Tapahtumat

Ylioppilaskunta järjestää mielenkiintoisia tapahtumia ympäri vuoden

Ylioppilaskunnan jäsenenä pääset nauttimaan myös hulvattomista tapahtumista ympäri vuoden. Lukuvuosi päräytetään käyntiin Vulcanalialla – vuoden suurimmilla opiskelijabileillä, itsenäisyyspäivänä marssitaan näyttävästi soihtukulkueessa, helmikuussa juhlitaan ylioppilaskunnan vuosijuhlia akateemisia juhlaperinteitä kunnioittaen.

Löyly on erityisesti kansainvälisille tutkinto-opiskelijoille suunnattu, mutta kaikille avoin työelämätapahtuma. Tapahtuman tavoite on tarjota käytännön ohjausta ja vinkkejä työnhakuun Oulun alueella, sekä antaa tietoa suomalaisesta työelämästä. Tarkoituksena on myös tuoda oululaisia työnantajia ja kansainvälisiä tutkinto-opiskelijoita yhteen. Tapahtuma on kokonaan englanninkielinen. Ohjelma sisältää keynote-puheita, työpajoja, paneelikeskustelua sekä cv-valokuvausta.

Seuraava Löyly järjestetään tammikuussa 2021. Seuraa tiedotusta, niin pysyt kärryillä tulevasta ohjelmasta! Löylyn verkkosivuille tästä.

Vuosijuhlaviikkolla juhlistetaan vuosia täyttävää ylioppilaskuntaa koko jäsenistölle avoimen ohjelman merkeissä. Viikon ohjelma koostuu erilaisista tapahtumista ja tempauksista niin kampuksilla, kuin muualla kaupungissa. Ohjelmassa on nähty vuosien saatossa esimerkiksi opiskelijabileitä, harrastuskokeiluja, alennuksia kulttuurikohteiden sisäänpääsymaksuista, keskustelutilaisuuksia, kaverikoiratapaamisia sekä paljon muuta mielenkiintoista ja hauskaa opiskelija-arkea piristävää ohjelmaa. Viikko huipentuu perinteisesti OYY:n Annos-vuosijuhlaan.

 

Seuraavaa vuosijuhlaviikkoa vietetään helmikuussa 2021. Seuraa tiedotusta, niin pysyt kärryillä tulevasta ohjelmasta!

Oulun yliopiston ylioppilaskunnan vuosijuhlaa juhlistetaan kerran vuodessa yleensä akateemisen pöytäjuhlan, Annoksen, merkeissä. Varsinainen juhlapäivä on Kalevalan päivänä 28.2. tai tätä päivää edeltävänä viikonloppuna. Vuosijuhla on kaikkien Oulun yliopiston opiskelijoiden yhteinen juhla, jossa syödään ja juodaan hyvin, pidetään puheita ja lauletaan akateemisen perinteen mukaisesti ja komeissa puitteissa.

Juhlan toteutuksesta vastaavat ylioppilaskunnan tapahtumatuottaja-järjestöasiantuntija sekä hallituksen jäsenet. Hienojen juhlallisuuksien ohella Annoksessa jaetaan vuosittain myös ylioppilaskunnan myöntämät akateemiset kunniamerkit piirissämme toimivien järjestöjen ansioituneille toimijoille.

Ylioppilaskunta on perustettu lokakuussa 1959, mutta ensimmäistä vuosijuhlaa vietettiin vasta vuonna 1961 suurin juhlamenoin, jopa tasavallan presidentti Urho Kekkonen lähetti juhlaan henkilökohtaisen tervehdyksensä. Helmikuussa 2020 Ylioppilaskunta vietti historiallista Annos 60 -vuosijuhlaa, kun OYY täytti 60 vuotta.

Vuosijuhla on usein hyvä syy hankkia itselle upea iltapuku tai pesettää frakki, olla yhden päivän ajan herrasmies tai täydellinen lady. Vaikka pukukoodi juhlissa onkin, ei siihen pidä suhtautua liian tiukkapipoisesti. Täältä kuitenkin löydät vuosijuhlaoppaan, joka sisältää käytännön vinkkejä ja etikettiohjeita. Ylioppilaskunnan toimistolta voi ostaa ylioppilaskunnan nauhaa, jota voi kantaa akateemisissa juhlissa. Nauhan hinta: 35 cm: 1,50€, 60 cm: 3€, 160 cm: 5€.

Oulun yliopiston lukuvuoden avajaistapahtuma Vulcanalia on peruttu vuoden 2020 osalta koronaviruksen vuoksi. Tapahtuma oli tarkoitus järjestää 9.9.2020. Vulcanaliapäivä koostuu kahdesta osatapahtumasta, Järjestömessuista ja Vulcanalia Festivalista, joista kumpaakaan ei järjestetä syksyllä 2020.

Lue lisää uutisesta (OYY, 29.6.).

Vulcanalia Facebookissa:
www.facebook.com/vulcanalia

Hyvinvointiviikko on OYY:n, Oulun yliopiston ja YTHS:n sekä yhteistyökumppanien yhteistyössä järjestämä opiskelijoiden ja henkilökunnan hyvinvointiin keskittyvä vuosittainen tapahtuma.

Kärsitkö ilmastoahdistuksesta? Tuntuuko, että teoillasi ei ole merkitystä? Tule mukaan viettämään Kestävän kehityksen viikkoa! Meillä on yliopistoyhteisönä mahdollisuus vaikuttaa, jos lähdemme kaikki mukaan etsimään ratkaisuja ilmastokriisiin.

Kestävän kehityksen viikolla keskustellaan tulevaisuudesta, tutkimuksesta, elintavoista sekä siitä, kuinka yksilöiden lisäksi myös organisaatiot ja isommat toimijat voivat kantaa vastuunsa elinkelpoisen maapallon turvaamiseksi. Kestävän kehityksen viikko järjestetään yhteistyössä OYY:n, yliopiston, ammattikorkeakoulun ja OSAKO:n kesken.

Seuraava Kestävän kehityksen viikko järjestetään 5.-9.10.2020. Lue lisää viikon ohjelmasta täältä.

Ylioppilaiden soihtukulkue on yksi pitkäikäisimmistä akateemisista perinteistä. Tapahtuma on avoin kaikille OYY:n jäsenille ja alumneille. Kulkue kokoontuu Toripolliisi-patsaan luona, ja sen päämäärä on Intiön hautausmaan sankarihaudat. Matkan varrella kulkue pysähtyy kaupungintalon edustalla, jossa esiintyy ylioppilaskunnan sekakuoro Cassiopeia.

 

Kulkueen pukukoodi on tummat päällysvaatteet ja ylioppilas- tai teekkarilakki.

Skip to content