Edustajisto, Uutiset Viestintäsihteeri

OYY esittää Siiri Nousiaista Suomen ylioppilaskuntien liiton puheenjohtajaksi

Tiedote 15.9.2015
Julkaisuvapaa heti

Oulun yliopiston ylioppilaskunnan (OYY) edustajisto on päättänyt kokouksessaan tiistai-iltana esittää humanististen tieteiden kandidaatti Siiri Nousiaista Suomen ylioppilaskuntien liiton puheenjohtajaksi vuodelle 2016.

Aate- ja oppihistoriaa opiskeleva Siiri on toiminut kuluvana vuonna OYY:n hallituksen puheenjohtajana. Aiemmin Siiri on toiminut mm. ainejärjestönsä puheenjohtajana ja edustajiston varapuheenjohtajana. Hän on vaikuttanut OYY:n edustajistossa ensimmäisestä opiskeluvuodestaan eli syksystä 2011 lähtien.

“Puheenjohtajavuosi on ollut todella työntäyteinen. Olen päässyt toteuttamaan opiskelijoiden Koulutuslupaus-eduskuntavaalikampanjaa ja samalla pohtinut ylioppilaskunnan merkitystä ja perustaa strategianpäivitystyössä. Puheenjohtajana toimiminen on opettanut valtavasti johtajuudesta ja ihmisten kanssa työskentelystä.”

OYY:n pääsihteeri Eero Manninen on innoissaan Siirin päätöksestä lähteä puheenjohtajaehdokkaaksi. “Siiri on empaattinen johtaja, joka osaa oman mielipiteensä sanomisen lisäksi aidosti kuunnella muita. Siiri on myös taitava lobbaaja ja strategi, joka on parhaimmillaan tiukoissa tilanteissa.”

Siiri toteaa, että ylioppilasliikkeessä on laaja konsensus siitä, että SYL:n ja koko ylioppilasliikkeen tulee lähivuosina uudistua. “Tulevaisuudessa SYL:n tulee entistä enemmän olla ratkaisujen tarjoaja ja opiskelijuuden asiantuntija, jäsentensä summa. Olisi hienoa olla edistämässä tätä uudistumista liiton puheenjohtajana“, Siiri kiteyttää.

Lisätietoja:
Siiri Nousiainen, OYY:n hallituksen puheenjohtaja, puh. 040 523 1821
Eero Manninen, OYY:n pääsihteeri, puh. 040 523 1822