Ota homma haltuun ja muuta ympäristöäsi

Jos homma ei toimi, ei kannata jäädä tuleen makaamaan. Omaa lähiympäristöään voi muuttaa muutenkin kuin muuttamalla.

Ympärilläsi toimii erilaisia järjestöjä, asukastupia ja asukastoimikuntia, joiden kautta voit osallistua oman toimintaympäristösi kehittämiseen. Lähidemokratian kanavat vahvistavat myös omaa tunnettasi johonkin ryhmään ja paikkaan kuulumisesta. Ota elinpiirisi omaksesi ja tee siitä itsesi näköinen!

Lähidemokratia on yhdessä tekemistä ja aktiivista omaan lähiympäristöön vaikuttamista. Joukossa on voimaa, ja ryhmä huutaa aina yksilöä kovemmin, kun asiosta päätetään. Oman ainejärjestösi kautta pääset vaikuttamaan omassa oppiaineessasi tapahtuviin asioihin. Ylioppilaskunnan kautta voit ottaa kantaa koko yliopiston kehitystä koskeviin kysymyksiin. Harrastejärjestöistä saat uutta potkua sydäntäsi lähellä oleviin harrastuksiin.  Oulun kaupungilla puolestaan on ympäri kaupunkia asukastupia, joiden kautta voit tutustua lähemmin omaan asuinalueeseesi. Pohjois-Suomen opiskelija-asuntosäätiön piirissä pyörii asukastoimikuntia, jotka toimivat opiskelija-asuinalueiden ja niiden asukkaiden viihtyvyyden parantamiseksi.

Ryhmäsi kanssa voit tempaista näkyvästi tai askel askeleelta parantaa omaa ja muiden viihtyvyyttä. Inspiraatiota voit hakea esimerkiksi Helsingissä toimivalta Yhteismaalta, jonka lanseeraama Siivouspäivä ja muut kaupunkikulttuuria parantavat projektit ovat lisänneet yhdessä tekemistä ja parantaneet viihtyvyyttä monissa kaupungeissa. Mikset piristäisi kanssaeläjiesi arkea iloisella tempauksella yhdessä muiden samanhenkisten ihmisten kanssa?