Poikkeusajan tapahtumaohjeet

Ohjeita järjestöille ja opiskelijoille COVID-19-pandemian aikana järjestettävistä tapahtumista

Tämä ohjeistus sisältää ohjeet ylioppilaskunnan piirissä toimiville järjestöille tapahtumien järjestämiseen sekä ohjeen opiskelijoille tapahtumiin osallistumisesta. Suhtaudumme pandemian ehkäisyyn vakavasti ja vastuullisesti, ja haluamme olla taltuttamassa toista aaltoa parhaan kykymme mukaan. Merkittävä osa korkeakouluyhteisömme jäsenistä saapuu Ouluun Pohjois-Pohjanmaan ulkopuolelta. 

Ohjeistus täydentää viranomaisten ohjeita ja suosituksia, joita järjestöjen ja opiskelijoiden on noudatettava. Ohjeistusta päivitetään tarvittaessa ja se löytyy OYYn nettisivuilta. Ohjeita on tarkasteltu yhdessä Oulun yliopiston johdon kanssa.

Oulussa suositellaan suu-nenäsuojan käyttöä julkisissa tiloissa 29.10.-12.11.2020. Suositus suojan käytöstä julkisessa liikenteessä on myös edelleen voimassa. Vierailuita ikääntyneiden ja riskiryhmään kuuluvien luokse suositellaan vältettäväksi 10 vuorokauden ajan, jos on ollut tilanteessa jossa on kasvanut riski korona-altistukselle (yleisötapahtumat, harrastustoiminta, ravitsemusliike). Kaupunki suosittelee myös, että kyseisellä aikavälillä ei pidettäisi yli 20 hengen yksityistilaisuuksia.

 

OYYn ohjeistus piirissään toimiville järjestöille:

 

 • Jokaiseen järjestettävään tapahtumaan on hyvä nimetä hygieniavastaava. Hygieniavastaava huolehtii viranomaisten antamien ohjeiden noudattamisesta (esim. käsihygienia, kasvomaskit ja turvavälit).

 

 • Sisätiloissa (esim. yökerhoissa) järjestettäviä tapahtumia ei suositella. Tapahtumien järjestäminen etänä on hyvä vaihtoehto yhteisöllisyyden turvaamiseksi.

 

 • Ulkotapahtumia tulee suosia. Merkitkää tapahtuma hyvissä ajoin ylioppilaslehden tapahtumakalenteriin mahdollisten päällekkäisyyksien välttämiseksi. Tarkistakaa kalenteri aina ennen kuin päätätte tapahtumien päivämääriä. Kalenterin löydät täältä.

 

 • Tapahtumien osallistujat on oltava jäljitettävissä, joten tapahtumasta tulee kerätä osallistujalista mikäli suinkin mahdollista. Tiedot tulee säilyttää kolme viikkoa tapahtuman jälkeen mahdollisten tartuntautiselvitysten varalta. Tietosuojaselosteessa tulee selkeästi todeta, että osallistujalista voidaan luovuttaa tartuntatilanteessa kolmansille osapuolille (viranomaisille).

 

 • Ulkotapahtumissa tulee huolehtia, että eri järjestöjen tapahtumat pysyvät erillään.

 

 • Ruoka- ja juomatarjoilua ei suositella. Jos tarjoilua kuitenkin järjestetään, suositellaan yksittäispakattuja tuotteita riskien välttämiseksi.

 

 • Tapahtumien suunnittelussa on otettava huomioon, että viranomaissuositukset voivat muuttua nopeasti. Jo suunnitteluvaiheessa on hyvä miettiä vaihtoehtoisia ratkaisuja, mikäli ohjeistuksiin tulee muutoksia ennen tapahtumaa.

 

 • Avointa kulkua kiltahuoneille ei suositella. Jos järjestönne kuitenkin päättää pitää kiltahuoneen avoimena, on siellä huolehdittava asianmukaisista hygieniasäädöksistä ja turvaväleistä.

 

 • Oulun kaupunki jakaa kasvomaskeja hyvinvointikeskuksistaan halukkaille.

Ohjeita opiskelijalle tapahtumaan osallistumiseen:

 

 • Älä osallistu fyysisiin tapahtumiin jos sinulla on flunssaoireita, epäilet altistusta tai olet ollut tekemisissä oireisen ihmisen kanssa viimeisen 14 vuorokauden aikana. Muista myös ilmoittaa järjestäjälle poisjäännistäsi, jos olet ehtinyt ilmoittautua tapahtumaan.

 

 • Jos syöt tai juot tapahtumassa, ole huolellinen hygienian suhteen ja pyri käyttämään omia astioita. Älä tarjoa ruokaa tai juomaa toisille.

 

 • Huolehdi käsihygieniasta ja selvitä heti tapahtuman aluksi missä voit pestä kädet. Pidä mukana omaa käsidesipulloa.

 

 • Pidä huolta 1,5 metrin turvaväleistä muihin ihmisiin.  Jos turvavälien pitäminen ei ole mahdollista, käytä maskia. Oulun kaupungin hyvinvointikeskuksista voi hakea maskeja, mikäli et voi niitä itse hankkia. 

 

 • Pitäydy omassa seurueessasi tapahtuman aikana.

 

 • Noudata järjestäjän antamia ohjeita turvallisuudesta ja tapahtumaan ilmoittautumisesta.

 

 • Muista, että olemme kaikki yhdessä vastuussa koronaviruksen leviämisen estämisestä. Pidä huoli itsestäsi ja kavereista!
Skip to content