Koronavirusepidemian vaikutus opiskelijoihin

Koronavirusepidemia vaikuttaa merkittävästi opiskelijoiden ja yliopiston arkeen.

Tämä sivu on päivitetty viimeksi 29.10.

AJANKOHTAISTA

Etäopetus ja yliopiston toiminta

Opinnot järjestetään pääsääntöisesti etänä koko lukuvuoden ajan, 31.5.2021 saakka. Läsnäoloa vaativa opetus ja tentit järjestetään turvallisuudesta huolehtien. Yliopiston sivuilta löydät lisää tietoa ja ajankohtaiset ohjeet ja suositukset, sekä tietoa tukipalveluista. Kampusten ulko-ovet ovat avoinna arkipäivisin klo 8:00-15:45. Muina aikoina kulku on mahdollista 24/7-kortilla. Kampuksilla tulee noudattaa turvavälejä ja huolehtia hyvästä käsihygieniasta. Altistumista epäiltäessä tai oireisena ei saa tulla yliopiston tiloihin.

Määräaikaisen alueellisen suosituksen mukaisesti myös yliopiston tiloissa suositellaan kasvomaskin käyttöä, jos 1-2 metrin turvavälejä ei voida varmistaa. Suositus on voimassa 29.10.-12.11.2020. kaikkia opiskelijoita suositellaan myös lataamaan koronavilkku-sovellus.

Seuraa yliopiston ajankohtaisia tiedotteita täällä.

 

Oulun kaupungin suositukset

Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä on päättänyt uusista koronasuosituksista. Oulun kaupungissa ollaan epidemian kiihtymisvaiheen kynnykselllä. Oulussa suositellaan suu-nenäsuojan käyttöä julkisissa tiloissa 29.10.-12.11.2020. Suositus suojan käytöstä julkisessa liikenteessä on myös edelleen voimassa. Vierailuita ikääntyneiden ja riskiryhmään kuuluvien luokse suositellaan vältettäväksi 10 vuorokauden ajan, jos on ollut tilanteessa jossa on kasvanut riski korona-altistukselle (yleisötapahtumat, harrastustoiminta, ravitsemusliike). Kaupunki suosittelee myös, että kyseisellä aikavälillä ei pidettäisi yli 20 hengen yksityistilaisuuksia.

 

Lisätietoja Oulun alueen tilanteesta, suosituksista ja rajoituksista voit lukea Oys:in sivuilta.

Oulun kaupungin ajankohtaisia ohjeita löydät täältä.

TUKIPALVELUT

Yliopiston tukipalveluista saat apua myös koronaviruksen aiheuttamiin ongelmiin. Lue lisää alla olevista linkeistä.

Jos tarvitset apua opintojen suunnitteluun, ota yhteyttä omaopettajaasi. 

Koulutukseen ja opiskeluun liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä koulutuksen lähipalveluihin.

Opintopsykologeilta saat tukea muun muassa opiskelutaitoihin, jaksamiseen ja jännittämiseen liittyvissä asioissa.

Tulevaisuuden suunnitteluun ja työelämään liittyvää tukea saat opinto-ja uraohjaajilta.

Yliopiston sivuilla on myös vinkkejä etäopiskeluun.

MUITA OHJEITA

Kirjaston palvelut

Yliopiston kirjastot ovat auki rajoitetuin aukioloajoin. Aukioloajat ja ajankohtaiset ohjeet esimerkiksi etäpalvelujen käytöstä löydät täältä.

Exam tenttiakvaariot

Tenttejä voi suorittaa tenttiakvaariossa tavalliseen tapaan. Kampuksen ovet ovat auki klo 8:00-15:45, jona aikana tenttiin voi tulla ilman 24/7-korttia. Jos haluat suorittaa tentin muun aikana, tarvitset 24/7-kortin päästäksesi kampukselle.

 

Yliopiston tarjoamat etätyöpöydät

Yliopisto on ottanut käyttöönsä etäpalvelimia, joiden kautta voi käyttää ohjelmistoja kuten  SPSS, NVivo, Matlab, CST Studio, Comsol, Mathematica, SAS, Adams ja Julia. Lisätietoa löytyy täältä.

 

Vaihto-opiskelijoille

Vaihto-opiskelu on mahdollista ulkoministeriön asettamien matkustusrajoitusten salliessa.

Lisätietoa saat kansainvälisen liikkuvuuden palveluista osoitteesta international.office@oulu.fi. 

Opintotuki

Opintotukisäännökset mahdollistavat koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen huomioimisen opintotuen enimmäisajoissa ja opintojen riittävässä edistymisessä. Jos opiskelu ei ole ollut mahdollista, opintotuen maksamista voidaan jatkaa, vaikka opintosuoritusmäärä ei ole ollut riittävä, ja opintotuen enimmäisaikaa voidaan pidentää. Kela on koonnut sivuilleen vastauksia yleisimpiin kysymyksiin opintotuesta ja muista etuuksista.

Ylioppilaskunnan palvelut

Ylioppilaskunnan toimisto on palannut normaaleihin aukioloaikoihin. Toimisto on toistaiseksi avoinna maanantaista torstaihin klo 10-14, lounastauon ajan klo 11-11:30 toimisto on suljettu. Jos sinulla on opiskeluun, asumiseen, toimeentuloon tai muuhun opiskelijaelämään liittyvä ongelma, voit ottaa yhteyttä ylioppilaskunnan asiantuntijoihin lähettämällä sähköpostia osoitteeseen help@oyy.fi ja sopia tapaamisesta. Ylioppilaskunnan asiantuntijoiden puhelinnumerot ja muut yhteystiedot löytyvät täältä.

Seuraamme tilannetta ja viranomaisten sekä yliopiston antamia suosituksia, ja päätämme tilanteen mukaan tapahtumien ja koulutusten järjestämisestä ja muusta toiminnastamme. Tiedotamme muutoksista nettisivuillamme, sekä sosiaalisen median kanavissamme ja viikkokirjeessä.

 

Kiltahuoneet

Kiltahuoneet ovat opiskelijoiden käytössä normaalisti.

Jos sairastut

Jos sinulla on flunssan kaltaisia oireita tai epäilet sairastuneesi koronavirukseen, toimi Oulun kaupungin antamien ohjeiden mukaisesti. Lievissä oireissa pysyttele kotona. 

Lisätietoa löydät YTHS:n nettisivuilta.

ETKÖ LÖYTÄNYT VASTAUSTA KYSYMYKSEESI?

Päivitämme tätä sivua aina tilanteen muuttuessa ja yliopiston antamien ohjeiden ja käytäntöjen mukaan. Seuraa myös yliopiston tiedotusta ja valitsemiesi kurssien vastuuopettajien viestintää opintojen järjestelystä. Tavoitteenamme on huolehtia opiskelun mahdollisimman hyvästä sujuvuudesta ja opiskelijan hyvästä arjesta myös poikkeusoloissa.

Tarvittaessa voit ottaa yhteyttä ylioppilaskunnan asiantuntijoihin lähettämällä sähköpostia osoitteeseen help@oyy.fi. Ylioppilaskunnan asiantuntijoiden puhelinnumerot ja muut yhteystiedot löytyvät täältä.

Skip to content