Omaopettaja ja muut ohjauspalvelut ovat suunniteltu juuri Sinua varten

Yliopisto tarjoaa opiskelijoille monenlaista tukea erilaisiin opintoihin liittyviin kysymyksiin. Ole rohkeasti aloitteellinen ja ota yhteyttä ohjaushenkilökuntaan!

Omaopettajajärjestelmä takaa jokaiselle uudelle opiskelijalle henkilökohtaista opintojen ohjausta omassa oppiaineessa – tilaisuus kannattaa hyödyntää. Omaopettajan kanssa ei ole tarkoitus pelkästään suunnitella opintojen aikatauluttamista, vaan omaopettajalta voi kysellä myös vinkkejä esimerkiksi sivuainevalintoihin työllistymisen kannalta. Lisäksi omaopettaja osaa kertoa tarkemmin yliopiston keskitetyistä ohjauspalveluista.

Keskitettyihin ohjauspalveluihin kuuluu mm. työelämäpalveluita, kansainvälisyyteen eli erityisesti vaihtoon lähtemiseen liittyvää ohjausta, opiskelumotivaation löytämisessä auttava opintopsykologi. Näitä kannattaa hyödyntää omaa tulevaisuuttaan suunnitellessa! Yliopistolla ohjauksen hakeminen ei tarkoita sitä, että opiskelijalla olisi välttämättä ongelmia opinnoissaan, vaan se voi tarkoittaa myös sitä, että opiskelija on päämäärätietoinen ja haluaa tehdä juuri hänelle sopivat valinnat opintoihinsa liittyen.

Katso lisää ohjauksesta: http://www.oulu.fi/yliopisto/node/34718