Mukaan toimintaan

Osallistumalla jaostojen toimintaan pääset vaikuttamaan helpoiten ylioppilaskunnan toimintaan

Ylioppilaskunnan toimintaan mukaan tuleminen on helppoa: katso tapahtumakalenteristamme seuraava kokoontuminen ja tule mukaan!

Helpoiten ylioppilaskunnan linjoihin ja toimintaan pääset vaikuttamaan osallistumalla jaostojen toimintaan. Jaostoissa saat ajankohtaisia kuulumisia opiskelijamaailmasta ja pääset keskustelemaan asioista sekä tekemään mukavia asioita opiskelijan hyvän elämän puolesta. Jaostot toimivat myös ylioppilaskunnan hallituksen tukena ylioppilaskunnan kannan muodostuksessa, joten edustajiston kokouksien lisäksi ne ovat suorimpia vaikutuskanavia ylioppilaskunnan toimintaan.

Edunvalvontajaostossa jokainen opiskelija on opetuksen ja opiskelun arjen asiantuntija. Kokousherkkujen ääressä puidaan ajankohtaisimmat opiskelijan arkeen vaikuttavat asiat sekä vaikutetetaan yliopiston ja valtakunnan tason edunvalvontaan. Asioista käydään keskustelua niiden oikeilla nimillä, jargonista riisuttuna.

Jaostossa ideoidaan opiskelijoiden hyvinvointia ja arkea parantavia asioita, kuten joustavia opiskelutapoja ja kampuksen opiskeluympäristöjen kehittämistä. Jaostossa mietitään keinoja saada opiskelijoiden ääni kuuluviin yliopistossa, Oulun kaupungissa ja valtakunnan tasolla, opitaan opiskelijoiden terveydestä, asumisesta, tutkintojen rakenteista, ja kuormittavuuslaskelmien merkityksestä sekä pohditaan eduskunnan päätösten vaikutusta opiskelun arkeen. Jaoston on paras paikka oppia mitä juuri sinun opiskeluusi vaikuttavia kehitysaskeleita yliopistolla ja yhteiskunnassa tullaan lähiaikoina ottamaan. Jaostossa käyty keskustelu on arvokas osa ylioppilaskunnan vaikuttamistyötä.

Jaosto järjestää myös tapahtumia, tempauksia, tiedotustilaisuuksia ja seminaareja. Jaoston työkielenä on suomi ja englanti.

Kuukausittaisia kokouksia odotellessa voit liittyä Facebookissa OYY:n edunvalvonta -ryhmään.

Jaoston on tarkoitus toimia alustana tohtoriopiskelijoiden aseman kehittämiselle sekä sosiaaliselle kanssakäymiselle. Toiminnasta kerrotaan lisää doctoralstudents-listalla.

Skip to content