Oulun yliopiston ylioppilaskunta hakee kahta kääntäjäharjoittelijaa

Haemme kääntäjäharjoittelijoita kevääksi ja syksyksi - haku on auki 21.2. saakka!

Oulun yliopiston ylioppilaskunta on noin 11 000 opiskelijan julkisoikeudellinen yhteisö. OYY toimii jäsenistönsä edunvalvonta-, koulutus- ja palvelujärjestönä, joka työllistää tällä hetkellä kahdeksan työntekijää. Oulun yliopisto on kansainvälinen ja monitieteellinen toimintaympäristö, jossa on opiskelijoita yli 90 maasta.

Kääntäjäharjoittelijanamme pääset harjoittelemaan virallisten asiakirjojen ja tekstien kääntämistä sekä digitaalisten alustojen sisältöjen kääntämistä ja tarkistusta. Käännöstyötä tehdään pääsääntöisesti suomesta englanniksi ja englannista suomeksi.

Tarjoamme sinulle kivan työyhteisön ja mahdollisuuden kehittää ammattitaitoasi. Pääset tekemään käytännön kääntämistyötä mielenkiintoisessa ympäristössä ja asiantuntijamme antavat palautetta tekstien ymmärrettävyydestä. Työnkuvaa on mahdollista muokata harjoittelijan omien taitojen ja toiveiden mukaan. 

Edellytämme sinulta aiempia korkeakouluopintoja ja erinomaista suomen ja englannin kielen taitoa. Aiempi kokemus käännös- tai tulkkaustyöstä katsotaan eduksi. Tärkeintä on kuitenkin, että olet oma-aloitteinen, innokas ja kiinnostunut oppimaan ja kehittämään itseäsi.

Harjoittelun kesto on 2,5 kuukautta. Ajankohta harjoittelulle ajoittuu joko keväälle tai syksylle 2021. Kevään harjoittelu sijoittuu maaliskuun puolesta välistä toukokuun loppuun. Syksyn harjoittelu alkaa syys-lokakuussa, harjoittelun tarkka ajankohta on neuvoteltavissa. Harjoittelijan työaika on keskimäärin 30 tuntia viikossa, ja pääasiallinen työpaikka on ylioppilaskunnan toimisto Linnanmaalla, koronapandemian salliessa. Harjoitteluajan palkka on koko jaksolta yhteensä 2504 euroa. Huomioithan, että harjoittelupaikan saamisen edellytyksenä on, että sinulla on käytössäsi korkeakoulun myöntämä harjoittelutuki.

Hakemukset ansioluetteloineen toimitetaan PDF-muodossa sähköpostitse osoitteeseen hakemukset@oyy.fi. Hakemusten tulee olla perillä viimeistään sunnuntaina 21.2.2021 klo 23.59, otsikkoriville maininta ”kääntäjäharjoittelija”. Myöhässä tulleita hakemuksia ei oteta huomioon. Osa hakijoista kutsutaan haastatteluihin haun päätyttyä. Haastatteluajankohdasta ilmoitetaan haastatteluun valituille maanantaina 22.2. Haastattelut järjestetään viikolla 8.

 

Harjoittelua koskevista asioista voi kysyä lisää ylioppilaskunnan pääsihteeri Kauko Keskisärkältä, paasihteeri@oyy.fi 0405231822 sekä hallituksen jäsen Sara Al Husainilta, sara.alhusaini@oyy.fi 0504078694.

OYY:llä on auki myös viestintäharjoittelijan paikka, lue lisää täältä.

Oulun yliopiston ylioppilaskunta on julkisoikeudellinen yhteisö, jonka asiakirjat ovat pääasiallisesti julkisia. Huomioithan, että hakeneiden nimet kirjataan pöytäkirjaan, joka on saatavilla internetissä. Lähetettyjä hakemuksia käsittelevät Oulun yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen jäsenet ja toimihenkilöt, ja niitä säilytetään vuoden verran valintapäätöksen tekemisen jälkeen. Valituksi tulleen hakemus liitetään julkisen pöytäkirjan liitteeksi. 

OYY korostaa toiminnassaan moniarvoisuutta ja ihmisten tasavertaisia mahdollisuuksia. Toivomme tehtävään eritaustaisia ja -sukupuolisia hakijoita.

Skip to content