Blogi: OYY:llä harjoittelussa — näkökulmia järjestötoiminnasta

Olemme OYY:n kevään harjoittelijat, viestintäharjoittelija Lotta ja kääntäjäharjoittelija Henna. Opiskelemme kumpikin maisterivaiheessa Oulun yliopistossa: Lotta  suomen kieltä ja Henna  englannin kieltä. Saavuimme  OYY:lle harjoitteluun opiskelijoina, jotka eivät olleet aiemmin toimineet opiskelijajärjestöissä. Miltä OYY näytti niin kutsutulle riviopiskelijalle, ja miten  selvisimme harjoittelujaksosta?

Aloitimme harjoittelumme helmikuun lopussa. Ensimmäisen päivän ilmassa oli jännittyneisyyttä ja innokkuutta uuden työn aloittamisesta ja työyhteisöön tutustumisesta. Harjoittelun aloittaminen oli kuitenkin sujuvaa ja helppoa, koska työkaverit toivottivat meidät heti tervetulleiksi työyhteisöön ja saimme rauhassa opetella työyhteisön tapoja ja omia työtehtäviämme. Tukea ja apua on ollut koko harjoittelun ajan aina saatavilla ja niitä on ollut myös helppo pyytää. Vaikka alussa työtehtävät ja uuden opettelu tuntui vähän sekavalta, jo ensimmäisen viikon aikana asiat näyttivät paljon selkeämmiltä.

Emme olleet koskaan aiemmin olleet mukana järjestötoiminnassa. Ennen harjoittelua järjestötoiminta tuntui kaukaiselta, emmekä tienneet OYY:n toiminnasta paljoakaan. Vähän jännitimme sitä, kuinka hyvin hommaan pääsee mukaan ilman aikaisempaa järjestötoimintakokemusta, mutta vastaus mysteeriin selvisi pian: helposti. Harjoittelun aikana olemme oppineet, mihin ylioppilaskunnan jäsenmaksumme käytännössä menee sekä  esimerkiksi sen, millaisissa asioissa voimme tarvittaessa ottaa yhteyttä Oulun yliopiston ylioppilaskuntaan.

Mikä on ollut mielestämme parasta harjoittelussa? Parin vuoden etäopiskelun ja -työskentelyn jälkeen on ollut ihanaa päästä takaisin ihmisten äärelle. OYY:llä työkaverit ovat todella mukavia ja helposti lähestyttäviä. Vaikka työ onkin suurimmaksi osaksi itsenäistä, on mukavaa, että työpaikalla on kuitenkin elämää ja ihmisiä ympärillä. Töiden suorittamiseen on annettu hyvin aikaa, mitä arvostamme, koska suoritamme samalla opintojamme yliopistossa. OYY:llä harjoittelussa ei harjoittelijoiden tarvitse kahvia keitellä sen enempää kuin työntekijöidenkään, vaan ollaan päästy ihan oikeisiin töihin.

Mitkä ovat fiiliksemme nyt, kun harjoittelun loppu häämöttää? Parin kuukauden harjoittelujakso on tuntunut paremminkin parilta päivältä. Fiilikset ovat hieman haikeat, mutta samalla myös helpottuneet ja ylpeät, koska olemme selvinneet harjoittelusta loistavasti! Koemme, että olemme nyt enemmän asiantuntijoita aloillamme kuin ennen harjoittelua. Tästä on hyvä jatkaa kohti työelämää!

 

Skip to content