Opiskelijaedustajien hakua jatkettu – Hae nyt!

Oulun yliopiston opiskelijaedustajien hakua on jatkettu 28.11. saakka.

Oulun yliopiston päätöksenteossa opiskelijoita edustavat opiskelijat, joita kutsutaan hallopedeiksi. Hallopedhakua on jatkettu 28.11. asti mm.  Peppi-käyttökatkon vuoksi. Juuri nyt hallopedejä haetaan lähes kaikkiin Oulun yliopiston, tiedekuntien, YTHS:n ja kampuksella toimivien ravintoloiden päättäviin toimielimiin. 

Hallopedit ovat Oulun yliopiston opiskelijoita ja toimielimensä täysivaltaisia jäseniä. He osallistuvat kokouksiin ja ilmaisevat siellä opiskelijoiden mielipiteen käsiteltäviin asioihin. Hallopedit tekevät yhteistyötä ja saavat tukea toisilta hallopedeiltä, ainejärjestöiltä ja OYY:ltä. Oulun yliopistossa hallopedejä on yli toista sataa, ja he vaikuttavat kaikkialla aina yliopiston johdosta yksittäisiin tutkinto-ohjelmiin asti. Myös YTHS:n, opiskelijaravintoloiden ja tutkijakoulun toiminnassa on mukana hallopedejä. 

Lue lisää hallopedtoiminnasta: https://www.oyy.fi/halloped-haku/

Halloped-edustus on hyvä lisä myös järjestöjen tehokkaaseen edunvalvontaan. Esimerkiksi tiedekunnan toimielinten hallopedit toimivat tiiviissä yhteistyössä tiedekunnan johdon kanssa, ja hyvät verkostot auttavat ajamaan ainejärjestölle tärkeitä asioita. Tiedekunnan paikkojen lisäksi mm. yliopistokollegioon tarvitaan jokaisesta tiedekunnasta kaksi edustajaa tasavertaisen edustuksen takaamiseksi.

Valinnat hallopedeistä tekee OYY:n hallitus tai edustajisto hakemusten perusteella joulukuun alussa. Valittujen hallopedien kaksivuotinen toimikausi alkaa vuoden 2022 alusta ja OYY kouluttaa heidät tehtävään. Yliopisto maksaa kokouspalkkiot osasta pesteistä. 

 

MIKÄ?
Hallopedhaku 2021

KENELLE?
Kaikille Oulun yliopiston opiskelijoille

MISSÄ, MILLOIN?
Hae osoitteessa www.halloped.fi, hakuaika: 18.10.–28.11. 

Skip to content