Yliopisto tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia

Yliopisto avaa monenlaisia ovia maailmalle. Tällä sivulla esittelemme muutamia mahdollisuuksia laajentaa omaa osaamista ja monipuolistaa tutkintoa.

Vaihto-opiskelu ja kansainväliset maisteriohjelmat

Yliopisto tarjoaa myös englanninkielisiä kansainvälisiä maisterintutkintoja, joitakin joint-degree ohjelmia kumppaniyliopistojen kanssa sekä kansainvälisiä tutkimus- ja tohtorikoulutusmahdollisuuksia. Lisäksi opiskelijoille on tarjolla monenlaisia vaihto-ohjelmia ympäri maailman, joiden kautta pääset vaihtamaan maisemaa! Lisätietoa saat yliopiston nettisivuilta http://www.oulu.fi/yliopisto/opiskelu/opintopolku/vaihto-opiskelu/miten-vaihtoon ja tiedekuntasi nettisivuilta sekä oppiaineesi kv-koordinaattorilta. Oulun yliopiston kansainvälisistä maisteriohjelmista voi lukea lisää www.oulu.fi/degree. Mikäli sinulle tulee ongelmia esimerkiksi kurssien hyväksilukujen kanssa tai et saa tarvitsemaasi apua yliopistolta, voit kääntyä kv-sihteerimme puoleen.

Kieli mutkalla!

Oulun yliopiston kieli- ja viestintäkeskus eli KVK tarjoaa monipuolista kieliopetusta Euroopan kielistä mandariinikiinaan. Jokaisella tiedekunnalla on omia tieteenalakohtaisia kielikursseja, joita KVK järjestää. Lisäksi KVK järjestää erikseen esim. harvinaisempien kielten yhteistä opetusta, puhumisen ja kirjoittamisen kursseja, tieteellisen tekstin tuottamista sekä suomi vieraana kielenä -kursseja.
http://www.oulu.fi/kielikoulutus/

Läheppä kuule ulukomaille!

Vaihto-opiskelu ja/tai ulkomailla suoritettu työharjoittelu ovat suositeltavia kokemuksia kaikille opiskelijoille. Vaihtoon voi lähteä kolmesta kuukaudesta peräti vuoden pituiselle ajalle kerrallaan. Vaihtoon voi mennä useammankin kuin kerran ja voit lähteä ulkomaille myös työharjoitteluun. Kansainvälinen harjoittelu yhdistää samalla kansainvälistymisen ja työkokemuksen hankkimisen.

Vaihto-ohjelmia on runsaasti ja voit myös free-moverina hankkia oman vaihtopaikan. Vaihtopaikkoja löytyy läheltä Ruotsissa sekä kaukaa USA:ssa, Aasiassa ja Australiassa –  ihan jokaista maailman kolkkaa myöten.

Vaihto-opinnot ja/tai harjoittelu ulkomailla kannattaa suunnitella etukäteen, jotta saat mahdollisimman paljon siitä irti. Ennakoiminen on erityisen tärkeää silloin, kun haluat saada opinnot tai harjoittelun hyväksiluettua tutkintoosi tai korvattua täällä tehtäviä kursseja. Puhu asiasta HOPS-ohjaajasi, opettajiesi ja tiedekuntasi kansainvälisen vaihtokoordinaattorin kanssa.

Yliopiston nettisivuilta ja kv-koordinaattoreilta saat lisätietoa apurahoista, vaihtokohteista sekä muista vaihtoon liittyvistä asioista.
Vaihtoon! http://www.oulu.fi/yliopisto/node/34865
Kv-harjoitteluun! http://www.oulu.fi/yliopisto/harjoittelupaikat
Maailmalle! http://www.maailmalle.net/