Hallinnon opiskelijaedustajat

Hallopedit ovat opiskelijoiden äänen esiintuojia päätöksenteossa, jotka vaikuttavat kaikkialla yliopiston hallinnossa hallituksesta tutkinto-ohjelmatoimikuntiin saakka.

Mikä Halloped?

Oulun yliopistossa opiskelijoita edustavat opiskelijat, joita kutsutaan hallopedeiksi. Halloped, eli hallinnon opiskelijaedustaja, on opiskelijoiden äänen esiintuoja päätöksenteossa. Oulun yliopistossa hallopedejä on toista sataa, ja he vaikuttavat kaikkialla yliopiston hallinnossa hallituksesta tutkinto-ohjelmatoimikuntiin saakka. Löydät hallinnon opiskelijaedustajien ajantasaiset yhteystiedot toimielimittäin alta.

Hallopedit valitaan kaksivuotiselle kaudelle, ja nykyinen kausi on 2024-2025. Hallopedpaikasta voi erota kesken kauden esimerkiksi opintojen päättyessä.


Someturva hallopedien tukena

Oulun yliopisto on hankkinut kaikille hallopedina toimiville opiskelijoille käyttöön Someturva-palvelun. Someturva on luottamuksellinen palvelu joka tukee hallopedeja kiusaamis- ja häirintätilanteissa, ja sitä voi käyttää nimettömästi. Tietoja ei välitetä yliopistolle, OYY:lle tai millekään muullekaan taholle.

Mitä Someturva tarjoaa?

Someturvasta saa nopeasti tukea ja konkreettista apua tilanteiden käsittelyyn. Asiantuntijat tarjoavat:

  • Psykososiaalista tukea
  • Oikeudellisen arvion
  • Toimintaohjeita ja neuvoja eri alustoilla toimimiseen
  • Tukea materiaalin poistoon netistä

Palveluun voi olla yhteydessä myös ennakoivasti, jos tilanne uhkaa eskaloitua.

Miten Someturva toimii?

Someturvaan kirjaudutaan  omalla sähköpostiosoitteellasi tai puhelinnumerollasi. Ensimmäisellä kirjautumiskerralla tarvitaan myös Oulun yliopiston hallopedien aktivointikoodin. Tarkemmat ohjeet ja aktivointikoodi on lähetetty sähköpostitse kaikille hallopedeille. Jos et ole saanut viestiä tai et löydä sitä, ota yhteyttä: help@oyy.fi.

Palvelun käytöstä järjestettiin infotilaisuus toukokuussa 2024. Tallenne on lähetetty kaikille hallopedeille sähköpostitse, ja sitä voi myös pyytää osoitteesta help@oyy.fi

Seuraava, englanninkielinen info järjestetään syksyllä 2024.