Uutiset Janne Hakkarainen

OYY esittää Jenny Vaaraa SYL:n hallitukseen

Oulun yliopiston ylioppilaskunta (OYY) esittää kasvatustieteiden kandidaatti Jenny Vaaraa, 26, Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) hallituksen jäseneksi vuodelle 2018. Ylioppilaskunnan edustajisto päätti asiasta yksimielisesti kokouksessaan 21. syyskuuta.

Kasvatustieteitä opiskeleva Vaara toimii kuluvana vuonna OYY:n hallituksen varapuheenjohtajana ja on vastuussa ylioppilaskunnan projektiorganisaatiomuutoksesta ja jatko-opiskelijoiden palveluiden kehittämisestä. Lisäksi hän on Oulun yliopiston koulutuksen johtoryhmän ja tiedekuntansa johtoryhmän jäsen. Aikaisemmin hän on toiminut muun muassa ainejärjestönsä Motiva ry:n puheenjohtajana.

Vaaralle on tärkeää, että korkeakoulutuksen kehittäminen perustuu selkeään ja kokonaisvaltaiseen näkemykseen. Hän haluaa, että tulevaisuudessa  korkeakoulut tarjoavat opiskelijoilleen entistä paremmat valmiudet muuttuvaan työelämään ja eväät elinikäiseen oppimiseen.

“Nykyiset 20-vuotiaat opiskelijat jäävät eläkkeelle 2070-luvun tienoilla. Lisäksi työelämän murros kiihtyy koko ajan. Se tarkoittaa, että oman osaamisen kehittäminen ei voi päättyä tutkinnon suorittamiseen, vaan jokaisen täytyy koko ajan ylläpitää ja kehittää omaa osaamistaan. Korkeakoulutus antaa parhaat valmiudet oppia ja omaksua uutta sekä kehittää uusia ratkaisuja – meidän täytyy pitää huolta siitä, että näin on jatkossakin”, Vaara toteaa.

“Tunnen Jennyn, koska hän on toiminut aktiivisesti Oulun yliopiston koulutukseen liittyvissä elimissä. Jenny perehtyy asioihin huolellisesti ja hän on tuonut keskusteluun ja päätöksentekoon mukaan raikkaita ja kehityskelpoisia ajatuksia korkeakoulutuksen tulevaisuudesta”, Oulun yliopiston koulutuksesta vastaava rehtori Helka-Liisa Hentilä kannustaa.

Suomen ylioppilaskuntien liiton hallitus valitaan liiton liittokokouksessa 17.–18. marraskuuta Tampereella. SYL on opiskelijoiden etu-, palvelu- ja kansalaisjärjestö, jonka jäsenyhteisöihin kuuluu yhteensä noin 132 000 yliopistojen perustutkinto- ja jatko-opiskelijaa.

Lisätiedot:

hallituksen varapuheenjohtaja, ehdokas
Jenny Vaara
jenny.vaara@nulloyy.fi
050 3621 270
Oulun yliopiston ylioppilaskunta

pääsihteeri, neuvottelija
Aino-Kaisa Manninen
paasihteeri@oyy.fi
040 523 1822
Oulun yliopiston ylioppilaskunta

hallituksen jäsen, ehdokkaan tukihenkilö
Roosa Pitkänen
roosa.pitkanen@nulloyy.fi
p. 050 4078451
Oulun yliopiston ylioppilaskunta