Opiskelijanäkökulmaa puolueisiin

Sinun ei tarvitse olla valmis poliitikko osallistuaksesi poliittiseen keskusteluun ja toimintaan. Puolueissa toimiminen on yhteiskunnalliseen keskusteluun osallistumisen lisäksi mukavaa, samanhenkisten ihmisten kanssa yhdessätekemistä hyvässä hengessä.

Yhteiskunnallista aktiivisuutta voi myös harjoittaa ottamalla aktiivisesti osaa puolueiden toimintaan. Puolueet tarjoavat yhteiskunnallisen keskustelun kanavan ja avaavat oven oman lähiympäristön kriittiseen tarkasteluun. Opinnoissasi opit asioiden kriittistä tarkastelua ja kehität asiantuntijuuttasi, jota voit hyödyntää myös esimerkiksi kunnallispolitiikassa. Politiikka tarvitsee näkemyksellisiä, kriittisesti asioita eri kanteilta tarkastelevia, valveutuneita ja tuorein silmin asiaa katsovia jäseniä.

Mikäli olet kiinnostunut politiikasta, muttet tiedä, mikä puolue olisi sinulle sopivin, tarkastele eri  puolueohjelmia, ota rohkeasti yhteyttä puolueisiin ja kysy lisää.

Voit seurata puolueita sosiaalisessa mediassa, jotta saat käsitystä siitä, millaisia kantoja niillä on eri asiakysymyksiin.