Ilmoittaudu yliopistoon

Jotta voit suorittaa opintoja lukuvuoden aikana, sinun pitää ilmoittautua läsnäolevaksi opiskelijaksi. Uudet opiskelijat ilmoittautuvat yliopistoon OILI-järjestelmällä.

Voit ilmoittautua läsnäolevaksi joko syys- tai kevätlukukaudelle tai suoraan molemmille. Jos ilmoittaudut vain kevätlukukaudelle, sinun täytyy ilmoittautua läsnäolevaksi tammikuun loppuun mennessä, jos mielit suorittaa opintoja keväällä. Samalla kannattaa pyytää opiskelijatodistus esimerkiksi vuokranantajaa varten.

Liity ylioppilaskunnan jäseneksi

OYY on jokaisen Oulun yliopistossa perustutkintoa opiskelevan etu- ja palvelujärjestö. Ylioppilaskunnan jäsenenä olet oikeutettu mm.
·      lukuisiin opiskelija-alennuksiin
·      YTHS:n terveydenhoitoon
·      opiskelijahintaiseen lounaaseen ja
·      opiskelija-alennuksiin busseissa ja junissa.

Lisäksi ylioppilaskunta tarjoaa jäsenilleen lakimiespalveluita ja ylläpitää vippikassaa.

Edut ovat käytössäsi opiskelijakortilla, jonka saat maksettuasi ylioppilaskunnan jäsenmaksun OILI-ilmoittautumisen yhteydessä.  Mikäli jäsenmaksun maksaminen verkossa ei syystä tai toisesta onnistu, niin jäsenmaksun voi myös maksaa käteisellä ylioppilaskunnan toimistolle (Linnanmaan kampuksen väylällä, vihreiden naulakoiden takana). Tarkista aukiolo- ja päivystysaikamme täältä.

Ylioppilaskunnan jäsenmaksu lukuvuodelle 2018–2019 on 109 euroa, josta 54 euroa menee Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiölle terveydenhoitomaksuna. Jäsenmaksu on pakollinen jokaiselle perustutkintoa Oulun yliopistossa suorittavalle opiskelijalle. Muista säilyttää kuitti maksusta! Jos ilmoittaudut läsnäolevaksi vain syyslukukaudelle, tarvitsee sinun maksaa jäsenmaksua 54,50 euroa.

Tilaa opiskelijakortti netistä tai lataa FrankApp

Kannattaa hakea opiskelijakorttia Frankin sivuilta heti, kun tieto opiskelupaikasta on tullut ja olet maksanut ylioppilaskunnan jäsenmaksun. Frankin sivuilta voi myös ladata FrankAppin eli mobiilin opiskelijakortin, joka käy opiskelijakorttina kaikissa paikoissa, joissa tavallinenkin kortti käy. Jos haluat fyysisen kortin, opiskelijakortti kannattaa tilata heti sillä ruuhka-aikana korttien saapuminen vie aikansa. Kun tilaat korttia, muista tarkistaa osoitetietojesi oikeellisuus!

OYY:n jäsentarroja on mahdollista hakea koulutuksen lähipalvelupisteistä Linnanmaalla ja Kontinkankaalla.

Hae opintotukea

Opintotukihakemus kannattaa laittaa välittömästi vetämään, sillä hakemusten käsittely ruuhka-aikana voi kestää yli kuukauden. Hakemuksen voit tehdä Kelan nettisivuilla tai Kelan toimistossa. Muista hakea Kelasta myös yleistä asumistukea!

Löydä katto pään päälle

Oulussa elo- ja syyskuu on vilkkainta kaupunkiinmuuttoaikaa, ja vaikka asuntotilanne on yleensä ottaen hyvä, vuokra-asunnot saattavat silloin olla kortilla. Asuntoa etsiessäsi kannattaa kääntyä Pohjois-Suomen opiskelija-asuntosäätiön (PSOAS), SivakanOVV:n tai muiden asuntotarjoajien puoleen.

PSOAS on erikoistunut opiskelija-asumiseen, ja se tarjoaa laajan valikoiman erilaisia asuntoja. Kimppakämppäasuminen voi olla hauska vaihtoehto yksinelämiseen totutteluun. PSOASin kimppakämpät ovat hyväkuntoisia, ja lukollinen oma huone tarjoaa riittävästi yksityisyyttä ja opiskelurauhaa. Jos kimppa-asuminen tuntemattomien ihmisten kanssa kauhistuttaa, voit hakea asuntoa yhdessä kavereidesi kanssa. Tsekkaa myös PSOAS:n asuntopörssi, jonka kautta voit löytää alivuokrattavia asuntoja.

Liikkuminen Oulussa
Oulussa on Suomen parhaimmat pyörätiet. Edullisen pyörän voit hankkia esimerkiksi Kestävän Kehityksen Keskuksesta.

Syksyn sateiden koittaessa pyöräily voi tuntua ankealta. Oulun joukkoliikenteen nuoriso- ja opiskelijalippu on 30 vuorokautta voimassa oleva bussilippu, jolla saa matkustaa rajattomasti kaupunkialueen sisällä. Kaikki lipputuotteet ladataan Waltti-kortilla, jonka voi tilata ilmaiseksi netistä tai ostaa Oulu10-palvelupisteestä hintaan 3 euroa.

17–24-vuotiaat saavat automaattisesti halvemman nuorisolipun. 25 vuotta täyttäneet opiskelijat ovat myös oikeutettuja nuorisolippuun, mutta lukuvuoden ensimmäinen kuukausilippu tulee ladata kortille palvelupisteessä. Palvelupisteessä tulee esittää lukuvuositarralla varustettu opiskelijakortti tai opiskelijakeskuksesta saatava opiskelijatodistus.

Iske kiinni opintoihin

Sinun kannattaa osallistua tiedekuntasi ja oppiaineesi järjestämiin tervetulotilaisuuksiin. Niistä löydät oman pienryhmäsi, pienryhmänohjaajasi ja omaopettajasi, jotka ovat sinulle korvaamaton tuki fuksivuonnasi.

Jos et jostain syystä pääse tilaisuuksiin, ole mahdollisimman pian yhteydessä oppiaineeseesi, jotta he neuvovat sinut mukaan pienryhmänohjaukseen. Pienryhmänohjaaja ja omaopettaja neuvovat sinua kaikissa opiskelijaelämään ja opintoihin liittyvissä kysymyksissäsi ja neuvovat sinulle parhaat yliopistomaailman vinkit.

Terveys ja hyvinvointi
Ylioppilaskunta on pitänyt huolta, että opiskelijoiden hyvinvoinnista huolehtivat puitteet on kunnossa. Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö on yksi mahtavimmista palveluista, joista pääset nauttimaan ylioppilaskunnan jäsenenä. Jokaisen fuksin kannattaa käydä netissä täyttämässä sähköinen terveyskysely, jonka perusteella sinulle tehdään henkilökohtainen hoitotarvekartoitus.

http://www.yths.fi/uusi_opiskelija

I love arki – Opiskelijan hyvän arjen työkalupakki

Haluatko oppia hallitseman arkeasi ja ajankäyttöäsi paremmin? Tai oppia keinoja, joilla ylläpidät hyvinvointiasi? Jos vastasit kyllä, tutustu YTHS:n I love arki-verkkosivustoon, jonne on koottu tiivistetysti tietoa opiskelijalle tärkeistä arjen asioista, kuten tasapainoisesta ravitsemuksesta, hyvästä unesta, stressinhallinnasta ja riittävästä liikunnasta.


Löydä harrastuksia ja lähde liikkumaan

Opiskelijoille on tarjolla myös edullinen oma liikuntapalvelu. Oulun korkeakoululiikunta järjestää liikuntakursseja kymmenissä eri lajeissa. Näihin pääset osallisiksi ostamalla Sporttipassin. Lue lisää Oulun korkeakoululiikunnan nettisivuilta!

Ylioppilaskunnan järjestämillä järjestömessuilla Vulcanaliassa Linnanmaan kampuksella voit tutustua opiskelijoiden laajaan järjestökenttään ja löytää itsellesi samanhenkistä seuraa ja mukavia vapaa-ajanvietto tapoja. Muista kerätä Vulcanalia-passi täyteen passiständien leimoja, niin voit lunastaa upean Vulcanalia-merkin OYY:n ständiltä järjestömessuilta!

Pysy mukana tietovirrassa

Ylioppilaskunta ylläpitää erilaisia teemoiteltuja sähköpostilistoja, joiden kautta tiedotetaan kaikesta hauskasta ja hyödyllisestä. Erityisesti viikkokirje kannattaa tilata!

Sinun kannattaa ehdottomasti liittyä myös oman oppiaineesi tiedotuslistalle, jonka kautta saat tärkeimmät kurssi-infot. Oman oppiaineen tiedotuskanavista voi kysellä tarkemmin omalta pienryhmänohjaajalta. Myös Facebookin kautta saat tärkeää tietoa opiskelijamenoista.

OYY Facebookissa
OYY Twitterissä
OYY Instagramissa

Pysy kärryillä oululaisesta opiskelijaelämästä, lue Oulun ylioppilaslehteä!

Pilkahduksia oululaisesta opiskelijaelämästä, mielenkiintoisten henkilöiden tarinoita, Oulun yliopistolla tehtävää tiedettä ja ajankohtaisia ilmiöitä. Tätä kaikkea ja paljon muuta tarjoaa verkossa julkaistava Oulun ylioppilaslehti, oululaisten opiskelijoiden oma lehti.

Oulun ylioppilaslehti on kertonut oululaisesta opiskelijaelämästä jo vuodesta 1961. Vuoden 2017 alussa lehti siirtyi verkkojulkaisuksi, jonka lisäksi syksyisin julkaistaan fuksinumero. Voit lukea lehden uusimmat jutut myös mobiilisovellus Tuudossa.

Jottei yksikään verkkojuttumme menisi sinulta ohi, tilaa uutiskirjeemme! Kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje kokoaa yhteen Oulun ylioppilaslehden uusimmat verkkojutut ja hoksauttaa tutustumisen arvoisista arkistojutuista. Uutiskirje on täysin ilmainen, eikä velvoita sinua mihinkään. Tilaa uutiskirje tällä lomakkeella. Uutiskirjeen rekisteriselosteeseen voit tutustua täällä.

Seuraa lehden somekanavia Facebookia, Twitteriä ja Instagramia. Videomme löydät Youtubesta ja podcastit Spotifystä ja Soundcloudista. Voit tilata lehden RSS-syötteen täältä: oulunylioppilaslehti.fi/feed

Kysy, jos sinulla on kysyttävää!

Ylioppilaskunnan asiantuntijat tavoittaa osoitteella help@nulloyy.fi.

Myös pienryhmänohjaajasi (tai kummisi) ja omaopettajasi auttavat sinua opintoihisi liittyvien asioiden kanssa.