Hallinnon opiskelijaedustajaksi hakeminen, valinta ja eroaminen

Miksi hakea opiskelijaedustajaksi

Millaisessa yliopistossa sinä haluat opiskella?

Hallinnon opiskelijaedustajana pääset suoraan vaikuttamaan yliopiston arkeen. Samalla opit uutta ja saat perspektiiviä asioiden hoitamiseen tiedekunnan ja yliopiston tasolla.

Osallistumalla pääset vaikuttamaan kanssaopiskelijoiden yliopistokokemuksiin ja arkeen. Professorit ja yliopiston henkilökunta eivät välttämättä tiedä, millaista opiskelijaelämä oikeasti on.

Opiskelijaedustajien valitseminen on laissa määritelty asia, mikä kannattaa nähdä myös etuoikeutena. Opiskelijana toimit asiantuntijatehtävissä yliopiston hallinnossa sekä edustajistossa. Olet merkittävä toimija ja toivottavasti suhtaudut tehtävääsi myös riittävän vakavasti, kun tarve sitä vaatii.

Hakeminen

Hakeminen hallinnon opiskelijaedustajaksi tapahtuu osoitteessa halloped.fi. Kyseisestä osoitteesta voi myös kätevästi tarkistaa, ketä vallankahvassa oikein istuu.

Toimesta eroaminen

Jos opiskelijoiden edustajaksi valittu eroaa tehtävästään tai paikka tulee muutoin avoimeksi kesken toimikauden, on ylioppilaskunnan hallituksen tai edustajiston nimettävä tehtävään hänen henkilökohtainen varajäsenensä tai se yleisvarajäsen, joka tulisi hänen tilalleen toimielimen kokoustilanteessa.

Opiskelijoiden edustaja voi erota toimestaan kesken toimikauden ilmoittamalla siitä kirjallisesti ylioppilaskuntaan. Eroavalle henkilölle myönnetään ero siinä kokouksessa, missä hänen seuraajansa valitaan. Yliopiston hallituksen jäsenelle, koulutusneuvoston jäsenelle, koulutuksen johtoryhmän jäsenelle ja tiedekunnan koulutustoimikunnan jäsenelle sekä tutkimusneuvoston ja tutkijakoulun toimielinten osalta eron myöntää kuitenkin yliopisto ylioppilaskunnan esityksestä.