Tapahtumat

Ylioppilaskunta järjestää mielenkiintoisia tapahtumia ympäri vuoden

Ylioppilaskunnan jäsenenä pääset nauttimaan myös hulvattomista tapahtumista ympäri vuoden. Lukuvuosi päräytetään käyntiin uudella avajaistapahtumalla – vuoden suurimmilla opiskelijabileillä, itsenäisyyspäivänä marssitaan näyttävästi soihtukulkueessa, helmikuussa juhlitaan ylioppilaskunnan vuosijuhlia akateemisia juhlaperinteitä kunnioittaen.

Löyly on erityisesti kansainvälisille tutkinto-opiskelijoille suunnattu, mutta kaikille avoin työelämätapahtuma. Tapahtuman tavoite on tarjota käytännön ohjausta ja vinkkejä työnhakuun Oulun alueella, sekä antaa tietoa suomalaisesta työelämästä. Tarkoituksena on myös tuoda oululaisia työnantajia ja kansainvälisiä tutkinto-opiskelijoita yhteen. Tapahtuma on kokonaan englanninkielinen. Ohjelma sisältää keynote-puheita, työpajoja, paneelikeskustelua sekä cv-valokuvausta.

Seuraava Löyly järjestetään tammikuussa 2021. Tapahtuman ohjelman löydät Löylyn verkkosivuilta.

Vuosijuhlaviikkolla juhlistetaan vuosia täyttävää ylioppilaskuntaa koko jäsenistölle avoimen ohjelman merkeissä. Viikon ohjelma koostuu erilaisista tapahtumista ja tempauksista niin kampuksilla, kuin muualla kaupungissa. Ohjelmassa on nähty vuosien saatossa esimerkiksi opiskelijabileitä, harrastuskokeiluja, alennuksia kulttuurikohteiden sisäänpääsymaksuista, keskustelutilaisuuksia, kaverikoiratapaamisia sekä paljon muuta mielenkiintoista ja hauskaa opiskelija-arkea piristävää ohjelmaa. Viikko huipentuu perinteisesti OYY:n Annos-vuosijuhlaan.

 

Seuraavaa vuosijuhlaviikkoa vietetään 19. – 29.2.2021. Vuosijuhlaviikon ohjelma päivittyy helmikuun aikana OYY:n verkkosivuille, Instagramiin sekä Vuosijuhlaviikon Facebook-tapahtumaan.

Vuosijuhlaviikon ohjelma (päivittyy helmikuun aikana):

 

Pe 19.2.
ANNOS 61-SITSIT klo 18 @ Zoom
Poikkitieteelliset ANNOS 61 -sitsit järjestetään perjantaina 19.2.2021 klo 18:00 alkaen zoomissa. Pue siis yllesi haalarit, ota mukava asento ja saavu sitsaamaan etänä zoomiin! Lisätietoa tapahtumasta täällä.
Ti 23.2.
OULUN YLIOPPILASLEHDEN AVUSTAJAILTA klo 17 @ Zoom
Oulun ylioppilaslehti etsii uusia tekijöitä! 60 vuotta täyttävä lehti tarjoaa nyt kaikille tilaisuuden tutustua toimituksen työhön ja lähteä mukaan matalalla kynnyksellä. Lisätietoa tapahtumasta täällä.
La 27.2.
ANNOS 61 – ETÄVUOSIJUHLA klo 18 @ Zoom
OYY juhlistaa 61. vuosijuhlaansa vuosijuhlastriimin merkeissä. Lisätietoa tapahtumasta täällä.

Oulun yliopiston ylioppilaskunnan vuosijuhlaa juhlistetaan kerran vuodessa yleensä akateemisen pöytäjuhlan, Annoksen, merkeissä. Varsinainen juhlapäivä on Kalevalan päivänä 28.2. tai tätä päivää edeltävänä viikonloppuna. Vuosijuhla on kaikkien Oulun yliopiston opiskelijoiden yhteinen juhla, jossa syödään ja juodaan hyvin, pidetään puheita ja lauletaan akateemisen perinteen mukaisesti ja komeissa puitteissa.

Juhlan toteutuksesta vastaavat ylioppilaskunnan tapahtumatuottaja-järjestöasiantuntija sekä hallituksen jäsenet. Hienojen juhlallisuuksien ohella Annoksessa jaetaan vuosittain myös ylioppilaskunnan myöntämät akateemiset kunniamerkit piirissämme toimivien järjestöjen ansioituneille toimijoille.

Ylioppilaskunta on perustettu lokakuussa 1959, mutta ensimmäistä vuosijuhlaa vietettiin vasta vuonna 1961 suurin juhlamenoin, jopa tasavallan presidentti Urho Kekkonen lähetti juhlaan henkilökohtaisen tervehdyksensä. Helmikuussa 2020 Ylioppilaskunta vietti historiallista Annos 60 -vuosijuhlaa, kun OYY täytti 60 vuotta.

Vuosijuhla on usein hyvä syy hankkia itselle upea iltapuku tai pesettää frakki, olla yhden päivän ajan herrasmies tai täydellinen lady. Vaikka pukukoodi juhlissa onkin, ei siihen pidä suhtautua liian tiukkapipoisesti. Täältä kuitenkin löydät vuosijuhlaoppaan, joka sisältää käytännön vinkkejä ja etikettiohjeita. Ylioppilaskunnan toimistolta voi ostaa ylioppilaskunnan nauhaa, jota voi kantaa akateemisissa juhlissa. Nauhan hinta: 35 cm: 1,50€, 60 cm: 3€, 160 cm: 5€.

OYY ja Oulun ammattikorkeakoulun opiskelijakunta OSAKO järjestävät uuden yhteisen avajaistapahtuman syksyllä 2021. Lisätietoja tapahtumasta tulee elokuun aikana!

Hyvinvointiviikko on OYY:n, Oulun yliopiston ja YTHS:n sekä yhteistyökumppanien yhteistyössä järjestämä opiskelijoiden ja henkilökunnan hyvinvointiin keskittyvä vuosittainen tapahtuma.

Kärsitkö ilmastoahdistuksesta? Tuntuuko, että teoillasi ei ole merkitystä? Tule mukaan viettämään Kestävän kehityksen viikkoa! Meillä on yliopistoyhteisönä mahdollisuus vaikuttaa, jos lähdemme kaikki mukaan etsimään ratkaisuja ilmastokriisiin.

Kestävän kehityksen viikolla keskustellaan tulevaisuudesta, tutkimuksesta, elintavoista sekä siitä, kuinka yksilöiden lisäksi myös organisaatiot ja isommat toimijat voivat kantaa vastuunsa elinkelpoisen maapallon turvaamiseksi. Kestävän kehityksen viikko järjestetään yhteistyössä OYY:n, yliopiston, ammattikorkeakoulun ja OSAKO:n kesken.

Ylioppilaiden soihtukulkue on yksi pitkäikäisimmistä akateemisista perinteistä. Tapahtuma on avoin kaikille OYY:n jäsenille ja alumneille. Kulkue kokoontuu Toripolliisi-patsaan luona, ja sen päämäärä on Intiön hautausmaan sankarihaudat. Matkan varrella kulkue pysähtyy kaupungintalon edustalla, jossa esiintyy ylioppilaskunnan sekakuoro Cassiopeia.

 

Kulkueen pukukoodi on tummat päällysvaatteet ja ylioppilas- tai teekkarilakki.

Skip to content