OYY esittää Olli Jokea Suomen ylioppilaskuntien liiton hallitukseen vuodelle 2022

SYL:n hallitus valitaan liittokokouksessa 19.-20.11.

Oulun yliopiston ylioppilaskunta esittää kauppatieteiden opiskelija Olli Jokea Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) hallitukseen. OYY:n edustajisto päätti asiasta kokouksessaan tiistaina 14.9. 

Joki toimii tällä hetkellä OYY:n hallituksen puheenjohtajana ja vastaa erityisesti ulkoisista suhteista, taloudesta sekä toimii pääsihteerin esihenkilönä. Hän on toiminut OYY:n edustajistossa ensimmäisestä opiskeluvuodestaan 2017 lähtien sekä hallinnon opiskelijaedustajana tiedekuntansa toimielimissä. Joki on ollut aktiivisesti ainejärjestönsä toiminnassa mukana ja mm. työskennellyt kylteriyhdyshenkilönä Suomen Ekonomeissa. 

“Kuluneen vuoden aikana ylioppilaskuntatoimijana olen oppinut paljon vaikuttamisesta. Opiskelijoiden aseman parantaminen ja hyvinvoinnin edistäminen korkeakouluissa ja yhteiskunnassa ovat teemoja, joihin vaikuttamista haluan jatkaa kansallisella tasolla. Koen erityisesti, että SYL:n tulisi esimerkiksi entistä näkyvämmin olla vaikuttamassa myös tulevaisuuden työelämään yhdessä työmarkkinajärjestöjen, päättäjien ja yritysten kanssa”, Joki toteaa.

“On ollut ilo päästä seuraamaan Ollin työtä hallituksen puheenjohtajana kuluvana vuonna. Olli on osoittautunut empaattiseksi, kunnianhimoiseksi  ja ahkeraksi toimijaksi vuoden aikana ja uskonkin, että SYL saisi hänestä mainion hallituslaisen ensi vuodelle,” kommentoi OYY:n edustajiston puheenjohtaja Teemu Virtanen.

Suomen ylioppilaskuntien liiton hallitus valitaan liittokokouksessa 19.–20. marraskuuta. SYL on opiskelijoiden etu-, palvelu- ja kansalaisjärjestö, jonka jäsenyhteisöihin eli ylioppilaskuntiin kuuluu yhteensä noin 132 000 yliopisto-opiskelijaa. Jokainen ylioppilaskunta lähettää liittokokoukseen delegaation, jonka koko riippuu ylioppilaskunnan jäsenmäärästä.

Lisätietoja:

Kauko Keskisärkkä, Oulun yliopiston ylioppilaskunnan pääsihteeri, 040 523 1822, paasihteeri(at)oyy.fi

Olli Joki, Oulun yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja, 040 523 1821, hpj(at)oyy.fi

Skip to content