Uutiset Oulun yliopiston ylioppilaskunnan hallitus

Vulcanalia uudistuu

Syksyn valmistelut ovat jo täydessä käynnissä. Akateemisen lukuvuoden avajaiset ovat monelle se tapahtuma missä nähdään kesän jälkeen taas uudet ja vanhat opiskelukaverit. Tänä vuonna perinteikäs Vulcanalia yhdistetään OSAKO:n ja OAMK:n avajaisjuhlallisuuksien kanssa. OYY:n hallituksen puheenjohtaja Joel Kronqvist on tyytyväinen käänteeseen.

”Meille tulee yliopiston ja OAMK:n yhteinen kampus Linnanmaalle. Tämän myötä myös yhteistyö OSAKO:n ja OYY:n välillä tulee varmasti tiivistymään, ja yhteiset avajaisbileet ovat osa tätä kehitystä”, toteaa Kronqvist.

Uuden tapahtuman nimeksi tulee Pre-Analia. Nimellä on haluttu säilyttää molempien korkeakoulujen opiskelijoiden oppilaitosidentiteettiä. Väliviiva erottaa, mutta myös yhdistää Preludin ja Vulcanalian kävijöitä. Kokonaan uutta nimeä ei haluttu lähteä keksimään, sillä eihän tässä olla luomassa uutta oppilaitostakaan. Uutta on kuitenkin paikkaan liittyvät ratkaisut.

”Yhdistymisen myötä tapahtuma kasvoi uusiin mittasuhteisiin. Joka vuosi on ollut ongelmallista löytää ihanteellista tilaa kummallekaan tapahtumalle, ja nyt haluttiin kokeilla jotain aivan uutta. Pre-Analia siirtyy vesille ja siitä tulee kolmipäiväinen risteily. Tällä tavalla saadaan hitsattua tulevan yhteiskampuksen yhteishenki huippuunsa heti lukukauden alussa. On muutenkin vanhanaikaista järjestää tapahtumia siellä missä ihmiset on, sillä elämmehän globaalissa maailmassa”, kertoo hallituksen jäsen Kaisa Tervahauta.

Entäs esiintyjät? Tervahaudan mukaan yhdistynyt tapahtumabudjetti antaa aivan uusia mahdollisuuksia, ja tänä vuonna on oltu yhteydessä jo kansainvälisestikin mainetta niittäneisiin artisteihin. Aikaisempien vuosien esiintyjistä saadun palautteen perusteella pääesiintyjäksi on jo kiinnitetty Jenny-Kalle Taipale.

Seuraa Pre-Analiaa somessa saadaksesi viimeisimmät päivitykset tapahtumajärjestelyistä!

Jenny-Kalle Taipale on kiinnitetty Pre-Analian pääesiintyjäksi.

Jenny-Kalle Taipale on kiinnitetty Pre-Analian pääesiintyjäksi.