Tulokset

Tietoa edustajistovaalituloksesta 2017

Läpipäässeet

Edustajistovaalien tulokset, kaikki ehdokkaat

Paikkajako

Paikkajako vaaliliitoittain

EDUSTAJISTOVAALIT 1.–7.11.2017

TERVETULOA PÄÄTTÄMÄÄN YHTEISISTÄ ASIOISTA!

Tiedätkö mihin jäsenmaksusi käytetään? Kuka siitä päättää? Kuka valvoo etujasi opiskelijana? Nyt on erinomainen mahdollisuus päästä päättämään näistä asioista, sillä edustajistovaalit pidetään jälleen syksyllä 2017.

Ylioppilaskunta kerää palautetta edustajistovaaleista, jotta voimme kehittää toimintaamme ja onnistua seuraavissa vaaleissa aiempaa paremmin.

Ennakkoäänestys on alkanut osoitteessa vaalit.oyy.fi. Käy antamassa äänesi 1.11.-7.11. välisenä aikana.

Jos et vielä tiedä ketä äänestää, käy kurkkaamassa OYY:n vaalikonetta.

Oulun yliopiston ylioppilaskunnan tehtävänä on pitää Oulun yliopiston opiskelijoista hyvää huolta erityisesti edunvalvonnalla. Edustajisto on ylioppilaskunnan ylin päättävä elin, johon valitaan 37 jäsentä opiskelijoiden keskuudesta. Jokaisella jäsenellä on oikeus asettua ehdolle ja äänestää edustajistovaaleissa. Ennakkoon ei tarvitse tietää ylioppilaskunnasta, opiskelijapolitiikasta tai kokoustamisestakaan, ehdokas tarvitsee vain mielenkiintoa ja halua oppia.

Helpoin tapa vaikuttaa on käyttää äänioikeuttaan. Ehdolle asettuminenkin kannattaa, se on hieno mahdollisuus päästä päättämään opiskelijoiden yhteisistä asioista ja saada kokemusta vaikuttamistyöstä. Uusilta kavereiltakaan ei voi välttyä! Vaalipäivä on tänä vuonna 7.11.2017.

Mikä sitten on edustajisto? Edustajisto päättää ylioppilaskunnan talouden ja toiminnan suuntaviivoista, eli siitä mihin jäsenmaksurahat käytetään ja minkälaista toimintaa ylioppilaskunta järjestää. Lisäksi edustajiston tehtävänä on muun muassa valita ylioppilaskunnan hallitus ja pääsihteeri. Edustajisto kokoustaa noin kerran kuukaudessa pois lukien kesäkuukaudet, ja kokouksissa keskustellaan vilkkaasti ajankohtaisista asioista.

Liisa Komminaho
Keskusvaalilautakunnan puheenjohtaja 2017
2. vuoden informaatiotutkimuksen (maisteriohjelman) opiskelija
kvl@nulloyy.fi

Tämän syksyn edustajistovaaleissa 7. marraskuuta ratkeaa, ketkä päättävät ylioppilaskunnan linjoista seuraavat kaksi vuotta! Näissä vaaleissa voit äänestää sähköisesti, joten voit siis perehtyä ehdokkaisiin ja äänestää kätevästi kotisohvalta.

Vaaleissa valitaan 37 jäsentä OYY:n edustajistoon. OYY:n jäsenenä voit asettua ehdolle. Vaikka et haluaisi asettua ehdolle, on tärkeää käyttää ääntään! On arvokasta osallistua vaaleihin ja vaikuttaa siihen, miltä tulevaisuuden OYY näyttää.

Edustajisto on ylioppilaskunnan korkein päättävä elin, joka päättää mm. jäsenmaksun suuruudesta ja ylioppilaskunnan poliittisista linjoista. Ei siis ole yhdentekevää, millaiset tyypit ehdolle asettuvat ja tulevat valituiksi. Hyvä edustajiston jäsen ei tarvitse juuri ennakkotietoa OYY:n toiminnasta ja edunvalvonnan kuumimmista kysymyksistä, sillä kaikki perehdytetään toimintaan. Tärkeintä on halu vaikuttaa yhteisiin asioihin, perehtyä ja keskustella – tekemällä oppii!

 

ÄÄNESTÄ OPISKELIJALLE HYVÄ ELÄMÄ

Äänioikeutettuja ovat Oulun yliopistoon läsnäoleviksi kirjoittautuneet, henkilökohtaisesti läsnäolevat ylioppilaskunnan jäsenet.

EDUSTAJISTOVAALIEHDOKKAAT
Lue ehdokaslistaus täältä.

MAINOSTUS
Vaalimainonta on sallittua Linnanmaan ja Kontinkankaan kampuksilla KVL:n osoittamilla ilmoitustauluilla 24.10-7.11. Ohjeet vaalimainonnasta edustajistovaaleissa löytyvät sivun alalaidasta.

VAALIKYLÄT
Tiistai 31.10. klo 9.45 – 14.15, Linnanmaa, Ravintola Maran edusta
Torstai 2.11. klo 9.45 – 14.15, Kontikangas, Aapistie 5 A aula
Maanantai 6.11. klo 9.45 – 14.15, Linnanmaa, keskusaula

VAALIPANEELIT
Tiistai 31.10. klo 12, Linnanmaa, Ravintola Napa

Ehdokkaat: Antero Metso, Tomi Nissinen (Vihreä vaaliliitto), Marjut Lehtonen (Keskustaopiskelijoiden ja sitoutumattomien vaaliliitto), Juho Kupiainen (Kokoomusopiskelijat vaaliliitto), Teemu Tuovinen (Tieteellisten vaaliliitto), Eelis Palokangas (Kontinkankaan vaaliliitto), Sonja Mehtälä (Kylterien vaaliliitto), Ville Mukka (Prosessi-tuotannon vaaliliitto), Zacharias Hellberg (Sähkö-tiedon vaaliliitto), Elisabet Shnoro (Ympäristö-kone-arkkitehtuurin vaaliliitto), Sebastian Tynkkynen (Oulun Akateemiset Perussuomalaiset vaaliliitto),  Veera Alahuhta (Humanistit ja kasvatustieteilijät)

Torstai 2.11. klo 12, Aapistie 5A aula, Kontinkangas
Ehdokkaat: Antero Metso, Jarmo Tauriainen (Vihreä vaaliliitto), Marjut Lehtonen (Keskustaopiskelijoiden ja sitoutumattomien vaaliliitto), Juho Kupiainen (Kokoomusopiskelijat vaaliliitto), Teemu Tuovinen (Tieteellisten vaaliliitto), Eelis Palokangas (Kontinkankaan vaaliliitto), Miina-Anniina Heiskanen (Kylterien vaaliliitto), Oula Virtanen (Prosessi-tuotannon vaaliliitto), Taru Järvelä (Sähkö-tiedon vaaliliitto), Heini-Maaria Hakala (Ympäristö-kone-arkkitehtuurin vaaliliitto), Juha Karjalainen (Oulun Akateemiset Perussuomalaiset vaaliliitto), Pekka Rihko (Humanistit ja kasvatustieteilijät)

Lisätietoja edustajistovaaleista:
Pääsihteeri Aino-Kaisa Manninen (paasihteeri@nulloyy.fi).
Edustajistovaalikoordinaattori Diana Yletyinen (etunimi.sukunimi@nulloyy.fi)
Keskusvaalilautakunnan puheenjohtaja Liisa Komminaho (kvl@nulloyy.fi)

ASETU EHDOLLE JA LAITA ITSESI LIKOON
Olet vaalikelpoinen edustajiston jäseneksi, jos olet henkilökohtaisesti läsnäoleva, äänioikeutettu ylioppilaskunnan jäsen ja täytät viimeistään varsinaisena vaalipäivänä 18 vuotta. Vaalikelpoinen ei kuitenkaan ole henkilö, joka on vajaavaltainen. Ehdokkaaksi ilmoittaudutaan vaaliasiakirjoilla, joita on saatavana syksyllä 2017 lähtien ylioppilaskunnan kansliasta ja OYY:n verkkosivuilta. Ehdokkaat voivat muodostaa vaaliliittoja ja vaalirenkaita. Niistäkin voit lukea lisää nettisivujen vaaliosiosta.

Vaaliasiakirjat on jätettävä viimeistään tiistaina 17.10.2017 klo 12.00 ylioppilaskunnan kansliaan. Myös postitse toimitettujen asiakirjojen on oltava tällöin perillä.

VAALILISTOJEN JA VAALIRENKAIDEN YHTEYSHENKILÖT

Edustajistovaaleissa voi asettua ehdolle valmiina olevien vaaliliittojen ja/tai renkaiden kautta tai sen ulkopuolelta. Ehdokas voi perustaa myös oman vaaliliittonsa vähintään kahden ehdokkaan kesken.

Vuoden 2015 vaaleissa olleet vaaliliitot ja vaalirenkaat yhteyshenkilöineen:

Humanistit ja kasvatustieteilijät, Pekka Rihko, huka@nulloyy.fi
Keskustaopiskelijat, Miriam Putula, keskustaopiskelijat@nulloyy.fi
Kokoomusopiskelijat, Juho Kupiainen, kokoomusopiskelijat@nulloyy.fi
Lääketieteellinen vaaliliitto, Antero Metso, laakis@nulloyy.fi
Oulun Akateemiset Perussuomalaiset, Sebastian Tynkkynen, sebastian.tynkkynen@nullgmail.com
Oulun vihreä vasemmisto, Riikka Matilainen, oviva@nulloyy.fi
Tekniikka- ja talous, Ville Mukka, teta@nulloyy.fi
Tieteelliset, Tiina Strand, tieteelliset@nulloyy.fi
Vihreä lista, Mirja Mustapirtti, vihrealista@nulloyy.fi

Jos olet keräämässä edustajistovaaliliittoa, ja haluat yhteystietosi tähän. Laita viestiä OYY:n pääsihteerille paasihteeri@nulloyy.fi.

EHDOKASHANKINTA-ARVONTA
Ehdokashankinnasta on luvassa kilpailu, jonka palkintona arvotaan Puistomannen sauna vaaliliiton käyttöön yhdeksi illaksi. Arvontaan osallistuvat ne vaaliliitot, jotka saavat vähintään kolme (3) ehdokasta enemmän kuin edellisissä vaaleissa. Myös uusi lista voi osallistua arvontaan, jolloin arvontaan riittää viisi (5) ehdokasta. Uudeksi listaksi ei katsota sitä, että lista vaihtaa nimeään viime edustajistovaaleihin (2015) nähden.

Ehdokashankinnan arvonta on suoritettu 19.10. ja voittajaksi valikoitui Tieteellisten vaaliliitto.

Tarvittavat asiakirjat

Edustajistovaalikuulutus

Ehdokasilmoituslomake

Vaaliliiton perustamisasiakirja

Vaalirenkaan perustamisasiakirja

Ohjeet vaalimainonnasta edustajistovaaleissa

Opas edustajistovaaliehdokkaille

Ohjeet edustajistovaaleissa äänestämisestä