Juhlia ja tempauksia

Ylioppilaskunnan jäsenenä pääset nauttimaan myös hulvattomista tapahtumista ympäri vuoden. Lukuvuosi päräytetään käyntiin Vulcanalialla – vuoden suurimmilla opiskelijabileillä, itsenäisyyspäivänä marssitaan näyttävästi soihtukulkueessa, helmikuussa juhlitaan ylioppilaskunnan vuosijuhlia akateemisia juhlaperinteitä kunnioittaen.

Vuosijuhlat osana akateemista kulttuuria

Oulun yliopiston ylioppilaskunnan vuosijuhlaa juhlistetaan kerran vuodessa yleensä akateemisen pöytäjuhlan, Annoksen, merkeissä. Varsinainen juhlapäivä on Kalevalan päivänä 28.2. tai tätä päivää edeltävänä viikonloppuna. Vuosijuhla on kaikkien Oulun yliopiston opiskelijoiden yhteinen juhla, jossa syödään ja juodaan hyvin, pidetään puheita ja lauletaan akateemisen perinteen mukaisesti ja komeissa puitteissa.

Juhlan toteutuksesta vastaavat ylioppilaskunnan järjestö- ja hallintosihteeri sekä hallituksen kulttuurivastaava. Apuna toimii yleensä myös ylioppilaskunnan kulttuurijaosto. Hienojen juhlallisuuksien ohella Annoksessa jaetaan vuosittain myös ylioppilaskunnan myöntämät akateemiset kunniamerkit piirissämme toimivien järjestöjen ansioituneille toimijoille.

Ylioppilaskunta on perustettu lokakuussa 1959, mutta ensimmäistä vuosijuhlaa vietettiin vasta vuonna 1961 suurin juhlamenoin, jopa tasavallan presidentti Urho Kekkonen lähetti juhlaan henkilökohtaisen tervehdyksensä. Helmikuussa 2010 Ylioppilaskunta vietti historiallista Annos L -vuosijuhlaa, kun OYY täytti 50 vuotta.

Vuosijuhlaopas

Vuosijuhla on usein hyvä syy hankkia itselle upea iltapuku tai pesettää frakki, olla yhden päivän ajan herrasmies tai täydellinen lady. Vaikka pukukoodi juhlissa onkin, ei siihen pidä suhtautua liian tiukkapipoisesti. Täältä kuitenkin löydät vuosijuhlaoppaan, joka sisältää käytännön vinkkejä ja etikettiohjeita. Ylioppilaskunnan toimistolta voi ostaa ylioppilaskunnan nauhaa, jota voi kantaa akateemisissa juhlissa. Nauhan hinta:
35 cm: 1,50 €
60 cm: 3 €
160 cm: 5 €

Vulcanalia

Oulun yliopiston ylioppilaskunta järjestää lukuvuoden virallisen avajaisjuhla Vulcanalian joka vuosi uusien opiskelijoiden aloittaessa opintonsa. Vulcanalian päiväksi on vuosien myötä vakiintunut yliopiston avajaisviikon keskiviikko, jolloin on syytä rentoutua kaikesta tiedon ähkystä uusien ja vanhojen opiskelutovereiden kanssa.

Vulcanaliaa on vuosien saatossa vietetty mitä monimuotoisimmilla konsepteilla, mutta luvassa on ainakin hyvää musiikkia, päräyttävää ohjelmaa ja tietenkin huikean makeita jätkiä ja mimmejä. Vulcanaliaa ei saa missata, olisit sitten ensimmäisen tai niin kutsuttu n:nnen vuoden (tosi vanha) opiskelija.

Vulcanalian ohjelma valmistuu aina loppukesästä tai alkusyksystä, joten seuraa ilmoittelua! Mikäli sinulla on joku uskomattoman hieno idea siitä, mitä Vulcanaliassa pitäisi ehdottomasti olla, kannattaa asiasta vinkata OYY:n järjestö- ja hallintosihteeriä tai hallituksen kulttuuri- ja järjestövastaavia!

Itsenäisyyspäivän soihtukulkue

Ylioppilaat kunnioittavat Suomen itsenäisyyttä marssimalla kaupungin halki tunnelmallisessa soihtukulkueessa. Kulkue pysähtyy matkallaan kaupungintalon eteen kuuntelemaan Cassiopeian kuorolaulua. Kulkue päättyy Intiön hautausmaan sankarivainajien haudalle. Soihtukulkueen jälkeen on perinteisesti katsottu yhdessä Linnanjuhlia jossain päin Oulua.
Lisätietoa vuoden 2018 Soihtukulkueesta