Uutiset Janne Hakkarainen

OYY:n vaalien äänestysaktiivisuus kasvoi reippaasti

Tiedote 4.11.2015
Oulun yliopiston ylioppilaskunta

OYY:n vaalien äänestysaktiivisuus kasvoi reippaasti

Äänestysprosentti nousi reilusti Oulun yliopiston ylioppilaskunnan ensi kertaa sähköisinä järjestetyissä edustajisto- ja tiedekuntahallitusvaaleissa. Edustajistovaalien suurimmaksi voittajaksi nousi Tekniikan ja talouden vaalirengas, joka sai 13 paikkaa 37:stä. Sitoutumattomat ryhmät kasvattivat suosiotaan, ja poliittiset ryhmät menettivät paikkojaan.

Edustajistovaaleissa äänesti 29,3 prosenttia äänioikeutetuista opiskelijoista, kun syksyllä 2013 äänestysprosentti oli 22,9 %.

“Olen hyvin tyytyväinen äänestysprosentin kasvusta. Siirtyminen sähköiseen äänestämiseen oli selvästi oikea valinta. Varsinkin tiedekuntahallitusvaaleissa äänestysinto kasvoi räjähdysmäisesti”, ylioppilaskunnan pääsihteeri Eero Manninen iloitsee.

Tiedekuntahallitusvaalit järjestettiin viidessä tiedekunnassa, joissa tiedekuntahallituksen opiskelijaedustajaksi hakijoita oli enemmän kuin paikkoja. Hallintovaaleissa äänestysaktiivisuus nousi, ja jopa 1745 opiskelijaa käytti äänioikeuttaan. Hallintovaalien äänestysaktiivisuus yli kaksinkertaistui vuoden 2013 vaaleihin verrattuna.

Vaalien koko tulokseen voi tutustua OYY:n nettisivuilla osoitteessa oyy.fi/edustajistovaalit sekä oyy.fi/hallintovaalit.

Lisätiedot:
Eero Manninen
pääsihteeri, Oulun yliopiston ylioppilaskunta
040 523 1822, eero.manninen@nulloyy.fi

Diana Jusola
keskusvaalilautakunnan puheenjohtaja, Oulun yliopiston ylioppilaskunta
kvl@nulloyy.fi