Opiskelijakortti on avaimesi kaikkiin opiskelijaetuihin ja -alennuksiin

Opiskelijakortti

Ylioppilaskunnan jäsenyys tarjoaa sinulle monia etuja ja palveluita. Yksi merkittävä etu on opiskelijakortti, jolla saat palveluita ympäri kampuksen sekä opiskelija-alennuksia joka puolella maata.

Ylioppilaskunnan jäsenenä olet oikeutettu nauttimaan niin YTHS:n palveluista kuin Kelan ateriatuesta opiskelijaravintoloissa. Lisäksi olemme taistelleet sinulle junaliput puoleen hintaan ja tuntuvat alennukset paikallis- ja kaukoliikenteessä.

Edut ja alennukset 

Opiskelijana olet oikeutettu merkittävään KELAn tarjoamaan ateriatukeen, kun näytät voimassa olevaa opiskelijakorttia opiskelijaravintolassa. Ateriatuetut hinnat ovat huomattavan paljon halvempia kuin ravintoloissa syöminen ympäri Suomen.

Kanna opiskelijakorttiasi mukanasi lompakossa aina – voit törmätä alennusmahdollisuuksiin missä vaan!

Kortti tarjoaa sinulle alennuksia koulutarvikkeista, matkoista, julkisesta liikenteestä, pitkän matkan juna- ja bussimatkoista sekä kulttuurista. Saat myös alennusta eri liikkeistä niin verkossa kuin ympäri Suomen.

Tarvitset korttia mm.

 • YTHS:n palveluita käyttäessäsi
 • tenteissä opinto-oikeuden ja henkilöllisyyden todentamiseen
 • kaupoissa (tarkasta paikat joista saat opiskelija-alennusta frank.fi -sivulta)
 • junassa ja kaukoliikenteessä
 • opiskelijaravintoloissa
 • ostaessasi opiskelijahintaista paikallisliikenteen bussikorttia

Frank-verkkopalvelu

Frank on valtakunnallisten opiskelijajärjestöjen (SYL, SAKKI, SAMOK, SLL) ja KILROYn omistama yritys, joka tarjoaa rahanarvoisia etuja opiskelijoille. Frank neuvottelee parhaat diilit opiskelijoita kiinnostavien yritysten kanssa ja kokoaa nämä edut verkkopalveluunsa. Lisäksi Frank tuottaa valtakunnallisen opiskelijakortin yhteistyössä Elisan kanssa.

Frank vinkkaa sinulle opiskelijaelämän rahanarvoisista hyödyistä etupalvelussaan, josta löydät kaikki Suomen opiskelijaedut kootusti yhden nettisivun alta. Kaikki Frankin diilaamat edut ovat myös OYY:n jäsenten käytettävissä.

Astele siis sisään opiskelijoiden omaan frank.fi –etupalveluun ja löydä parhaat edut parhaaseen hintaan.

 

Opiskelijakortti

Opiskelijakortilla voit todistaa olevasi opiskelija kaikissa yhteyksissä, joissa tätä vaaditaan. Pääset siis sillä käsiksi kaikkiin omalle opiskelijaryhmällesi tarkoitettuihin perinteisiin etuisuuksiin (esimerkiksi VR, Matkahuolto, kaikki Suomen opiskelijaravintolat, YTHS), sekä lisäksi Frankin erikseen neuvottelemiin valtakunnallisiin ja paikallisiin etuihin, joista löydät lisätietoa täältä. Opiskelijakortti on voimassa koko opintojesi ajan.

Opiskelijakorttityypit

Frankin ja Elisa Lompakon yhteistyön tuloksena valtakunnallinen yliopiston perustutkinto-opiskelijan opiskelijakortti toimii siinä olevan MasterCard-ominaisuuden ansiosta halutessasi nyt myös maksukorttina. Voit kuitenkin tilata kortin myös ilman maksuominaisuutta.

Tilausjärjestelmässä voit valita jonkun seuraavista korttityypeistä:

1.    Opiskelijakortti maksuominaisuudella (hinta 15,10€)

● Yksi ja sama kortti, jolla voit todistaa olevasi opiskelija (=saada kaikki alennukset) ja maksaa ostoksesi kaikkialla.
● Perinteisen sirumaksamisen lisäksi käytössäsi on myös lähimaksuominaisuus, jolla voit maksaa alle 25€:n summia ilman tunnuslukua. Erityisen kätevää ruuhkaisissa opiskelijaravintoloissa, joissa voit maksaa lounaasi nopeasti samalla kun näytät opiskelijakorttiasi!
● Kortilla maksat ostoksesi myös netissä.
● Kortissa ei ole luotto-ominaisuutta. Käyttöönotto on maksuton, ja siinä ei ole kuukausimaksua
● Kortti toimii latausperiaatteella Elisa Lompakon kautta. Hallitset korttia Elisa Lompakolla, johon rekisteröidytään kortin tilaamisen yhteydessä.
● Korttiin voi lisäksi valita kansainvälisen ISIC- ominaisuuden (lisämaksu 15€). Tällöin kortti toimii myös kansainvälisenä opiskelijakorttina, jolla voit todistaa opiskelijastatuksesi ympäri maailmaa ja saada alennuksia yli 130 maassa.
● Tilataksesi kortin tarvitset suomalaisen hetun ja suomalaisen puhelinnumeron. Palvelu toimii matkapuhelinoperaattorista riippumattomasti.
● Kortti toimitetaan postitse opiskelijan kotiosoitteeseen.

 

2.    Opiskelijakortti ilman maksuominaisuutta (hinta 15,10€)

● Opiskelijakortti, jolla voit todistaa olevasi opiskelija (eli saada kaikki opiskelija-alennukset)
● Tilataksesi kortin et tarvitse suomalaista henkilötunnusta, vaan oman opiskelijanumerosi.
● Korttiin EI voi valita ISIC-ominaisuutta
● Kortti toimitetaan ylioppilaskunnan toimistolle

3. Jatko- ja sivutoimisen opiskelijan opiskelijakortti (hinta 15,10 €)

● Jatko-opiskelijoille  ja sivutoimisille opiskelijoille tarkoitettu vihreä kortti, jolla saat omalle opiskelijaryhmällesi tarkoitetut opiskelija-alennukset. Kortti ei oikeuta VR:n tai Matkahuollon alennuksiin eikä YTHS:n palveluihin. Lisäksi Kela-tuetun opiskelijaruokailun hinta on eri kuin perustutkinto-opiskelijalle.
● Korttiin EI voi liittää ISIC- tai maksuominaisuutta
● Kortti toimitetaan ylioppilaskunnan toimistolle.

Lisätietoa eri korttityypeistä löydät täältä.

 

Mitä tarvitset opiskelijakorttitilausta varten?

Olet oikeutettu opiskelijakorttiin maksettuasi ylioppilaskuntasi jäsenmaksun. Ennen kortin tilaamista sinun kannattaa siis ilmoittautua läsnä olevaksi opiskelijaksi yliopistoon ja maksaa ylioppilaskunnan jäsenmaksu. Tämän jälkeen voit saada opiskelijakortin.  Lisätietoa jäsenmaksun maksamisesta löydät täältä. Varmistathan lisäksi OYY:n toimistolta ennen tilauksen tekemistä, oletko oikeutettu perustutkinto-opiskelijan vai jatko-opiskelijan korttiin, mikäli olet siitä epävarma.

Kortin tilaamista varten tarvitset:

 1. Selkeän kasvokuvan sähköisessä muodossa. Kuvan tulee muistuttaa passikuvaa ja olla suoraan edestä otettu.
 2. Tilauksen maksamiseen toimivan maksuvälineen.
  => Maksu onnistuu kaikkien suomalaisten pankkien verkkopankkitunnuksilla sekä Visa- ja MasterCard –korteilla (credit/debit)
 3. Suomalaisen henkilötunnuksen (TAI Opiskelijanumeron, jos tilaat kortin ilman maksuominaisuutta)

 

Miten ja mistä tilaat korttisi?

Kaikki opiskelijakortit tilataan sähköisen tilausjärjestelmän kautta. Tilausjärjestelmään pääset tästä.

Kaikki tarvittava ohjeistus löytyy järjestelmästä; kilkkaa vain “Aloita tilaus” ja seuraa ohjeita tarkasti.

Korttien tilaukseen liittyvissä kysymyksissä ja epäselvissä tilanteissa paras taho auttamaan on Elisan asiakaspalvelu, jonka tavoitat numerosta 010 2662 000 ma–pe 8–19, la 10–16.30, sulkupalvelu 24h (hinta 0,084€/puh + (0,06€/min, matkap. 0,17€/min)). Kortin toimitusaika on noin 3 viikkoa. Uuden lukukauden alkaessa kortteja ei voida painaa ennen kuin yliopistot päivittävät opiskelijarekisterinsä uusien opiskelijoiden osalta (yleensä elokuun alussa/tammikuun alussa), koska opiskelijastatus korttitilausta varten varmistetaan näiden rekistereiden tietojen perusteella. Tämän vuoksi kortin toimitusaika saattaa olla pidempi kuin 3 viikkoa, jos tilaat korttisi ennen kuin yliopistot ovat ehtineet päivittämään opiskelijarekisterinsä.

Huom!

Mikäli sinulla on jo aikaisempina vuosina tilattu oman opiskelijajärjestösi opiskelijakortti (esim. Lyyra tai mikä tahansa muu oman tämänhetkisen ylioppilaskuntasi myöntämä kortti), ei sinun tarvitse tilata uutta korttia Frankin kautta, vaan myös vanhalla kortillasi voit edelleen osoittaa olevasi opiskelija kaikissa tilanteissa, myös Frankin valtakunnallisia tai paikallisia etuja hyödyntäessäsi. Tarvitset vain päivitetyn jäsenyyden opiskelijajärjestöösi ja korttiisi voimassa olevan lukuvuositarran.

JOS opiskelupaikkasi on muuttunut (olet aloittanut opinnot toisessa yliopistossa tai korkeakoulussa), sinun tulee kuitenkin tilata uuden ylioppilaskuntasi opiskelijakortti, jotta voit saada korttiisi uuden yliopiston lukuvuositarran.