Uutiset Janne Hakkarainen

Vko 48: Tutkijoiden kammiot auki – osallistu Tutkimus tutuksi -tempaukseen 25.-26.11.! / Welcome to Amnesty’s study group!

Luet viikoittain ilmestyvää OYY:n viikkokirjettä. Jos haluat oman viestisi viikkokirjeeseen, lähetä se (mieluiten suomeksi ja englanniksi) kuluvan viikon torstaihin klo 15 mennessä osoitteeseen viikkokirje@nulloyy.fi.

Tapahtumat vko 48
Tutkimus tutuksi -päivät / Research Days 25.-26.11.2014 https://www.facebook.com/events/1487646474814400/
OYYH15 tyrkkypaneeli 25.11. klo 15-17 Olkkarissa
ESN meeting for selecting next year’s board 25.11. klo 17 at OYY’s Olkkari
Pohjoismaiset pikkujoulut ja OSPNN:n syyskokous 26.11. klo 18 Olkkarissa: https://www.facebook.com/events/531449403658983/?ref=5
Kysy reksiltä -tapahtuma 27.11. klo 10.15 lähtien tilassa PR104 #kysyreksiltä

Tapahtumat vko 49
Edustajiston kokous 2.12.
6.12. Itsenäisyyspäivän soihtukulkue / Independence day torchlight procession

1. OYYH15 tyrkkypaneeli tiistaina 25.11. klo 15-17
2. Tutkimus tutuksi -päivät / Research Days 25.-26.11.2014
3. Kysy reksiltä! / Ask the rector 27.11. at 10.15 in PR104
4. Elokuvamatka Tromssaan tammikuussa
5. Pohjoismaiset pikkujoulut ja OSPNN:n syyskokous ke 26.11. klo 18 Olkkarissa
6. Etsitään kontrollihenkilöitä gradututkimukseen!
7. Tervetuloa Amnestyn opintopiiriin / Welcome to Amnesty’s study group

 

1. OYYH15 tyrkkypaneeli tiistaina 25.11. klo 15-17

Haluatko tehdä työtä opiskelijan hyvän elämän eteen? Hae OYY:n hallitukseen vuodelle 2015!

Tiistaina 25.11. järjestämme ylioppilaskunnan hallitukseen hakeville paneelimuotoisen haastattelun klo 15 ylioppilaskunnan Olkkarissa. Lue lisää hakuprosessista: http://www.oyy.fi/hae-tarkeisiin-vaikuttamisen-paikkoihin/#Hae

Tule siis grillattavaksi hakijana tai kuuntelemaan ja kyselemään!

<bid= ”Tutkimus”> 2. Tutkimus tutuksi -päivät / Research Days 25.-26.11.2014

Oulun yliopiston ylioppilaskunta ja jatko-opiskelijajaosto järjestävät 25.-26.11. kaksipäiväisen Tutkimus tutuksi -tempauksen.

Tempauksessa opiskelijat pääsevät tutustumaan tutkimuksen maailmaan ja näkemään millaista työtä Oulun yliopiston tutkijat tekevät. Opiskelijoille tarjotaan mahdollisuus vierailla muutamien mielenkiintoisten tutkimusryhmiemme rasteilla, joissa heille esitellään tutkimuksen tekoa käytännönläheisellä otteella.

Katso ohjelma ja tutkimusryhmät: https://www.facebook.com/events/1487646474814400/?fref=ts

The Student Union of the University of Oulu, OYY, and Doctoral Student Section organise a two-day event to promote research in the University of Oulu.

During this event, students will get to know what kind of work researchers are doing. Students have an opportunity to visit checkpoints of some of our most interesting research groups to see what the work is in practice.

See the program and research groups: https://www.facebook.com/events/1487646474814400/?fref=ts

3. Kysy reksiltä! / Ask the rector 27.11. at 10.15 in PR104                

Jo perinteeksi muodostunut kysy reksiltä -tapahtuma on jälleen tulossa 27.11. klo 10.15 lähtien salissa PR 104. Nyt teillä kaikilla on mahdollisuus kirjoitella kysymyksiä, joita haluatte rekseille esitettävän. Laittakaa aktiivisesti hyviä kysymyksiä ja tulkaa tapahtumaan paikalle! Mukana tapahtumassa nykyinen ja tuleva rehtori sekä koulutusrehtori!

Koulutuspoliittisen valiokunnan rehtoraattivierailu on täällä jälleen! Tänä vuonna tapahtuman luonne on hieman erilainen, sillä siihen osallistuu myös meidän tuleva rehtori Jouko Niinimäki. Tervetuloa ihan kaikki opiskelijat kuulemaan yliopiston ajankohtaisuuksia, kertomaan opiskelijoiden ilon- ja huolenaiheista sekä tenttaamaan nykyistä, tulevaa ja koulutusrehtoria.

Jätä alla olevalla lomakkeella kysymyksiä tai terveisiä vieraillemme. Vastaukset kysymyksiin kuulet torstaina 27.11. klo 10:15 alkaen luokassa PR104. Kysymyksiä on mahdollista esittää myös Twitterin kautta #kysyreksilta.

Jos et pääse paikalle, mutta haluat tietää vastauksen kysymyksiisi, jätä alle sähköpostisi, niin lähetämme vastauksia siihen. https://docs.google.com/a/oyy.fi/forms/d/1EURSR-_rZjGh9Ibxry4YpAxrGHh-oAYpgrqGZcirzDI/viewform

Ask the rector -event is here again! You are very welcome to the event on 27.11. at 10.15, PR104. Now you have a great opportunity to ask some questions from our university’s rectors by filling the form and joining us in the event! Our rector Lauri Lajunen, the rector to be Jouko Niinimäki and the education rector Olli Silvén will be present.

https://docs.google.com/a/oyy.fi/forms/d/1EURSR-_rZjGh9Ibxry4YpAxrGHh-oAYpgrqGZcirzDI/viewform

4. Elokuvamatka Tromssaan tammikuussa

Taas on tilaisuus ilmoittautua bussimatkalle Tromssan tammikuisille elokuvafestivaaleille! Matkaa on järjestetty Oulusta joka vuosi vuodesta 1999 alkaen ja se on kaikille avoin. Matka on omakustannehintainen, joten se tarjoaa edullisen mahdollisuuden ottaa pieni irtiotto opinnoista ja viettää viikonloppu komeissa Jäämeren maisemissa.

Lisätietoja ja ilmoittautumisohjeet: http://tromssa.littlecamels.com/

5. Pohjoismaiset pikkujoulut ja OSPNN:n syyskokous ke 26.11. klo 18 Olkkarissa

Vuosi lähenee loppuaan, joten on aika tonttujen ja nuijien! Pohjoismaisia pikkujouluja vietetään keskiviikkona 26.11. yliopistolla Olkkarissa, ja samaan syssyyn nuijitaan OSPNN:lle uusi hallitus ensi vuodeksi. Kutsumme mukaan sinut, jota kiinnostaa pohjoismainen hauskanpito ja/tai vaikuttaminen!

Illanvietto alkaa virallisemmalla osuudella kello 18. Kaikenlaiset kysymykset OSPNN:n toiminnasta sekä uudet ideat ovat oikein tervetulleita, mutta syyskokoustelua voi tulla seuraamaan sivustakin.

Kun kokous on nuijittu päättyneeksi, on ohjelmassa tonttuilua, hengailua ja jouluherkkuja. OSPNN tarjoaa riisipuuroa ja jouluista naposteltavaa. Kilteille lapsille jaetaan myös pikkujoululahjoja, eli jos tuot mukanasi pienen (n. 3€) paketin, saat itsekin jouluyllätyksen. Koska pikkujouluja juhlitaan pohjoismaisessa hengessä, illan päätyttyä saatat osata joululaulun tai pari vähintään ruotsiksi!

Jos et ole aiemmin käynyt OSPNN:n tapahtumissa, tonttuilu on varmasti paras mahdollinen tapa aloittaa! Klikkaa itsesi mukaan Fb-tapahtumaan, jotta syötävää osattaisiin varata suunnilleen sopivasti: https://www.facebook.com/events/531449403658983/?ref=5 Ja ellei Ospi ole ennestään tuttu, kurkkaa Fb-sivuillemme (https://www.facebook.com/ospnn) ja virallisille sivuillemme (http://www.pnn.fi/ospnn). Välkommen!

6. Etsitään kontrollihenkilöitä gradututkimukseen!

Hei,

Olemme kaksi puheterapeuttiopiskelijaa ja etsimme verrokkihenkilöitä tutkimukseemme, jonka aiheena on otsalohkovaurion saaneiden henkilöiden kielenkäyttötaidot sosiaalisissa tilanteissa. Tutkimushenkilömme ovat olleet iältään 37-58 -vuotiaita miehiä (iät: 37, 39, 44, 46, 51, 54, 58) ja yksi 22-vuotias nainen.  Etsimme samanikäisiä (myös +/- 2v.), samaa sukupuolta olevia ja koulutustasoltaan samankaltaisia (peruskoulu/ammattikoulu) verrokkihenkilöitä tutkimukseen.

Löytyykö lähipiiristäsi ketään, joka vastaisi kuvausta ja voisi olla suostuvainen osallistumaan?

Tutkimukseen kuuluu kaksi testausta, joihin molempiin menee aikaa noin tunti. Testit voidaan tehdä samalla tai eri kerroilla. Testaukset voidaan suorittaa yliopistolla tai kauempana asuvien osallistujen kotona.

Voit kysyä lisätietoa tutkimuksesta.

Olethan yhteydessä jos joku sopiva henkilö tulee mieleesi! Tutkimuksemme ja gradun valmistumisen kannalta kaikki mahdolliset ehdokkaat ovat erittäin tärkeitä! Testauskerroilla tarjoamme pullakahvit! :)

Ystävällisin terveisin,
Elisa Ristioja ja Maiju Karhu

elisa.ristioja@nullstudent.oulu.fi
maiju.karhu@nullstudent.oulu.fi

7. Tervetuloa Amnestyn opintopiiriin / Welcome to Amnesty’s study group

Amnestyn Oulun paikallisryhmä järjestää vielä kaksi opintopiirikertaa tänä syksynä: keskiviikkona 26.11. ja torstaina 4.12. klo 18-20. Opintopiiri järjestetään Kultuuritalo Valveen (Hallituskatu 7) kokoushuoneessa, kolmannessa kerroksessa (sisäänkäynti Ojakadun puolelta). Opintopiirikertojen kuvaukset alla.

The Amnesty’s local group in Oulu is organizing study group sessions on Wed 26th Nov and Thu 4th Dec at 6pm-8pm. The Study group sessions are held in the meeting room, 3rd floor, at Kulttuuritalo Valve (address Hallituskatu 7, entrance on the Ojakatu side). Sessions are described as follows:

26.11. Voiko kidutuksesta toipua? (Session is held in Finnish)

Millaista on työ kidutettujen kuntoutuspalveluissa Oulussa? Millaisia taustoja sinne tulevilla ihmisillä on? Voiko kidutustraumoista toipua? Palvelukoordinaattori Niina Jorma, Kidutettujen kuntoutuspalvelut, Diakonissalaitos ja Oulun Amnestyn aktivistit

4.12. Activism in China. (Session is held in English)

What is the situation of human rights in China today? How is Chinese civil society developing? How are human rights defenders coping under the recent crackdown on freedom of expression and association? The stories of Zeng Jingyan, Hu Jia and other activists. PhD Student Hermann Aubié, University of Turku, Centre for East Asian Studies, Amnesty’s China country coordinator and the Oulu Amnesty group.

Lisätietoja / Additional information: http://on.fb.me/1oCfDeC