Tapahtumat

Ylioppilaskunta järjestää mielenkiintoisia tapahtumia ympäri vuoden

Ylioppilaskunnan jäsenenä pääset nauttimaan myös hulvattomista tapahtumista ympäri vuoden. Lukuvuosi päräytetään käyntiin Vulcanalialla – vuoden suurimmilla opiskelijabileillä, itsenäisyyspäivänä marssitaan näyttävästi soihtukulkueessa, helmikuussa juhlitaan ylioppilaskunnan vuosijuhlia akateemisia juhlaperinteitä kunnioittaen.

Oulun yliopiston ylioppilaskunnan vuosijuhlaa juhlistetaan kerran vuodessa yleensä akateemisen pöytäjuhlan, Annoksen, merkeissä. Varsinainen juhlapäivä on Kalevalan päivänä 28.2. tai tätä päivää edeltävänä viikonloppuna. Vuosijuhla on kaikkien Oulun yliopiston opiskelijoiden yhteinen juhla, jossa syödään ja juodaan hyvin, pidetään puheita ja lauletaan akateemisen perinteen mukaisesti ja komeissa puitteissa.

Juhlan toteutuksesta vastaavat ylioppilaskunnan järjestö- ja hallintosihteeri sekä hallituksen kulttuurivastaava. Apuna toimii yleensä myös ylioppilaskunnan kulttuurijaosto. Hienojen juhlallisuuksien ohella Annoksessa jaetaan vuosittain myös ylioppilaskunnan myöntämät akateemiset kunniamerkit piirissämme toimivien järjestöjen ansioituneille toimijoille.

Ylioppilaskunta on perustettu lokakuussa 1959, mutta ensimmäistä vuosijuhlaa vietettiin vasta vuonna 1961 suurin juhlamenoin, jopa tasavallan presidentti Urho Kekkonen lähetti juhlaan henkilökohtaisen tervehdyksensä. Helmikuussa 2010 Ylioppilaskunta vietti historiallista Annos L -vuosijuhlaa, kun OYY täytti 50 vuotta.

Vuosijuhlaopas

Vuosijuhla on usein hyvä syy hankkia itselle upea iltapuku tai pesettää frakki, olla yhden päivän ajan herrasmies tai täydellinen lady. Vaikka pukukoodi juhlissa onkin, ei siihen pidä suhtautua liian tiukkapipoisesti. Täältä kuitenkin löydät vuosijuhlaoppaan, joka sisältää käytännön vinkkejä ja etikettiohjeita. Ylioppilaskunnan toimistolta voi ostaa ylioppilaskunnan nauhaa, jota voi kantaa akateemisissa juhlissa. Nauhan hinta: 35 cm: 1,50€, 60 cm: 3€, 160 cm: 5€.

Vuosijuhlaviikko 2020 ja Annos 60

Keskiviikko 19.2.

ETIKETTIKOULUTUS KLO 16.15 @ TELLUS LINNANMAA

Mitä eroa on sitseillä ja vuosijuhlilla? Milloin saa käydä vessassa? Miten pukeudun etiketin mukaisesti? Maksuttomassa etikettikoulutuksessa tutustutaan opiskelijajuhlien etikettiin ja tarjotaan vastauksia mm. edelläoleviin kysymyksiin.

Torstai 20.2.

OYY:N VUOSIJUHLAVIIKKO STAND @ LINNANMAA & KONTINKANGAS

Tule tutustumaan OYY:n vuosijuhlaviikon ohjelmaan ennakkoon ja hae vujuviikkopassi. Keräämällä viisi leimaa vujuviikkopassiin vujuviikon tapahtumista osallistut arvontaan, jossa voit voittaa lipun OYY:n Annos 60 -vuosijuhlille.

Linnanmaa: Vihreät naulakot Klo 10–14
Kontinkangas: 5B Aula klo 11.30–14.

Lauantai 22.2.

VUOSIJUHLASITSIT KLO 18 @ LINNANMAAN KESKUSAULA 

Vuosijuhlaviikon käynnistää viikko ennen ANNOS 60-juhlaa järjestettävät vuosijuhlasitsit. Sitsit pidetään Linnanmaan kampuksen keskusaulassa ja niissä yhdistyvät opiskelijariennot ja vuosijuhlan humu. Pue siis yllesi haalarit sekä vähän jotain hienompaa ja saavu sitsaamaan. Iltaa jatketaan Haalarigaalassa Basso Clubilla. 

https://www.facebook.com/events/217876152583541/

HAALARIGAALA KLO 22 @ BASSO CLUB

Sitsi-ilta jatkuu Basso Clubilla! Opiskelijakulttuurin ytimessä ovat haalarit ja haluammekin juhlistaa niiden kirjoa Haalarigaalassa.   Tule juhlistamaan OYY:n vuosijuhlaviikkoa rennossa tunnelmassa Basso Clubille klo 22 alkaen. Kaikki opiskelijat ovat tervetulleita tapahtumaan. Sitsilippuun sisältyy pääsy Haalarigaalaan.

https://www.facebook.com/events/463581034531883/

Sunnuntai 23.2.

MUSEOMARATON @ MYLLYTULLIN MUSEOT & TIETOMAA

Opiskelijakortilla ilmaiseksi Oulun taidemuseoon ja Pohjois-Pohjanmaan museoon, sekä Tiedekeskus Tietomaahan pääsy 5 €. Tarjoukset voimassa koko päivän kohteiden aukioloaikoina. Kaikki kohteet sijaitsevat Myllytullin kaupunginosassa, kävelymatkan päässä toisistaan.

https://www.facebook.com/events/2266267220332872/

Maanantai 24.2.

KAKKUTARJOILU @ LINNANMAA & KONTINKANGAS

OYY jakaa jäsenilleen kakkua juhlaviikkonsa kunniaksi! Kakut tarjoaa Uniresta. 

Klo 10.00 Linnanmaa, Vihreät naulakot
Klo 10.30 Kontinkangas, 5B-aula

ARKKITEHTUURIKIERROS KLO 11 @ LINNANMAA, VIHREÄT NAULAKOT 

Yliopistonlehtori Anu Soikkeli pitää opastetun arkkitehtuurikierroksen, jossa tutustutaan monipuolisesti Linnanmaan kampuksen arkkitehtuuriin. Tule mukaan kävelylle halki yliopiston vuosikymmenten! 

Kierros alkaa Vihreiltä naulakoilta klo 11 ja kestää noin tunnin.

Tiistai 25.2.

KONEEN LASKIAINEN KLO 12 @ REIKUNMÄKI

Oulun yliopiston koneinsinöörikilta ry järjestää perinteisen laskiaistapahtuman Reikunmäellä. OYY on myös paikalla jakamassa laskiaispullia ja juotavaa. Lisäksi OYY tarjoaa mäenlaskukilpailun standard-luokan voittajille liput vuosijuhlien jatkoille & sillikselle! 

Huomaa myös päivän muut tapahtumat, eli hyväntekeväisyysmyyjäiset Valkeassa klo 9 ja Poikkitieteelliset Laskiaissitsit Tetralla klo 17. 

https://www.facebook.com/events/494523667874844/

Keskiviikko 26.2.

TOIMISTON AVOIMET OVET KLO 10–14 @ OYY:n TOIMISTO

Saavu tutustumaan OYY:n toimistoon! Kahvitarjoilu. 

LASTENKONSERTTI – SATUMAAILMAAN KLO 17.30 @ FY 1095B

Toiminnallinen lastenlaulukonsertti perheellisille opiskelijoille Linnanmaalla luokassa FY 1095B. Järjestäjänä musiikkikasvatuksen opiskelijoita. OYY tarjoaa konsertin jälkeen pientä syötävää ja juotavaa. 

LEFFAILTA STARISSA 

Opiskelijakortilla liput Elokuvateatteri starissa 7 € koko päivän. Alennushintaiset liput ostettavissa ainoastaan paikan päältä kyseisenä päivänä. 

Torstai 27.2.

KAVERIKOIRAT KLO 11.30–12.30 @ OYY:N TOIMISTO

Kaverikoirat vierailevat OYY:n toimistolla tunnin verran. Kaverikoiravierailua ei valitettavasti voida järjestää talvella Kontinkankaan kampuksella, koska Kontinkankaalle koiria ei saa tuoda sisätiloihin. OYY järjestää kaverikoirat kyläilemään Kontinkankaalla myöhemmin keväällä.

YO-KAMEROIDEN KUVAILTA KLO 18 @ TELLUS LINNANMAA 

Oulun ylioppilaskamerat ry järjestää kuvaillan Linnanmaan Telluksen Horizonissa klo 18 alkaen. Kuvailloissa hengaillaan, keskustellaan valokuvauksesta, jaetaan vinkkejä, inspiroidutaan ja katsotaan kuvia. Omia kuvia on suotavaa (mutta ei pakollista!) tuoda näytille.

https://www.facebook.com/events/576808929569331 

MUUTOS-ILTA KLO 18 @ KONST O DELI, VALVE

Mietityttääkö muutos? Haluaisitko keskustella aiheesta ja nauttia samalla kuohuvaa? Saavu Oulun ylioppilaslehden vuoden ensimmäisen lehden printtijuhlaan 27.2. kello 18 ja saat annoksen molempia.

https://www.facebook.com/events/194323158594433/

Perjantai 28.2.

AAMUJOOGAA @ TELLUKSET LINNANMAA & KONTINKANGAS

Maksutonta aamujoogaa Kontinkankaan ja Linnanmaan Telluksissa. Joogatunti sopii niin aloittelijalle kuin joogaa jo harrastaneille. 

Klo 8.15–9.30 Tellus Kontinkangas, Stage
Klo 10.15–11.30 Tellus Linnanmaa, Stage

Lauantai 29.2.

ANNOS 60 -VUOSIJUHLAT KLO 18 @ SAALASTINSALI

OYY:n vuosijuhlaviikon juhlinta huipentuu Saalastinsalissa järjestettäviin vuosijuhliin. Lipunmyynti alkaa perjantaina 7.2.

Sunnuntai 1.3.

SILLIS KLO 13 @ Ravintola Rauhala

Vuosijuhlaviikko päättyy Rauhalassa järjestettävään silliaamiaiseen. Sillis on tarkoitettu vuosijuhliin osallistujille ja siihen ilmoittaudutaan vuosijuhlailmoittautumisen yhteydessä. 

Oulun yliopiston ylioppilaskunta järjestää lukuvuoden virallisen avajaisjuhlan Vulcanalian vuosittain uusien opiskelijoiden aloittaessa opintonsa. Tänä vuonna Vulcanalia järjestetään jo 25. kerran keskiviikkona 11.9.2019. Vulcanaliaan kuuluu perinteisesti järjestömessut päivällä Linnanmaan kampuksella sekä konserttitapahtuma Vulcanalia Festival illalla.

Vulcanalia Facebookissa:
www.facebook.com/vulcanalia

Hyvinvointiviikko on OYY:n, Oulun yliopiston ja YTHS:n sekä yhteistyökumppanien yhteistyössä järjestämä opiskelijoiden ja henkilökunnan hyvinvointiin keskittyvä vuosittainen tapahtuma. Hyvinvointiviikon tavoitteena on tänä vuonna edistää tulevaisuuden tekijöiden, opiskelijoiden, mielen hyvinvointia ja psyykkistä terveyttä.

Skip to content