Uutiset Liisa Väisänen

OYY etsii opiskelijoita häirintäyhdyshenkilöiksi!

Ylioppilaskunnan häirintäyhdyshenkilöt tukeva ja neuvovat häirintää kohdanneita opiskelijoita. Häirintäyhdyshenkilö toimii opiskelijoiden, ylioppilaskunnan ja yliopiston yhdyssiteenä ja ottaa vastaan yhteydenottoja opiskelijoihin kohdistuneista tasa-arvoloukkauksista, häirintätapauksista ja epäsopivasta käytöksestä.

Tehtävä on erittäin tärkeä sillä kiusaaminen, asiattomat, syrjivät ja loukkaavat puheet, viestit ja sähköpostit eivät kuulu yliopistolle tai ylioppilaskuntaan, niin kuin eivät muillekaan opiskelu- tai työpaikoille. Kaikilla opiskelijoilla on oikeus saada tukea häirintää kohdatessaan, ja kaikki häirintään viittaavat tapaukset tulee selvittää.

Häirintäyhdyshenkilö saa tehtävään perehdytyksen OYY:lta ja voi lisäksi osallistua Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) tarjoamaan yhdenvertaisuus- ja häirintäyhdyshenkilökoulutukseen, joka järjestetään 21.4.2016 Helsingissä. Tehtävässään henkilö saa jatkuvaa tukea OYY:n työntekijöiltä. Häirintäyhdyshenkilöä sitoo vaitiolovelvollisuus. Häirintäyhdyshenkilöillä ei ole määrättyä toimikautta.

Hae häirintäyhdyshenkilöksi lähettämällä vapaamuotoinen hakemus soveltuvalla ansioluettelolla OYY:n sosiaalipoliittiselle asiantuntijalle osoitteeseen sopoasiantuntija@nulloyy.fi tiistaihin 22.3.2016 mennessä! Sopoasiantuntija tapaa kaikki hakijat ennen valintaa.

 

Lisätietoja: Sosiaalipoliittinen asiantuntija Liisa Väisänen (sopoasiantuntija@nulloyy.fi, 040 526 5821)