Ylioppilaskunta jatko-opiskelijalle

gradu_kainalossa_ netzJatko-opiskelijat voivat halutessaan liittyä ylioppilaskunnan jäseniksi. Jäsenyys oikeuttaa jatko-opiskelijan OYY:n tarjoamiin jäsenpalveluihin ja opiskelija-alennuksiin siinä missä perustutkinto-opiskelijatkin. Perustutkinto-opiskelijoille tarkoitetut valtakunnalliset etuudet eivät kuitenkaan ole jatko-opiskelijoiden käytössä.

Vaikka jatko-opiskelija ei ole oikeutettu YTHS:n palveluihin, VR:n opiskelija-alennukseen, Matkahuollon opiskelija-alennuksiin tai opiskelijoiden ateriatukeen, voi jatko-opiskelijakin saada hyviä diilejä opiskelijoiden nettialusta Frankin kautta, opiskelijahintaisia lippuja erilaisiin tapahtumiin, halvempia harrastusmahdollisuuksia ja alennuksia eri kaupoissa.

Ja jos aloittelevan tutkijan elämä alkaa pakittaa, voi jatko-opiskelija OYY:n jäsenenä kääntyä jäsenpalvelujemme puoleen. Meiltä saa maksuttoman lakimiesneuvonnan, vippilainapalvelun ja asiantuntijasihteeristömme neuvontapalvelut. Jatko-opiskelijajäsenemme voivat myös osallistua OYY:n tapahtumiin ja toimintaan.

Jäseninä jatko-opiskelijat saavat myös mahdollisuuden järjestäytyä ja vaikuttaa tohtorikoulutuksen kehittämisen puolesta.  OYY:n jatko-opiskelijajäsenet saavat äänestää ja asettua ehdolle esim. edustajistovaaleissa ylioppilaskunnan sääntöjen mukaisesti.

Ylioppilaskunnassa toimii jatko-opiskelijajaosto (Doctoral Students’ Section). Jatko-opiskelijoiden jaosto pyrkii kokoamaan yhteen erilaisten jatko-opiskelijoiden äänen ja tuomaan esille heidän tarpeitaan Oulun yliopistossa ja ylioppilaskunnassa. Kaikki jatko-opiskelijat ovat tervetulleita mukaan, mutta ainostaan ylioppilaskunnan jäsenet saavat toimia jaoston varsinaisina jäseninä ja puheenjohtajana. Jaostossa voit tavata uusia tutkijakavereita! Kokouksista tiedotetaan yliopiston doctoralstudents-listalla ja OYY:n nettisivuilla sekä jaoston ilmoitustaululla ylioppilaskunnan toimiston ulkopuolella.

Jatko-opiskelijoiden omalle doctoralstudents-sähköpostilistalle voit liittyä täältä  (http://lists.oulu.fi/mailman/listinfo/doctoralstudents).

Tällä hetkellä OYY:ssa on noin 250 jatko-opiskelijajäsentä. OYY koordinoi tohtoriopiskelijajäsenten valintaa Oulun yliopiston tutkijakoulun tohtorikoulutustoimikuntiin.


Jäseneksi ilmoittautuminen ja jäsenmaksu

Jatko-opiskelijoiden jäsenmaksu on pienempi kuin perustutkinto-opiskelijoiden jäsenmaksu, sillä se ei sisällä YTHS:n palvelumaksua. Jäsenmaksun suuruuden päättää vuosittain ylioppilaskunnan edustajisto. Lukuvuonna 2018–19 jäsenmaksu jatko-opiskelijoille on 55 euroa lukuvuodelta tai 27,5 euroa lukukaudelta.

Jatko-opiskelijat voivat ilmoittautua ja maksaa jäsenmaksunsa milloin tahansa lukuvuoden aikana. Liityttyäsi ylioppilaskunnan jäseneksi saat jäsenyydestä kertovan vihreän jatko-opiskelijakortin (perustutkinto-opiskelijoiden kortti on sininen). Opiskelijakortti maksaa 15,10 euroa.  Opiskelijakortin pääset tilaamaan täältä. 

HUOM! Jatko-opiskelijat eivät ole oikeutettuja YTHS:n palveluihin, VR:n opiskelija-alennukseen, Matkahuollon opiskelija-alennuksiin tai opiskelijoiden ateriatukeen.