Muista maksaa kevätlukukauden YTHS-maksu Kelalle!

Korkeakouluopiskelijoiden terveydenhoitomaksu maksetaan jatkossa Kelalle joka lukukauden alussa

Kaikkien läsnäolevaksi ilmoittautuneiden kandidaatin-tai maisterintutkintoa suorittavien opiskelijoiden on maksettava korkeakouluopiskeljoiden terveydenhoitomaksu eli ns. YTHS-maksu kevään osalta Kelalle. Syksyllä maksettu ylioppilaskunnan jäsenmaksu ei sisältänyt kevään YTHS-maksua.  Maksu ei koske Suomeen saapuneita vaihto-opiskelijoita, tohtoriopiskelijoita tai avoimessa yliopistossa opiskelevia opiskelijoita, jotka eivät ole oikeutettuja YTHS:n palveluihin.

YTHS-maksu on siis sama kuin aiemminkin, mutta uudistuksen myötä maksua ei enää kerää ylioppilaskunta vaan Kela. Voit maksaa terveydenhoitomaksun Kelan asiointipalvelussa joulukuusta 2020 alkaen. Siitä ei lähetetä laskua, vaan se tulee maksaa oma-aloitteisesti. Maksun suuruus vuonna 2021 on 71,60 euroa. Maksu suoritetaan kahdessa erässä, jolloin lukukausikohtainen maksu on 35,80 euroa. Maksaminen tulee mahdolliseksi 1.12.2020, ja maksu täytyy suorittaa tammikuun 2021 loppuun mennessä. 

 

Lue lisää:

Kela 

YTHS

 

Laki korkeakouluopiskelijoiden terveydenhuollosta astuu voimaan 1.1.2021, jolloin myös AMK-opiskelijat voivat alkaa käyttämään YTHS:n palveluita. YTHS ja Kela ovat valmistelleet laajentumista pitkään, sillä uudistus tarkoittaa merkittävää asiakas- ja henkilöstömäärien kasvua, uusien palvelupisteiden perustamista ja olemassa olevien remontoimista. YTHS-uudistuksen myötä opiskelija voi käyttää kaikkia YTHS:n toimipisteitä eri puolilla Suomea. Jatkossa YTHS lisää myös monipuolisempia etä- ja digipalveluita. Myös hammaslääkärimaksut jäävät uudistuksen myötä historiaan.

Skip to content