Tapahtumat

Tule ylioppilaskunnan tapahtumiin nauttimaan yhteisöllisyydestä ja poikkitieteellisyydestä!

Ylioppilaskunnan jäsenenä pääset nauttimaan erilaisista tapahtumista ympäri vuoden. Lukuvuosi päräytetään käyntiin avajaistapahtumalla – vuoden suurimmilla opiskelijabileillä, itsenäisyyspäivänä marssitaan näyttävästi soihtukulkueessa, helmikuussa juhlitaan ylioppilaskunnan vuosijuhlia akateemisia juhlaperinteitä kunnioittaen.

Hurmos on Oulun korkeakouluopiskelijoiden lukuvuoden avajaistapahtuma. Suomen suurin lukuvuoden avaus järjestetään yhdessä Oulun

 ammattikorkeakoulun opiskelijakunta OSAKOn kanssa. Tapahtuma kerää yhteen koko oululaisen korkeakouluyhteisön.

Uusille opiskelijoille Hurmoksessa kyse on ennen kaikkea tutustumisesta korkeakouluihin ja koko sen yhteisöön, kun taas vanhemmille opiskelijoille tapahtuma on mahtava tilaisuus lyöttäytyä yhteen opiskelukavereiden kanssa juhlistamaan uuden lukuvuoden alkamista.

Seuraavaa Hurmosta juhlitaan 8.–9.9.2022. Ajankohtaiset tiedot tapahtumasta Hurmoksen omilta verkkosivuilta.

Ylioppilaiden soihtukulkue on yksi pitkäikäisimmistä akateemisista perinteistä. Tapahtuma on avoin kaikille OYY:n jäsenille ja alumneille. Kulkue kokoontuu Toripolliisi-patsaan luona, ja sen päämäärä on Intiön hautausmaan sankarihaudat. Matkan varrella kulkue pysähtyy kuuntelemaan ylioppilaskunnan sekakuoro Cassiopeian esiintymisen.

Kulkueen pukukoodi on tummat päällysvaatteet ja ylioppilas- tai teekkarilakki. 

Löyly on erityisesti kansainvälisille tutkinto-opiskelijoille suunnattu, mutta kaikille avoin työelämätapahtuma. Tapahtuman tavoite on tarjota käytännön ohjausta ja vinkkejä työnhakuun Oulun alueella, sekä antaa tietoa suomalaisesta työelämästä. Tarkoituksena on myös tuoda oululaisia työnantajia ja kansainvälisiä tutkinto-opiskelijoita yhteen. Tapahtuma on kokonaan englanninkielinen. Ohjelma sisältää keynote-puheita, työpajoja, paneelikeskustelua sekä cv-valokuvausta.

Seuraava Löyly järjestetään tammikuussa 2022. Tapahtuman ohjelman löydät Löylyn verkkosivuilta.

Vuosijuhlaviikkolla juhlistetaan vuosia täyttävää ylioppilaskuntaa koko jäsenistölle avoimen ohjelman merkeissä. Viikon ohjelma koostuu erilaisista tapahtumista ja tempauksista niin kampuksilla, kuin muualla kaupungissa. Ohjelmassa on nähty vuosien saatossa esimerkiksi opiskelijabileitä, harrastuskokeiluja, alennuksia kulttuurikohteiden sisäänpääsymaksuista, keskustelutilaisuuksia, kaverikoiratapaamisia sekä paljon muuta mielenkiintoista ja hauskaa opiskelija-arkea piristävää ohjelmaa.

 

Viikko huipentuu perinteisesti ylioppilaskunnan vuosijuhlan, Annoksen, merkeissä. Varsinainen juhlapäivä on Kalevalan päivänä 28.2. tai tätä päivää edeltävänä viikonloppuna. Vuosijuhla on kaikkien Oulun yliopiston opiskelijoiden yhteinen juhla, jossa syödään ja juodaan hyvin, pidetään puheita ja lauletaan akateemisen perinteen mukaisesti ja komeissa puitteissa. Hienojen juhlallisuuksien ohella Annoksessa jaetaan vuosittain myös ylioppilaskunnan myöntämät akateemiset kunniamerkit piirissämme toimivien järjestöjen ansioituneille toimijoille.

Ylioppilaskunta on perustettu lokakuussa 1959, mutta ensimmäistä vuosijuhlaa vietettiin vasta vuonna 1961 suurin juhlamenoin, jopa tasavallan presidentti Urho Kekkonen lähetti juhlaan henkilökohtaisen tervehdyksensä. 

Vuosijuhla on usein hyvä syy hankkia itselle upea iltapuku tai pesettää frakki, olla yhden päivän ajan herrasmies tai täydellinen lady. Vaikka pukukoodi juhlissa onkin, ei siihen pidä suhtautua liian tiukkapipoisesti. Ylioppilaskunnan toimistolta voi ostaa ylioppilaskunnan nauhaa, jota voi kantaa akateemisissa juhlissa.

Oulun ylioppilaslehden verkkosivuilta löydät tapahtumakalenterin, jossa ovat esillä OYY:n piirissä toimivien järjestöjen tapahtumat.

Skip to content