Vulcanalia ja Preludi yhdistyvät – yhteisen tapahtuman nimeksi HURMOS

Oulun yliopiston ja ammattikorkeakoulun opiskelijat juhlistavat yhdessä uuden lukuvuoden alkamista 10.9.2021.

Oulun yliopiston ylioppilaskunta OYYn lukuvuoden avajaistapahtuma Vulcanalia sekä Oulun ammattikorkeakoulun opiskelijakunta OSAKOn lukuvuoden avajaistapahtuma Preludi yhdistyvät yhdeksi kaikkien Oulun korkeakouluopiskelijoiden yhteiseksi lukuvuoden avajaistapahtumaksi. Uuden avajaistapahtuman nimi on Hurmos.

“Uuden tapahtuman nimeä suunnitellessa työryhmä ei tahtonut yhdistää vanhojen tapahtumien nimiä, vaan ajatuksena oli luoda jotain täysin uutta. Tapahtuman tarkoitus on edistää korkeakouluopiskelijoiden yhteisöllisyyttä sekä tuoda esiin opiskelijakulttuurin moninaisuutta.“ kommentoi OYY:n tapahtumatuottaja Kati Kantonen. 

Organisaatioiden avajaistapahtumat ovat yksittäin keränneet tuhansia juhlijoita vuosittain. Vulcanaliaan osallistui viimeisinä vuosina noin 4 000 osallistujaa ja Preludi keräsi osallistujia jopa 2 500. OYY ja OSAKO tähtäävät yhteisessä tapahtumassaan yli 6 000 osallistujaan. 

“Rajaamme tietoisesti Kuusisaaren osallistujamäärän reilusti alle puoleen alueen maksimikapasiteetista, jotta tapahtuma voidaan järjestää turvallisesti. Ensimmäinen vuosi näyttää myös millä tavalla tapahtumaa kannattaa lähteä kasvattamaan ja kehittämään.” Kantonen kommentoi.

Hurmos tuo esiin opiskelijakulttuuria ja sen monipuolisuutta koko päivän ajan. Päivällä osallistujat pääsevät tutustumaan eri järjestöihin, toimijoihin ja yrityksiin Linnanmaan pääväylällä. Päivän ohjelma on osallistujille maksuton. Illaksi opiskelijat siirtyvät suureen opiskelijafestivaaliin Kuusisaareen, jossa osallistujat pääsevät nauttimaan monenlaisesta oheisohjelmasta, ruuasta ja juomasta sekä opiskelijoiden että pääartistien esiintymisistä. Iltatapahtuma on K-18. Lipunmyynti aukeaa 23.8.2021.

Tapahtuman järjestävät yhdessä Oulun yliopiston ylioppilaskunta OYY ja Oulun ammattikorkeakoulun opiskelijakunta OSAKO. Oulun yliopiston ylioppilaskunta on noin 12 000 opiskelijan julkisoikeudellinen yhteisö. Oulun ammattikorkeakoulun opiskelijakunta OSAKO on Oulun ammattikorkeakoulussa opiskelevien yhteinen edunvalvonta- ja palvelujärjestö. OSAKO on yksi Suomen suurimmista ammattikorkeakoulujen opiskelijakunnista, johon kuuluu yli 4 000 jäsentä. 

Lisätiedot:

Kati Kantonen

Tapahtumatuottaja, Oulun yliopiston ylioppilaskunta 

kati.kantonen@oyy.fi, 0504078452

Skip to content