Opiskelijaruokailu

Korkeakoulujen perustutkinto-opiskelijat ovat oikeutettuja Kelan ateriatuettuun opiskelijaruokaan. Opiskelijahintaisen aterian saa voimassa olevaa opiskelijakorttia tai Kelan ateriatukikorttia näyttämällä. Oulussa edullista opiskelijaruokaa on tarjolla niin Linnanmaan kuin Kontinkankaan kampuksilla sekä keskustassa. Oulun yliopiston kampuksilla ravintolatoimintaa harjoittavat Uniresta sekä Juvenes.

uniresta_logo2Uniresta on oululaisten opiskelijoiden omistama yritys, joka jatkaa nykyisin Ylioppilasapu ry:n 50 vuotta vanhaa opiskelijaruokailuperinnettä. Unirestasta lisää ja esimerkiksi päivittäiset ruokalistat löytyvät osoitteesta www.uniresta.fi. Unirestan perusopiskelijalounaan hinta on 2,60 €, kevytlounaan 1,95 €, herkkulounaan 4,40 € ja erikoisaterian 4,95 €.

 

Unirestan ravintoloina toimivat:
– Linnanmaan kampuksella ravintola Kastari
– Kontinkankaan kampuksella ravintolat Medisiina sekä Castanea (huom. ei opiskelija-alennusta)
– Keskustan ravintoloina Vanilla Torikadulla sekä Preludi Oulun Musiikkikeskuksessa

Unirestalla on myös Health to Organic -kahviloita, tutummin H2O, jotka ovat erikoistuneet terveellisiin raaka-aineisiin, luomuruokaan ja lähituotteisiin. Saat opiskelijakortilla lounaastasi 10 % ja kahvista 20 % alennusta. H20-kahvilat löydät mm. keskustasta (Uusikatu 26), Ideaparkista ja uudesta Kaleva-talosta (Solistinkatu 2–4). Lisäksi tarjolla on Hilikku catering-palveluita kaikenkokoisiin tilaisuuksiin, kuten järjestön vuosijuhliin tai saunailtoihin.

Linnanmaan muut ravintola- ja kahvilapalvelut tuottaa Juvenes-yhtiöt ravintoloinaan Mara, Foodoo, Napa, Foobar ja Kylymä sekä kahviloinaan Hub ja TellUs. Päivittäiset ruokalistat löydät täältä. Perusopiskelijalounaan hinta on 2,60 €.

Jos sinulla on antaa palautetta tai kehitysideoita opiskelijaravintoloista, voit olla yhteydessä OYY:n sosiaalipoliittiseen asiantuntijaan (sopoasiantuntija@nulloyy.fi).