OYY esittää Teemu Virtasta Suomen ylioppilaskuntien liiton puheenjohtajaksi vuodelle 2021

 

Oulun yliopiston ylioppilaskunta esittää biolääketieteellisen fysiikan opiskelija Teemu Virtasta Suomen ylioppilaskuntien liiton puheenjohtajaksi vuodelle 2021. OYY:n edustajisto päätti asiasta kokouksessaan 22.9.

Virtanen toimii kuluvana vuonna SYL:n hallituksen jäsenenä ja vastaa siellä sosiaalipolitiikasta, kuntavaaleista ja strategiatyöstä. Aiemmin hän on toiminut OYY:n hallituksen varapuheenjohtajana, sekä hallinnon opiskelijaedustajana ja OYY:n edustajistossa. – Johtajana Teemu on rauhallinen ja helposti lähestyttävä persoona, joka kuuntelee työkavereitaan ja alaisiaan. Teemun osaaminen sosiaalipolitiikasta on vakuuttavaa, ja nyt kun opiskelijoiden hyvinvoinnista on kannettava entistä enemmän huolta, Teemu olisi paras valinta SYL:n puheenjohtajaksi, kommentoi OYY:n pääsihteeri Kauko Keskisärkkä.

– Olen todella iloinen ehdokkuudesta ja edustajiston luottamuksesta SYL:ssa jatkamiseen puheenjohtajan asemassa. Ensi vuosi on merkityksellinen opiskelijaliikkeelle, ja kuluvan vuoden vaikutukset opiskelijoihin ovat varmasti isosti esillä myös ensi vuonna valtakunnallisesti, kertoo Virtanen. – Kokemukseni niin ylioppilaskunnan johdossa kuin SYL:n hallituksesta antavat minulle kattavan näkemyksen  ylioppilasliikkeen toiminnasta sekä edunvalvonnan johtamisesta ensi vuodelle.

 

Suomen ylioppilaskuntien liiton puheenjohtaja ja hallitus valitaan liiton liittokokouksessa 12.–13. marraskuuta. SYL on opiskelijoiden etu-, palvelu- ja kansalaisjärjestö, jonka jäsenyhteisöihin kuuluu yhteensä noin 132 000 yliopistojen perustutkinto- ja jatko-opiskelijaa.

 

Lisätietoja:

 

Kauko Keskisärkkä, Oulun yliopiston ylioppilaskunnan pääsihteeri, 0405231822, paasihteeri(at)oyy.fi

 

Eetu Leinonen, Oulun yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja, 040 523 1821, hpj(at)oyy.fi

Skip to content