Hyvinvointiviikko 8.–14.10.2018

Hyvinvointiviikko on OYY:n, Oulun yliopiston ja YTHS:n sekä yhteistyökumppanien yhteistyössä järjestämä opiskelijoiden ja henkilökunnan hyvinvointiin keskittyvä vuosittainen tapahtuma. Hyvinvointiviikon tavoitteena on tänä vuonna edistää tulevaisuuden tekijöiden, opiskelijoiden, mielen hyvinvointia ja psyykkistä terveyttä. Vuoden 2018 YTHS.n ja Nyytti ry:n teemojen mukaisesti huomioidaan yksinäisyyden ja myötätunnon kokemuksia. Rohkaisemme puhumaan, puuttumaan ja tarttumaan tilanteisiin!

Osallistu Hyvinvointiviikon Facebook-tapahtumaan  ja saat muistutuksia viikon tapahtumista!

 

Unirestan ravintoloissa Kastarissa ja Medisiinassa joka arkipäivä tarjolla smoothieita ja terveysshotteja edulliseen tarjoushintaan! Lisäksi jo normaalistikin terveellisiin lounaisiin lisätään entistä enemmän sydänmerkittyjä vähäsuolaisia tuotteita ja jälkkärivalikoimaan vähäsokerisia vaihtoehtoja.

 

Keep fit!

Hyvinvointiviikolla voit tutustua ilmaiseksi uusiin lajeihin ja kaupungissa oleviin kuntosaleihin. Lue päivittäiset kohteet alta. Ota opiskelijakorttisi mukaan!

MAANANTAI 8.10.

Verenluovutustempaus klo 10–14 Saalastinsalissa

Tule tekemään hyvää osana Punaisen Ristin ja Oulun Teekkariyhdistyksen järjestämää tempausta. Luovuttamalla verta pääset konkreettisesti auttamaan jopa kolmea avuntarpeessa olevaa potilasta. Tervetuloa hengenpelastajaksi!

Keep fit!

Miekkailu. Tule kokeilemaan yliopiston miekkailuseuran järjestämää miekkailua klo 19.30-20.30 Linnanmaan liikuntahallille (lohko 3) Ilmoittautuminen täältä.

TIISTAI 9.10.

Hyvinvointitori klo 10–14 Linnanmaalla keskusaulassa

Laaja-alaiselta ammattilaisten joukolta saat ohjeita ja vinkkejä terveyteesi ja hyvinvointiisi liittyvissä asioissa. Tilaisuus avataan klo 10.00 henkilöstöjohtaja Jarmo Okkosen, Oulun yliopisto, toimesta. Keskusaulaan on koottu laaja-alainen ammattilaisten joukko, joilta saat ohjeita ja vinkkejä terveyteesi ja hyvinvointiisi liittyvissä asioissa.

Voit käydä erilaisissa terveystesteissä mm. verenpaineen ja hemoglobiinin sekä hengityskapasiteetin mittauksissa. Saat ohjeita rentoutumiseen, ergonomiaan ja tasapainoon. Saat tietoa mm. Kelan ja Oulun kaupungin opiskelijoille tuottamista palveluista ja järjestötoiminnan tuottamista, hyvinvointia tukevista palveluista. Suun terveyden ammattilaiset “puhuvat suusta” ja tarjoavat ksylitolipurukumia. Liikunta- ja harrastustoiminta esittäytyy mm. ylioppilaskunnan ja korkeakoululiikunnan ja SPR:n ständeillä. Seurakunnan ständillä ovat esillä myös kristilliset opiskelijajärjestöt.

Tanssia keskustorilla 12.00-12.20

Tule mukaan fiilistelemään musiikin tahtiin! Tanssiin erikoistunut opintopsykologi opiskelija vetää hyvän fiiliksen tanssivartin lounastauolla. Et tarvitse minkäänlaista tanssiosaamista tai erikoista varustusta.Tule sellaisena kuin olet!

 KESKIVIIKKO 10.10.

Hyvinvointitori klo 11–13 Kontinkankaan kampuksella

Laaja-alaiselta ammattilaisten joukolta saat ohjeita ja vinkkejä terveyteesi ja hyvinvointiisi liittyvissä asioissa. Kontinkankaan kampukselle on koottu laaja-alainen ammattilaisten joukko, joilta saat ohjeita ja vinkkejä terveyteesi ja hyvinvointiisi liittyvissä asioissa.

Voit käydä erilaisissa terveystesteissä mm. verenpaineen ja hemoglobiinin sekä hengityskapasiteetin mittauksissa. Saat ohjeita rentoutumiseen, ergonomiaan ja tasapainoon. Saat tietoa mm. Kelan ja Oulun kaupungin opiskelijoille tuottamista palveluista ja järjestötoiminnan tuottamista, hyvinvointia tukevista palveluista. Suun terveyden ammattilaiset “puhuvat suusta” ja tarjoavat ksylitolipurukumia. Liikunta- ja harrastustoiminta esittäytyy mm. ylioppilaskunnan ja korkeakoululiikunnan ja SPR:n ständeillä. Seurakunnan ständillä ovat esillä myös kristilliset opiskelijajärjestöt.

Oulun Yliopiston Ylioppilaskunnan ständi klo 11-13 Kontinkankaan kampuksella

Tule juttelemaan ajankohtaisista asioista, hakemaan opiskelijakorttiisi tarra ja ostamaan sporttipassi sekä Starin elokuvalippuja! 

Oulun korkeakoululiikunnan tunnit

Pääset tänään kaikkiin Oulun korkeakoululiikunnan Sporttipassin treeneihin pelkällä opiskelijakortilla tai henkilökuntakortilla. Katso OKKL:n etusivun kalenterista päivän tarjonta

TORSTAI 11.10.

Avoin kahvitilaisuus 9-12 Tellus Innovaatio areenalla

Aiheena kiusaamisen ja häirinnän ehkäisy.

9.00-9.15 Tilaisuuden avaus, henkilöstöjohtaja Jarmo Okkonen

Tellus Stage: dos. Päivi Salmenvuori, Helsingin tutkijanaiset ry, Seksuaalinen häirintä yliopistoissa. Alustusta ja osallistavaa keskustelua Flinga-alustaa hyödyntäen.

9.15-10.30 englanniksi

10.15-11.00 suomeksi

11.15- 12.00 suomeksi

Tellus, Frost: henkilöstöasiantuntija Tanja Mikkonen, Epäasiallinen kohtelu työpaikalla – esimerkkitapauksia

9.15-10.30 suomeksi

10.45-12.00 englanniksi

Tellus Aspire: Kiusaamisen ja häirinnän ehkäisy Oulun yliopistossa. Oulun yliopiston toimintaohje ja opiskelijakyselyn tulokset. Alustusta ja vapaata keskustelua aiheesta.

9.15-10.30 englanniksi, opintopsykologi Pia Partanen

10.45-12.00 suomeksi, henkkilöstöasiantuntija Emilia Vuoti

Telluksen tilaisuuksiin ei ennakkoilmoittautumista. Tarjolla kahvia ja pientä purtavaa!

MN101: 12.00-14.30 Esimiehille suunnattu Työ Ei syrji-kampanjaan liittyvä työpaja yhdenvertaisuuden ja monimuotoisuuden hyödyistä. Sisältää inspiraatioluennon ja -työpajan Strategic Advisor, FM Panu Mäenpään ja Diversity & Inclusion Specialist Sara Salmenin vetämänä. Esimiesten koulutukseen ilmoittautuminen henkilöstökoulutusportaalin kautta. (https:/tammi2.oulu.fi/pls/hepo/wui_hepo.show)

Liikuntailtapäivä klo 13–17 Linnanmaan liikuntahallilla
Ohjelmassa jumppaa ja syvävenyttelyä klo 13–15, akrojoogaa/pariakrobatiaa klo 14–17. Näihin ryhmiin tulee ilmoittautua etukäteen Oulun korkeakoululiikunnan (OKKL) nettisivuilla, ja ilmoittautumaan pääset palveluun rekisteröitymisen jälkeen. Rekisteröityminen ei sido sinua mihinkään. Kirjautumisen jälkeen pääset 1.10. alkaen ilmoittautumaan kokeiluihin Linnanmaan alueen kurssien kohdalta.

 

Oulun korkeakoululiikunnan tunnit

Pääset tänään kaikkiin Oulun korkeakoululiikunnan tunneille pelkällä Oulun korkeakoululiikunnan (OKKL) Sporttipassilla tarjolla oleviin treeneihin pääsee opiskelijakortilla tai henkilökuntakortilla. Katso OKKL:n etusivun kalenterista päivän tarjonta. 

Keep fit!

Lähde tanssimaan! Matleenan tanssikoulu järjestää Syynimaan päiväkodilla tanssitunnin klo 17-18. Lajeina Lindy hop ja West coast swing. Mukaan mahtuu 25 osallistujaa. Ilmoittautuminen tästä linkistä.

Tanssikoulu Matleena on nuorekas paritanssikoulu Oulussa joka tarjoaa meneviä rock´n swing lajeja sekä perinteisiä lavatansseja kaiken ikäisille harrastajille sekä aloittelijoille, että kokeneemmillekin harrastajille. Opettaja Matleenalla on vahvan pedagogisen osaamisen lisäksi kisamenestystä niin Suomesta kuin ulkomailtakin mm. Boogie Woogiesta, Lindy Hopista ja West coast swing:stä. Lisätietoja osoitteesta http://paritanssikoulu.fi/

Keep fit!

Tule kokeilemaan Qaelilaista jalkapalloa Hollinhaan puistoon 18.00-19.00. Et tarvitse mitään lajivälineitä, vain rennot ulkoiluvaatteet sekä vesipullon. Tule rohkeasti mukaan! Ilmoittaudu ennakkoon täällä.

LAUANTAI 13.10.

Keep fit!

DeRose Method klo 14.00-15.00 Osoite on Asemakatu 16, Oulu. A practice of the DeROSE Method developes your focus and body consciousness recharging energy through techniques to improve consciousness in the breathing, body, relaxation and concentration. Tapahtumaan mahtuu yhteensä 12 henkilöä. Ilmoittautuminen tämän linkin takaa.

Lisätietoa Hyvinvointiviikosta: Projektityöntekijä – Opiskelijan hyvä elämä, essi.raappana@nulloyy.fi