Ylioppilaiden soihtukulkue järjestetään jälleen!

Ylioppilaiden soihtukulkue järjestetään maanantaina 6.12.2021. Kulkue lähtee kauppatorilta Toripolliisilta klo 17 ja matkaa Rotuaarin kautta Intiön hautausmaalle. 

Oulun yliopiston ylioppilaskunta järjestää ylioppilaiden soihtukulkueen jälleen itsenäisyyspäivänä. Ensimmäisen kerran ylioppilaiden soihtukulkue on järjestetty Helsingissä vuonna 1951, jonka jälkeen perinne on levinnyt myös muihin ylioppilaskuntiin Suomessa. Tänä vuonna perinteestä tulee kuluneeksi 70 vuotta.

Soihtukulkueet ovat ylioppilaskuntien vanhimpia ja kunnioitetuimpia perinteitä. Opiskelijoiden soihtukulkueissa on kunnioitettu sodassa kaatuneita opiskelutovereita ja Suomen itsenäisyyttä.

Oulussa ylioppilaiden soihtukulkue on aiemmin lähtenyt Rauhalan pihasta kaupungintalon eteen, jossa on laulettu ylioppilaskuoro Cassiopeian johdolla Maamme-laulu. Kaupungintalolta kulkue on matkannut Intiön hautausmaan sankarihaudoille.

Aikaisempina vuosina opiskelijat ovat kokoontuneet kulkueen jälkeen katsomaan yhdessä linnanjuhlia glögiä nauttien ja linnanjuhlabingoa pelaten.

Vuonna 2020 soihtukulkuetta ei voitu järjestää perinteisen kulkueen merkeissä, vaan OYY juhlisti itsenäistä Suomea ja kunnioitti pitkään jatkunutta perinnettä etäsoihtukulkueen keinoin.

Tänä vuonna soihtukulkue lähtee kauppatorilta Toripolliisin luota. Kulkueeseen osallistujien on hyvä olla paikalla jo 16.30, jolloin sytytetään soihdut. Kulkue lähtee matkaan klo 17.

Soihtukulkueen reitti kulkee tänä vuonna poikkeuksellisesti Rotuaarin lavalle, jossa Cassiopeia esiintyy. Rotuaarilta kulkue suuntaa Intiön hautausmaalle, jossa lasketaan seppele sankarihaudalle ja lauletaan yhteislaulu. Tämän lisäksi ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja Olli Joki lausuu juhlapuheen.

Tapahtuma on kaikille avoin ja kulkuetta voi tulla seuraamaan myös lasten kanssa. Muistathan pukeutua lämpimästi! Pue päällesi mahdollisuuksien mukaan tummat päällysvaatteet sekä ylioppilaslakki / teekkarilakki. Ylioppilaslakkiin voi ostaa OYY:n kokardin ylioppilaskunnan toimistolta 2 eurolla.

100 ensimmäiselle kulkueeseen osallistujalle jaetaan tapahtumasta haalarimerkki.

 

Lisätietoja kulkueesta:

Kati Kantonen, tapahtumatuottaja

tuottaja@oyy.fi

Skip to content