Uutiset Hennamari Toiviainen

OYY iloitsee opintopsykologien määrän lisäämisestä

Oulun yliopiston ylioppilaskunta (OYY) kiittää Oulun yliopistoa siitä, että ylioppilaskunnan pitkäaikainen tavoite resurssien lisäämisestä opintopsykologipalveluihin on toteutunut. Tänä syksynä yliopistolla työskentelee yhden sijaan kaksi opintopsykologia ja yksi opintopsykologiharjoittelija. Aiemmin opintopsykologien määrä on ollut tarpeeseen nähden liian vähäistä: yliopisto on joutunut ostamaan kyseistä palvelua ulkopuoliselta toimijalta, jotta lakisääteiset velvoitteet on saatu hoidettua.

Opintopsykologit auttavat opiskelijoita oppimiseen ja opiskeluun liittyvissä ongelmatilanteissa, joita muu opintojen ohjaus ja neuvonta ei ole ratkaissut. Tällainen tilanne voi olla esimerkiksi silloin, kun opinnot ovat syystä tai toisesta jumissa, opiskelijan itsetunto on kateissa tai motivaatio opiskeluihin on hiipunut. Opiskelija voi siis hakeutua opintopsykologille saadakseen ohjausta esimerkiksi opiskelutaitoihin, ajankäyttöön, jaksamiseen ja stressiin tai jännittämiseen liittyvissä kysymyksissä.

“Riittävät resurssit madaltavat kynnystä ottaa yhteyttä, kun opiskelija uskoo ja luottaa saavansa nopeasti apua. Kun opiskelija saa ajoissa ja ennalta ehkäisevästi ohjausta, ongelmat eivät suurene.”, toteaa OYY:n hallituksen puheenjohtaja Kalle Parviainen.

OYY toivookin, että myös jatkossa opintopsykologien määrä yliopistolla vastaa opiskelijoiden todellista tarvetta ja vastaanotolle pääsee kiireellisestikin molemmilla kampuksilla.

Lisätietoja opintopsykologien ohjauspalveluista yliopiston nettisivuilta: www.oulu.fi/yliopisto/opintopsykologi

 

Lisätietoja:
Hallituksen puheenjohtaja Kalle Parviainen: hpj(a)oyy.fi, 040 523 1821
Sosiaalipoliittinen asiantuntija Hennamari Toiviainen: sopoasiantuntija(a)oyy.fi, 040 526 5821