Tapahtumat

Ylioppilaskunta järjestää mielenkiintoisia tapahtumia ympäri vuoden

Ylioppilaskunnan jäsenenä pääset nauttimaan myös hulvattomista tapahtumista ympäri vuoden. Lukuvuosi päräytetään käyntiin Vulcanalialla – vuoden suurimmilla opiskelijabileillä, itsenäisyyspäivänä marssitaan näyttävästi soihtukulkueessa, helmikuussa juhlitaan ylioppilaskunnan vuosijuhlia akateemisia juhlaperinteitä kunnioittaen.

Oulun yliopiston ylioppilaskunnan vuosijuhlaa juhlistetaan kerran vuodessa yleensä akateemisen pöytäjuhlan, Annoksen, merkeissä. Varsinainen juhlapäivä on Kalevalan päivänä 28.2. tai tätä päivää edeltävänä viikonloppuna. Vuosijuhla on kaikkien Oulun yliopiston opiskelijoiden yhteinen juhla, jossa syödään ja juodaan hyvin, pidetään puheita ja lauletaan akateemisen perinteen mukaisesti ja komeissa puitteissa.

Juhlan toteutuksesta vastaavat ylioppilaskunnan järjestö- ja hallintosihteeri sekä hallituksen kulttuurivastaava. Apuna toimii yleensä myös ylioppilaskunnan kulttuurijaosto. Hienojen juhlallisuuksien ohella Annoksessa jaetaan vuosittain myös ylioppilaskunnan myöntämät akateemiset kunniamerkit piirissämme toimivien järjestöjen ansioituneille toimijoille.

Ylioppilaskunta on perustettu lokakuussa 1959, mutta ensimmäistä vuosijuhlaa vietettiin vasta vuonna 1961 suurin juhlamenoin, jopa tasavallan presidentti Urho Kekkonen lähetti juhlaan henkilökohtaisen tervehdyksensä. Helmikuussa 2010 Ylioppilaskunta vietti historiallista Annos L -vuosijuhlaa, kun OYY täytti 50 vuotta.

Vuosijuhlaopas

Vuosijuhla on usein hyvä syy hankkia itselle upea iltapuku tai pesettää frakki, olla yhden päivän ajan herrasmies tai täydellinen lady. Vaikka pukukoodi juhlissa onkin, ei siihen pidä suhtautua liian tiukkapipoisesti. Täältä kuitenkin löydät vuosijuhlaoppaan, joka sisältää käytännön vinkkejä ja etikettiohjeita. Ylioppilaskunnan toimistolta voi ostaa ylioppilaskunnan nauhaa, jota voi kantaa akateemisissa juhlissa. Nauhan hinta: 35 cm: 1,50€, 60 cm: 3€, 160 cm: 5€.

Oulun yliopiston ylioppilaskunta järjestää lukuvuoden virallisen avajaisjuhlan Vulcanalian vuosittain uusien opiskelijoiden aloittaessa opintonsa. Tänä vuonna Vulcanalia järjestetään jo 25. kerran keskiviikkona 11.9.2019. Vulcanaliaan kuuluu perinteisesti järjestömessut päivällä Linnanmaan kampuksella sekä konserttitapahtuma Vulcanalia Festival illalla.

Vulcanalia Facebookissa:
www.facebook.com/vulcanalia

Hyvinvointiviikko on OYY:n, Oulun yliopiston ja YTHS:n sekä yhteistyökumppanien yhteistyössä järjestämä opiskelijoiden ja henkilökunnan hyvinvointiin keskittyvä vuosittainen tapahtuma. Hyvinvointiviikon tavoitteena on tänä vuonna edistää tulevaisuuden tekijöiden, opiskelijoiden, mielen hyvinvointia ja psyykkistä terveyttä.

Skip to content