Uutiset Juuli Juntura

Ylioppilaskunta kouluttaa järjestötoimijoita Aktiiviklubilla 23.–24.1.

Oletko mukana järjestötoiminnassa tänä vuonna? Tervetuloa OYY:n Aktiiviklubille! OYY kouluttaa järjestötoimijoita Aktiiviklubilla 23. ja 24.1. klo 16 alkaen. Voit halutessasi ilmoittautua useampaan koulutukseen. Ilmoittaudu koulutuksiin täältä. Koulutusten aikataulut ja tarkemmat kuvaukset alla. Lisätietoa saat OYY:n kansainvälisten asioiden ja järjestöasioiden asiantuntija Juuli Junturalta (kvjaasiantuntija(at)oyy.fi).

Maanantai 23.1.


klo 16.00 Tapahtuman järjestäminen (Sali PR101)
Miten tehdään onnistunut tapahtuma? Mitä kaikkea tapahtumien järjestämisessä tulee ottaa huomioon? Miten tapahtuma budjetoidaan? Koulutuksessa saat vinkkejä tapahtumien suunnitteluun ja toteuttamiseen.

klo 16.00 Avaimet sopoon (PR126A)
Mitä sosiaalipolitiikka oikein on ja mitä järjestön sopovastaava tekee? Mitä sopon on hyvä tietää opiskelukyvystä ja hyvinvoinnista? Miten pysyä kärryillä ajankohtaisista sopoasioista? Koulutuksessa keskitytään sopon perusteisiin sekä paikallisesti ja valtakunnallisesti ajankohtaisiin asioihin sotesopasta opintotukimuutoksiin.

klo 16.00 Työelämä- ja alumnitoiminta (PR126B)
Mitä työelämä- ja alumnisuhteet tarkoittavat ja miten niitä järjestöissä voidaan kehittää? Koulutuksessa saat konkreettisia vinkkejä työelämätapahtuman järjestämiseen. Koulutuksen vetävät yliopiston alumnikoordinaattori Karoliina Kekki sekä Oulun yliopiston alumni Anni Hyypiö.

klo 17.30 Tauko keskusaulan vihreillä naulakoilla
Evästä tarjolla!

klo 18.00 Yritysyhteistyön alkeet (PR126A)
Kuinka yhteistyökumppaneita ja sponsoreita hankitaan? Miten kehittää järjestön yrityssuhteita? Koulutuksen käytyäsi tiedät, miksi järjestösi kannattaa tehdä yritysyhteistyötä.

klo 18.00 Valovoimaisempaa viestintää! (L9)
Mitä viestintä on? Kuinka saada kävijöitä ainejärjestön tapahtumiin? Koulutuksessa käydään läpi yhdistyksen viestintää, viestinnän välineitä ja tapoja ja pohditaan, miten sitä voidaan kehittää. Keskustelemme eri järjestöjen hyvistä käytännöistä.

klo 18.00 Training for student guilds (PR126B)
Training for student guilds in English. What are the basics of good administration in an association? What kind of services does OYY provide for student guilds?

Tiistai 24.1.

klo 16.00 Kansainvälisyyden perusteet (PR126A)
Miten kansainvälistyminen vaikuttaa yliopistoon, opiskelijoihin ja opiskelijajärjestöihin? Mikä on kv-vastaavan tehtävä ainejärjestössä? Koulutuksessa kuulet ajankohtaisia asioita kansainvälisyyteen liittyen ja saat vinkkejä, kuinka tuoda kansainvälisyys osaksi järjestösi toimintaa.

klo 16.00 Puheenjohtajat & sihteerit yhdistysten moottoreina (PR101)
Mitä käytännössä tarkoittaa hyvä hallinto järjestöissä? Mitkä ovat järjestön tärkeät asiakirjat, entä mitä tulee ottaa huomioon kokoustekniikassa? Mitä hyvä yhdistyksen puheenjohtaja tekee, mitä ei tee? Puheenjohtajan asema ja vastuut. Käymme ensin läpi hallintoa puheenjohtajien ja sihteerien kanssa porukalla ja jatkamme sitten puheenjohtajien kesken.

Klo 17.30 Tauko keskusaulan vihreillä naulakoilla
Evästä tarjolla!

klo 18.00 Taloushallinnon ABC (L9)
Mitä on hyvä kirjanpito? Mitä tilinpäätös pitää sisällään ja kuinka se tehdään? Kuinka teen veroilmoituksen? Miten teen budjetin ja miten sen toteutumista seurataan? Koulutuksessa opit käytännön esimerkein taloushallinnon perusteet.

klo 18.00 Kopon työkalupakki (PR126A)
Mitä koulutuspolitiikka on ja mitä kopovastaavan toimenkuvaan kuuluu? Kuinka opiskelijoiden oikeusturvaa ja vaikutusmahdollisuuksia edistetään? Mitä ajankohtaista koulutuspolitiikassa on meneillään sekä paikallisesti että valtakunnallisesti? Kuinka pysyä kärryillä ajankohtaisista asioista? Koulutuksessa pureudutaan koulutuspolitiikan ytimeen turhasta jargonista riisuttuna keskustellen ja esimerkkitapauksia ratkoen.