnan tärkein tehtävä on järjestää ylioppilaskunnan edustajistovaalit joka toinen vuosi. Vaalit käydään aina parittomina vuosina, joten tulevana vuonna keskusvaalilautakunta pääsee toteuttamaan ydintehtäväänsä tosissaan. Vaaleihin liittyen lautakunta pyrkii edistämään äänestysaktiivisuutta sekä ehdolleasettumista monin keinoin. Lautakunnan tehtävänä on myös vastaanottaa ehdokkuudet ja huolehtia siitä, että ääntenlasku sujuu mutkattomasti.

Vaalikelpoinen keskusvaalilautakuntaan on jokainen ylioppilaskunnan jäsen tai entinen jäsen, joka ei ole vajaavaltainen. Vaalikelpoinen keskusvaalilautakunnan puheenjohtajaksi on jokainen ylioppilaskunnan jäsen, joka ei ole vajaavaltainen. Vaalikelpoisia keskusvaalilautakuntaan eivät kuitenkaan ole ylioppilaskunnan toimihenkilöt.

Keskusvaalilautakunnan jäsen ei voi asettua ehdolle edustajistovaaleissa tai toimia vaalirenkaan tai vaaliliiton asiahenkilönä.

Kiinnostuitko? Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi osoitteeseen hakemukset@oyy.fi. Edustajisto valitsee keskusvaalilautakuntaan puheenjohtajan ja neljä muuta varsinaista jäsentä sekä tarpeellisen määrän yleisvarajäseniä kokouksessaan 8.10. Ilmoita hakemuksessasi, oletko valmis toimimaan puheenjohtajan tehtävässä. Hakuaika päättyy 7.10.

Skip to content