Opiskelijakortti on avaimesi kaikkiin opiskelijaetuihin ja -alennuksiin

Opiskelijakortti ja Frank-verkkopalvelu

Ylioppilaskunnan jäsenyys tarjoaa sinulle monia etuja ja palveluita. Yksi merkittävä etu on opiskelijakortti, jolla saat palveluita ympäri kampuksen sekä opiskelija-alennuksia joka puolella maata.

Ylioppilaskunnan jäsenenä olet oikeutettu nauttimaan niin YTHS:n palveluista kuin Kelan ateriatuesta opiskelijaravintoloissa. Lisäksi olemme taistelleet sinulle junaliput puoleen hintaan ja tuntuvat alennukset paikallis- ja kaukoliikenteessä.

Edut ja alennukset 

Opiskelijana olet oikeutettu merkittävään KELAn tarjoamaan ateriatukeen, kun näytät voimassa olevaa opiskelijakorttia opiskelijaravintolassa. Ateriatuetut hinnat ovat huomattavan paljon halvempia kuin ravintoloissa syöminen ympäri Suomen.

Kanna opiskelijakorttiasi mukanasi lompakossa aina – voit törmätä alennusmahdollisuuksiin missä vaan!

Kortti tarjoaa sinulle alennuksia koulutarvikkeista, matkoista, julkisesta liikenteestä, pitkän matkan juna- ja bussimatkoista sekä kulttuurista. Saat myös alennusta eri liikkeistä niin verkossa kuin ympäri Suomen.

Tarvitset korttia mm.

 • YTHS:n palveluita käyttäessäsi
 • tenteissä opinto-oikeuden ja henkilöllisyyden todentamiseen
 • kaupoissa (tarkasta paikat joista saat opiskelija-alennusta Opiskelijan Oulu -sivulta)
 • junassa ja kaukoliikenteessä
 • opiskelijaravintoloissa
 • ostaessasi opiskelijahintaista paikallisliikenteen bussikorttia

Päivitetty lista eri opiskelijakorttiin liittyvistä kaupallisista alennuksista löytyy osoitteesta myfrank.fi

Kortin hankittuasi sinun täytyy vuosittain ilmoittautua läsnäolevaksi yliopistoon ja samalla vahvistaa ylioppilaskunnan jäsenyytesi. Läsnäolon ja maksetun jäsenmaksun merkiksi saat lukuvuositarran korttiisi, joka kertoo sen olevan voimassa, ja olet edelleen oikeutettu kaikkiin jäsenyyden mukana tuleviin etuihin.

Opiskelijakortti on älykortti, josta löytyy seuraavat tiedot ja ominaisuudet:

• Kuva
• Henkilökohtaiset tiedot: nimi, syntymäpäivä ja opiskelijanumero
• Koulukohtaiset tiedot: yliopiso, tiedekunta ja ylioppilaskunta
• (Älysiru: mahdollistaa kontaktittoman tunnistautumisen eri tarkoituksiin kampuksilla)
• Lukuvuositarra: vaaditaan todentamaan opiskelijakortin voimassaoloa

Vaihtoehtoisesti voit valita itsellesi opiskelijoille suunnatun MasterCardin, joka toimii debitkorttina opiskelijakortin lisäksi. Kortti tarjoaa mahdollisuuden maksaa hyödyntämällä nfc (near-field communication) teknologiaa nopeampia ja helpompia maksutapahtumia varten Suomessa ja ulkomailla.

Lisämaksusta voit myös tilata ISIC MasterCard yhdistelmäopiskelijakortin, jolla saa opiskelijaetuja ympäri maailman. Huom: MasterCardin ja ISIC MasterCardin tilaaminen vaativat rekisteröitymisen Elisa Lompakko-palveluun.

Miten saan kortin itselleni?

Opiskelijakortti  eli ylioppilaskunnan jäsenkortti eli Frank-kortti on merkki jäsenyydestäsi ylioppilaskuntaan. Suosittelemme tilaamaan opiskelijakorttisi, kun jäsenyytesi ylioppilaskuntaan on maksettu. Opiskelijakortin hinta on 15,10 euroa (ISIC MasterCardilla lisähinta) täältä. Noudata nettisivuilla saamiasi tilausohjeita. Kun saat ilmoituksen, että korttisi on valmis, voit noutaa sen ylioppilaskunnan toimistolta. Kortti luovutetaan sinulle, kun olet maksanut ylioppilaskunnan vuosittaisen jäsenmaksun.

Kortin tilaamiseksi tarvitset seuraavaa:

• Digitaalinen valokuva (passikuvan tyylinen)
• Sopiva maksuväline: yleiset luottokortit sekä suomalaisten pankkien verkkopankkitunnukset hyväksytään. Maksun voi myös tehdä Elisa Lompakko-palvelun kautta, jolloin voit siirtää Lompakkotilillesi rahaa viitesiirrolla.

Näin tilaat opiskelijakortin:

1. Täytä sähköinen korttihakemus osoitteessa https://elisalompakko.fi/lyyra/#! Sivustolta löydät kaiken tarvittavan ohjeistuksen.
2. Kun olet suorittanut hakemuksen onnistuneesti, saat sähköpostiisi linkin, josta seurata tilauksesi etenemistä.
3. Kortti valmistuu 2-3 viikossa, jos hakemuksessasi on kaikki kunnossa. Huomaathan, että heinäkuussa kortteja ei tulosteta lainkaan. Maksukortti saapuu suoraan kotiisi, kun taas kortti ilman maksuominaisuutta toimitetaan ylioppilaskuntasi toimistolle. Saat kortin saapumisesta toimistolle tiedon sähköpostiisi.
4. Voit hakea opiskelijakorttisi tai maksukorttiin lukuvuositarran ylioppilaskunnan kansliasta.

Jos sinulla on kysymyksiä opiskelijakorttiin liittyen, ota yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen toimisto@nulloyy.fi tai soittamalla numeroon +358 50 407 9623.

 • Missä on OYYn toimisto? / Where is OYY office?
 • Mikäli korttisi menee hukkaan, voit tilata uuden kortin Frankin sivuilta.

  Frankin muut palvelut

  myfrank.fi on Frankin verkkopalvelu opiskelijoille. Viimeisimpien opiskelija-alennusten lisäksi sivustolta saa yleistä tietoa opiskelijuudesta sekä viimeisimpiä uutisia Frankin palveluista.

  Voit etsiä asuntoa, kämppistä tai uusia vuokralaisia Lyyran esunopörssin kautta osoitteesta www.lyyra.fi/asunnot