Kampusvisiotyö jatkuu syksyllä – vielä ehdit vastata kyselyyn

Yliopiston kampusvisiotyöryhmän tehtävänä on laatia koko yliopiston tulevaisuutta palveleva visio vuoden 2022 aikana. Työryhmä on aloittanut toimintansa keväällä 2022.

Työryhmä ei käsittele kampuksen sijaintia, vaan sitä, minkälainen kampus palvelee tulevaisuuden yliopistoa parhaiten. Visiotyössä huomioidaan yliopiston kampuksen erilaiset käyttäjäryhmät kuten opiskelijat, tutkijat ja muu henkilökunta. Lisäksi pöydällä on eri tieteenalojen erityiset tarpeet tiloille. 

Työryhmä on lähettänyt koko yliopiston henkilökunnalle ja opiskelijoille kyselyn, jossa kerätään yhteisön näkemyksiä. Ainejärjestöiltä ja henkilökunnalta on jo tullut hyvä määrä vastauksia, mutta erityisesti yksittäisten opiskelijoiden näkemyksiä kaivataan vielä lisää työn tueksi. 

“Opiskelijat ovat suurin ryhmä yliopistoyhteisössä, joten heidän äänensä tulee kuulua visiotyössä. Jokainen vastaus on arvokas, sillä kyselyjen vastaukset toimivat suoraan pohjana vision luomisessa,” kertoo visiotyöryhmää puheenjohtava OYY:n hallituksen puheenjohtaja Lotta Leinonen. 

Kyselyn teemoina ovat muun muassa tarpeet opiskelu- ja työskentelytiloille, sekä kestävän kehityksen toteutuminen tulevaisuuden yliopistokampuksella. 

Työryhmä on kuullut kevään aikana asiantuntijoita ja tavannut yhteensä viisi kertaa. Raportti pian sulkeutuvasta kyselystä laaditaan kesän aikana, ja työryhmän työskentely jatkuu sen pohjalta elokuussa. Kampusvision on määrä valmistua lokakuun  loppuun mennessä.

Vastaa ja vaikuta Oulun yliopiston tulevaisuuden visioon 26.6. mennessä tämän linkin kautta (pääset vastaamaan kirjautumalla Oulun yliopiston tunnuksilla): https://forms.office.com/r/iwT2RuVGwY

Skip to content