Uutiset Taru Torssonen

Viikkokirje 20: Tsemppiä jumittavan opinnäytetyön tekemiseen, Timpan tiedekahvila

Luet viikoittain ilmestyvää OYY:n viikkokirjettä. Jos haluat oman viestisi viikkokirjeeseen, lähetä se (mieluiten suomeksi ja englanniksi) kuluvan viikon torstaihin klo 15 mennessä osoitteeseen viikkokirje@nulloyy.fi. Ei liitetiedostoja.

You’re reading the weekly OYY newsletter. If you wish to have your own message in the next newsletter, please send it to viikkokirje@nulloyy.fi by 3 p.m. this Thursday. No attachment files.

1. Jumittaako opinnäytetyö? Tule kesäksi opinnäytetyöryhmään!

2. Tervetuloa Timpan tiedekahvilaan!

3. Oulun ylioppilaslehdessä syvennytään tieteen merkitykseen

4. Haluatko päästä järjestämään Vulcanaliaa? Tule Olkkariin 18.5. klo 16.15

5. Oulun yliopiston metsästäjien pistooliammunnan peruskurssi 21.5.

1. Jumittaako opinnäytetyö? Tule kesäksi opinnäytetyöryhmään!

Jumittaako gradu, diplomi- tai kandintyö? Tarvitsetko vinkkejä opinnäytetyön tekemiseen liittyvissä kysymyksissä? Hae monialaiseen ryhmään, jossa edistetään opinnäytetyön tekemistä opiskelijoiden omista tarpeista käsin. Ryhmän tarkoitus on tukea erityisesti opinnäytetyöprosessia, ei puuttua lopputöiden tieteellisiin sisältöihin. Edellytyksenä on, että sinulla on opinnäytetyöllesi nimetty ohjaaja koulutusalaltasi ja olet jo aloittanut opinnäytetyön tekemisen. Lisäksi sinun tulee sitoutua osallistumaan ryhmätapaamisiin.

Seuraava ryhmä on yhdistetty gradu-/kandiryhmä, joka toteutetaan 1.6.-31.8.2016. Ryhmiä järjestetään tarpeen mukaan myös syyslukukaudella 2016. Ryhmää vetää opintopsykologi Pia Partanen.

Hae 1.6. alkavaan ryhmään lähettämällä sähköpostiviesti osoitteeseen opintopsykologi(at)oulu.fi 25.5.2016 klo 15 mennessä. Lue lisää hakemisesta ja ryhmän tapaamisajankohdista täältä.

2. Tervetuloa Timpan tiedekahvilaan!

Kahvila on auki Galleria Kooman tiloissa (Tarkka-ampujankatu 14, Oulu) ravintolapäivänä 21.5. klo 11-15. Kahvilassa tarjoillaan juomia, leivonnaisia sekä tieteellisten asiantuntijoiden ruokaan liittyviä puheenvuoroja. Yhteistyökumppanina on Lasten Tiedekoulu, joka tarjoaa vähemmän varttuneelle väelle tutkimusnurkkauksen mikroskooppeineen. Lisätietoja tiedekahvilasta: https://www.facebook.com/events/528303750689712/

MIKÄ: Kaikille avoin pop-up-tiedekahvila Oulussa

MILLOIN: Lauantaina 21.5. klo 11-15

MISSÄ: Galleria Kooma

TARJOLLA: Kahvilajuttuja, asiantuntijoita, Lasten Tiedekoulun puuhanurkka

JÄRJESTÄJÄ: Timppa ry – Oulun yliopiston tiedeviestinnän opiskelijoiden ainejärjestö

Welcome to Timppa’s science café!

The café will open its doors in Galleria Kooma (Tarkka-ampujankatu 14, Oulu) on the next Restaurant Day on May 21, from 11:00 to 15:00. We will serve you drinks, baked goods and food-related interviews with scientists (in Finnish). Our collaborator Lasten Tiedekoulu offers a space for kids to try coding with computers and to immerse themselves into the world of insects with microscopes. More info about the café:https://www.facebook.com/events/528303750689712/

WHAT’S GOING ON: Pop up science café in Oulu

WHEN: Saturday, May 21, 11-15 o’clock

WHERE: Galleria Kooma

WHAT’S UP: Drinks, pastries, experts, science corner for kids

ORGANIZER: Timppa ry – Association of science communication students

3. Oulun ylioppilaslehdessä syvennytään tieteen merkitykseen  

Vuoden kolmas  numero on nyt ilmestynyt! Voit hakea oman numerosi Linnanmaan, Kontinkankaan tai arkkitehtien kampuksilta tai lukea verkossa (www. issuu.com/oulunylioppilaslehti). Lukemalla saat tietää mm. kenellä on valta määritellä, mitä on hyvä tutkimus, millaisia suunnitelmia Intiön vesitornin omistajalla on tornin varalle, miten Oulun yliopistossa pyritään ehkäisemään koulukiusaamista varhaisessa vaiheessa ja minkälaista on elektroniikkasuunnittelun opiskelu.

Muista myös lehden uudistuneet verkkosivut, jotka löytyvät osoitteesta www.oulunylioppilaslehti.fi. Paperilehdestä tuttujen sisältöjen lisäksi nettisivuilta löydät tuoreimmat kuulumiset Oulun yliopistolta ja oululaisesta opiskelijaelämästä. Verkkosivujen uutuuksia ovat myös lehden omat videot. Pysyt kärryillä lehden kuulumisista tykkäämällä lehdestä Facebookissa (Oulun ylioppilaslehti), Twitterissä (@Ylkkari) ja Instagramissa (@Oulun_ylioppilaslehti).

4. Haluatko päästä järjestämään Vulcanaliaa? Tule Olkkariin 18.5. klo 16.15

Oletko aina halunnut tulla mukaan suuren opiskelijatapahtuman järjestämiseen tai onko sinulla jopa kokemusta sellaisesta? Etsimme talkoolaisia toteuttamaan OYY:n lukuvuoden avajaistapahtumaa Vulcanaliaa. Pääset seuraamaan aitiopaikalta Vulcanalian järjestämistä ja voit vaikuttaa omalla panoksellasi juhlan onnistumiseen. Talkoolaisille on tarjolla monipuolista hommaa ennen ja jälkeen Vulcanalian. Talkoolaisena saat myös arvokkaita kokemuksia, tapaat uusia ihmisiä ja opit tapahtuman järjestämisestä. Lisäksi vapaaehtoiset saavat ruokalippuja opiskelijaravintoloihin, ruuan tapahtumassa, ilmaisen sisäänpääsyn Vulcanaliaan sekä kurkistuksen tapahtuman kulisseihin. Jos kiinnostuit, liity Työntekijäpörssi-ryhmään Facebookissa. Vulcanalia-tiimin ensimmäinen tapaaminen on 18.5.2016 klo 16 Olkkarissa, tervetuloa! https://www.facebook.com/events/984569814971836/

5. Oulun yliopiston metsästäjien pistooliammunnan peruskurssi 21.5.

Oulun yliopiston metsästäjät järjestää yhdessä maanpuolustuskoulutusyhdistyksen kanssa pistooliammunnan peruskurssin lauantaina 21.5. Vareputaan ampumaradalla. Kurssin pääasiallisena kohderyhmänä ovat ampumisesta kiinnostuneet ja aloittelevat ampujat. Päätavoitteena on opastaa osallistujia turvallisessa aseenkäsittelyssä ja perusammuntatekniikassa. Kurssilla käsitellään sekä harjoitellaan myös IDPA-ammunnan perusteita.

Lisätiedot ja ilmoittautumislomake löytyvät MPK:n sivuilta: https://www.mpk.fi/Default.aspx?tabid=943&id=89950. Kurssin hinta on 10 € +patruunakulut (laukausmäärä kurssilla n. 50-100, patruunat 23 euroa/100kpl). Kahvit tarjotaan, omat eväät ja vesipullo on hyvä ottaa ampumaradalle mukaan.

IDPA-ammuntaan (International Defensive Pistol Association) voi tutustua lajin sivuilla http://www.idpa.com/about/introduction.