Koronavirusepidemian vaikutus opiskelijoihin

Koronavirusepidemia vaikuttaa merkittävästi opiskelijoiden ja yliopiston arkeen.

Tämä sivu on päivitetty viimeksi 30.6.2021

AJANKOHTAISTA

Etäopetus ja yliopiston toiminta

Opinnot järjestetään pääsääntöisesti etänä koko lukuvuoden ajan, 31.5.2021 saakka. Läsnäoloa vaativa opetus ja tentit järjestetään turvallisuudesta huolehtien. Yliopiston sivuilta löydät lisää tietoa ja ajankohtaiset ohjeet ja suositukset, sekä tietoa tukipalveluista. Kampusten ulko-ovet ovat avoinna arkipäivisin klo 8:00-15:45. Muina aikoina kulku on mahdollista 24/7-kortilla. Kampuksilla tulee noudattaa turvavälejä ja huolehtia hyvästä käsihygieniasta. Altistumista epäiltäessä tai oireisena ei saa tulla yliopiston tiloihin.

Yliopiston tiloissa suositellaan kasvomaskin käyttöä, erityisesti jos samassa tilassa oleskelee tai työskentelee useampia ihmisiä, ja 2 metrin turvavälien säilyttämistä. Kaikkia opiskelijoita suositellaan myös lataamaan koronavilkku-sovellus.

Seuraa yliopiston ajankohtaisia tiedotteita täällä.

 

Oulun kaupungin suositukset

Oulun kaupungissa ollaan epidemian perustasolla (kesäkuu 2021). Oulussa suositellaan suu-nenäsuojan käyttöä julkisessa liikenteessä sekä koronatestiin mennessä ja testin tulosta odottaessa, sekä tilanteissa joissa turvavälin pitäminen on vaikeaa. Etätyötä ja etäkokouksia suositellaan aina kun se on mahdollista.

Lisätietoja Pohjois-Pohjanmaan alueen tilanteesta, suosituksista ja rajoituksista voit lukea Oys:in sivuilta.

Oulun kaupungin ajankohtaisia ohjeita löydät täältä.

Oulussa kaikki yli 16-vuotiaat voivat varata ajan koronarokotukseen. Lue ohjeet ajan varaamiseen Oulun kaupungin sivuilta.

TUKIPALVELUT

Yliopiston tukipalveluista saat apua myös koronaviruksen aiheuttamiin ongelmiin. Lue lisää alla olevista linkeistä.

Jos tarvitset apua opintojen suunnitteluun, ota yhteyttä omaopettajaasi. 

Koulutukseen ja opiskeluun liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä koulutuksen lähipalveluihin.

Opintopsykologeilta saat tukea muun muassa opiskelutaitoihin, jaksamiseen ja jännittämiseen liittyvissä asioissa.

Tulevaisuuden suunnitteluun ja työelämään liittyvää tukea saat opinto-ja uraohjaajilta.

Yliopiston sivuilla on myös vinkkejä etäopiskeluun.

MUITA OHJEITA

Kirjaston palvelut

Yliopiston kirjastot ovat auki mutta käyttö on rajoitettua. Aukioloajat ja ajankohtaiset ohjeet esimerkiksi etäpalvelujen käytöstä löydät täältä.

Exam tenttiakvaariot

Tenttejä voi suorittaa tenttiakvaariossa tavalliseen tapaan. Kampuksen ovet ovat auki klo 8:00-15:45, jona aikana tenttiin voi tulla ilman 24/7-korttia. Jos haluat suorittaa tentin muun aikana, tarvitset 24/7-kortin päästäksesi kampukselle.

 

Yliopiston tarjoamat etätyöpöydät

Yliopisto on ottanut käyttöönsä etäpalvelimia, joiden kautta voi käyttää ohjelmistoja kuten  SPSS, NVivo, Matlab, CST Studio, Comsol, Mathematica, SAS, Adams ja Julia. Lisätietoa löytyy täältä.

 

Vaihto-opiskelijoille

Vaihto-opiskelu on mahdollista ulkoministeriön asettamien matkustusrajoitusten salliessa.

Lisätietoa saat kansainvälisen liikkuvuuden palveluista osoitteesta international.office@oulu.fi. 

Opintotuki

Opintotukisäännökset mahdollistavat koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen huomioimisen opintotuen enimmäisajoissa ja opintojen riittävässä edistymisessä. Jos opiskelu ei ole ollut mahdollista, opintotuen maksamista voidaan jatkaa, vaikka opintosuoritusmäärä ei ole ollut riittävä, ja opintotuen enimmäisaikaa voidaan pidentää. Kela on koonnut sivuilleen vastauksia yleisimpiin kysymyksiin opintotuesta ja muista etuuksista.

Ylioppilaskunnan palvelut

Ylioppilaskunnan toimisto on kesän ajan suljettu, ja syksyn aukioloajoista päätetään ja tiedotetaan elokuussa. Jos sinulla on opiskeluun, asumiseen, toimeentuloon tai muuhun opiskelijaelämään liittyvä ongelma, voit ottaa yhteyttä ylioppilaskunnan asiantuntijoihin lähettämällä sähköpostia osoitteeseen help@oyy.fi. Ylioppilaskunnan asiantuntijoiden puhelinnumerot ja muut yhteystiedot löytyvät täältä.

Seuraamme tilannetta ja viranomaisten sekä yliopiston antamia suosituksia, ja päätämme tilanteen mukaan tapahtumien ja koulutusten järjestämisestä ja muusta toiminnastamme. Tiedotamme muutoksista nettisivuillamme, sekä sosiaalisen median kanavissamme ja viikkokirjeessä.

 

Kiltahuoneet

Kiltahuoneet ovat opiskelijoiden käytössä normaalisti.

Jos sairastut

Jos sinulla on flunssan kaltaisia oireita tai epäilet sairastuneesi koronavirukseen, toimi Oulun kaupungin antamien ohjeiden mukaisesti. Lievissä oireissa pysyttele kotona. 

Lisätietoa löydät YTHS:n nettisivuilta.

ETKÖ LÖYTÄNYT VASTAUSTA KYSYMYKSEESI?

Päivitämme tätä sivua aina tilanteen muuttuessa ja yliopiston antamien ohjeiden ja käytäntöjen mukaan. Seuraa myös yliopiston tiedotusta ja valitsemiesi kurssien vastuuopettajien viestintää opintojen järjestelystä. Tavoitteenamme on huolehtia opiskelun mahdollisimman hyvästä sujuvuudesta ja opiskelijan hyvästä arjesta myös poikkeusoloissa.

Tarvittaessa voit ottaa yhteyttä ylioppilaskunnan asiantuntijoihin lähettämällä sähköpostia osoitteeseen help@oyy.fi. Ylioppilaskunnan asiantuntijoiden puhelinnumerot ja muut yhteystiedot löytyvät täältä.

Skip to content